Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vizum - Keňa

Od: kenia odpovědí: 9 změna:

Dobry den,

premyslime o ceste do Keni. Nikdy jsem necestovala do zeme , kde je potrebne vizum. Ma nekdo zkusenosti s vyrizovanim viza, kde atd. Co je vsechno pro vycestovani potreba? Zaridila by mi vizum take rakouska cestovka, i kdyz jsem obcanka ceske republiky?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jhjki
hodnocení

0x

Spíše se ptejte, jaká očkování potřebuju do Keni (žloutenka je dle mého nutná), co koupit proti otravným komárům a smířit se s tím, že Keňa není země, kde je prioritou hezké koupání - toho moc na pobřeží není. Obvykle se někam jede lodí, kde to pak stojí za to, ale to je velmi drahé. Keňa je pěkná jako poznání a jiných krajů, mravů a safari. Ne koupání u moře. Vízum cestovka zajistí, nebo si ho kupujete na místě na letišti.

kenia
hodnocení

Dekuji za navrh ale co se tyce ockovani, zeptam se primo sve prakticke lekarky. Momentalne me zajimalo pouze vizum. Otazek by bylo ovsem jeste spousta,treba bezpecnost turistu atd. Proc myslite, ze tam neni pekne koupani? Plaze i more je alespon podle fotografii krasne...

Dekuji

poju
hodnocení

0x

Pkaktický lékař vás leda tak odkáže na web nebo na oddělení tropických nemocí. Stačí si nastudovat vakciny.net/... a budte o věci vědět více, než praktický lékař. Koneckonců, kombinované očkování proti obou typům žloutenky se hodí vždy a všude. Ohledně koupání - fotky nejsou realita. Ta je trochu jiná. Pěkné koupání je za peníze, když vyjedete lodí někam mimo. To ale dost stojí. Pokud se chcete koupat v exotice - jeďtě do Domikánské rep., na Kubu nebo někam za větší peníze. Keňa opravdu nemá ideální moře u hotelů. Počítejte i s tím, že večer se pěšky mimo rezort moc nechodí - pro bezpečnost cizince jezdí hotelová taxi. Zrovna tak zpět taxíkem. Místní jsou obvykle v pohodě, jíst se dá mimo hotel bez potíží. Je tam dost polsky a rusky mluvících turistů, takže si nás místní pletou s nimi.

kenia
hodnocení

Jak rikam ockovani ted neni priorita, muj lekar je moje sestra ta me nikam neposle :) Nevybrala jsem si Kenu jen kvuli fotkam, neco uz mam procestovano a realita vzdycky byla jeste hezci nez na fotkach. Chceme vyrazit v zari, hned po svatbe. Kdyby v tom obdobi nebylo na kube obdobi destu tak vyrazime nekde do karibiku...Ale porad jsem z Vasi odpovedi nevycetla, proc je tam tak spatne koupani

jido
hodnocení

0x

Špinavá voda, tráva. Pokud to má být svatební cesta, tak vybírejte z jiných destinací, které jsou i vlídnější pro bílé. Jinak období dešťů v karibiku znamená, vedro a cca 2x denně slejvák na 1 min a pak zas vedro. Celkem příjemné osvěžení. Zvažte třeba cestu přes Koreu (partner ČSA) dále do JV Asie. Nebo přes arabské země (air Emirates - opět partner ČSA) někam dále stejným směrem. Není špatná Srílanka - letí se Travel Service.

kenia
hodnocení

Spinava voda, trava ...nevim,ale treba o jiznim pobrezi Keni mam zatim jine poznatky, tedy alespon plaz Diana. Ja se spis obavam toho co se tyce bezpecnosti turistu. Mozna jeste zvazime ten Karibik,ale nevim, i kdyz ty deste se prezit daji, tak nevim jestli take Hurikany...,ktere by tam v tu dobu mely take panovat...

uji

Nechci cpát stále svá moudra, ale čtěte třeba první co mi vyplivl googl kena.cestovniportal.cz/... . "K relaxaci zvolte raději JIŽNÍ část pláže Diana". Keňa je především safary, ne koupání.

kenia
hodnocení

Necpete zadna moudra, kazdy nazor se ceni i negativni. Ten clanek vyse uz jsem cetla stejne tak jak mnoho dalsich. Safari je take duvod proc bychom chteli do Keni.

ijn

Safari je OK, spí se mimo civilizaci - se dá přežít, vše je na solární pohon, opět ale komáři a všude jemný prach/hlína.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]