Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,měl bych takovou menší otázku.Je vdnešní době reálně,aby otec vídál svého syna 1X za 14 dní,a pouze jenom na 4 hodiny... Moje bývala přítelkyně ,co mám sní dítě,mi to takhle diktuje.Tak bych se chtěl zeptat,jestli někde mám šanci,abych svého kluka,měl na celí jeden den,nebo přes víkend? Jak mám postupovat,abych ho měl třeba na celý den,nebo přes noc.když bejvalka mi diktuje,takovýhle časy,a já stim absolutně nesouhlasím... Myslím si,že jako otec mám právo vidět své dítě delší dobu,jak na 4 hodiny,to je trochu trapné.Jak má,prosím Vás postupovat,když si bejvalka hraje na dámu,a diktuje mi,takový podmínky s jakýma absolutně nesouhlasím? Dám to asi k soudu,aby bylo dáno na papíře doba styku syna s otcem.nebo jak mám postupovat.?Předem Děkuji,za názory nebo rady...Podle mě,myslím si že 1x za14 dní,a to jenom na 4 hodiny se mi zdá hodně málo...Když to dám k soudu,je možnost že by se ta doba prodloužila,třeba na celý jeden den?Porad tě DĚKUJI...Nebo jak mám postupovat?
Přítelkyně Vás chce co nejvíce odstrčit od vašeho dítěte, dítě používá jako nástroj pomsty. Platíte nějaké výživné - alimenty, nejen na dítě, ale i na přítelkyni? Máte výši určenou soudem? Pokud ne, máte jenom domluvu? Doufám, že si všechny doklady schováváte. Doporučuji si založit sešit, deník a tam si vše zapisovat. Vaše pokusy o kontakt, odpovědi a reakce přítelkyně. Stejně Vám časem nezbyde nic jiného, než požádat o úpravu styku soudně. Hledejte na internetu informace, ať jste dostatečně informován, jak se chovat, kde najít pomoc. Je vidět, že přítelkyně bude dělat co sama uzná za vhodné. Za nějaký čas dobu nedodrží, bude se vymlouvat na nemoc dítěte a Vy se odcizíte. Jednejte, nedejte se. Podívejte se na stránky Spravedlnost dětem - Syndrom zavrženého rodiče. Ženy dokáží být velice vynalézavé. Poznejte svoje práva i povinosti vůči svému dítěti. Můžete též později požádat o střídavou péči.
doplněno 21.02.14 19:29:5 let - tak to jste přišel o hodně krásných zážitků, neváhejte.
Dobrý den. Pokud nejste schopni se domluvit tak, aby to vyhovovalo oběma stranám, musí rozhodnout tedy soud. Nepíšete, jak je dítě staré, ale je i v jeho zájmu, aby bylo s oběma rodiči ve styku co nejvíce. Máte stejná práva, jako matka. Tudíž podejte návrh k soudu na úpravu styku s dítětem a nenechte si diktovat podmínky, s kterými nesouhlasíte. Dva celé víkendy v měsíci soud přiznává otci dítěte (dle mých zkušeností) bez větších problémů od určitého věku. Nechte rozhodnout tedy soud. Pak se matka bude muset řídit rozsudkem a nediktovat si podmínky, které jsou pro Vás i pro dítě nepřijatelné.
doplněno 21.02.14 19:19:Ano a vůbec s tím neváhejte. Máte na to právo a hlavně na to má právo Vaše dítě. Klidně žádejte, ať Vám soud přidělí dva víkendy v měsíci. Je to naprosto adekvátní požadavek z Vaší strany.
Podívejte se na věc trochu jinak a trochu cinicky. Budete do konce života bez nové manželky a bez dětí, které s ní spodíte? Nejspíše ne. Ono jde i o to, že nová manželka a nové děti nemusí být zrovny nadšeny z vašichj bývalých dětí (přitelkyně). Je vhodné založit novou rodinu a té se věnovat, nikoliv se upínat na spálené mosty, které nejdou postavit. Bývalka vás může přes dítě začít slušně vysávat a jednou vaše manželka vám to vyčte. Žijte s vědomým, že si ce někde dítě máte, holt jste s eneuměli domluvit, platit na něho musíte, ale jste nežádoucí člověk - na to nezapomínejte. Čím si vás dítě více zamiluje, tím budete mít větší peklo od bývalky a následně vaše dítě bude mít obrovké trauma z toho, že ho tatínek zradil. Bývalka to totiž uhraje s dítětem tak, že ho poštve proti vám a dítěti nezbude, než tomu věřit, protože musí "povinně" žít s matkou. Je příliš malé a dlouho bude, aby mělo svůj rozum a hrát dvojí hru. Zrovna tak nový manžel/přítel bývalky vás taky milovat nebude. Trochu se zamyslete, než podlehnete citům - trochu odstupu a studená sprcha někdy pomůže v neuvážených krocích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.