Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
premyslime o ceste do Keni. Nikdy jsem necestovala do zeme , kde je potrebne vizum. Ma nekdo zkusenosti s vyrizovanim viza, kde atd. Co je vsechno pro vycestovani potreba? Zaridila by mi vizum take rakouska cestovka, i kdyz jsem obcanka ceske republiky?
Spíše se ptejte, jaká očkování potřebuju do Keni (žloutenka je dle mého nutná), co koupit proti otravným komárům a smířit se s tím, že Keňa není země, kde je prioritou hezké koupání - toho moc na pobřeží není. Obvykle se někam jede lodí, kde to pak stojí za to, ale to je velmi drahé. Keňa je pěkná jako poznání a jiných krajů, mravů a safari. Ne koupání u moře. Vízum cestovka zajistí, nebo si ho kupujete na místě na letišti.
Pkaktický lékař vás leda tak odkáže na web nebo na oddělení tropických nemocí. Stačí si nastudovat vakciny.net/... a budte o věci vědět více, než praktický lékař. Koneckonců, kombinované očkování proti obou typům žloutenky se hodí vždy a všude. Ohledně koupání - fotky nejsou realita. Ta je trochu jiná. Pěkné koupání je za peníze, když vyjedete lodí někam mimo. To ale dost stojí. Pokud se chcete koupat v exotice - jeďtě do Domikánské rep., na Kubu nebo někam za větší peníze. Keňa opravdu nemá ideální moře u hotelů. Počítejte i s tím, že večer se pěšky mimo rezort moc nechodí - pro bezpečnost cizince jezdí hotelová taxi. Zrovna tak zpět taxíkem. Místní jsou obvykle v pohodě, jíst se dá mimo hotel bez potíží. Je tam dost polsky a rusky mluvících turistů, takže si nás místní pletou s nimi.
Jak rikam ockovani ted neni priorita, muj lekar je moje sestra ta me nikam neposle Nevybrala jsem si Kenu jen kvuli fotkam, neco uz mam procestovano a realita vzdycky byla jeste hezci nez na fotkach. Chceme vyrazit v zari, hned po svatbe. Kdyby v tom obdobi nebylo na kube obdobi destu tak vyrazime nekde do karibiku...Ale porad jsem z Vasi odpovedi nevycetla, proc je tam tak spatne koupani
Špinavá voda, tráva. Pokud to má být svatební cesta, tak vybírejte z jiných destinací, které jsou i vlídnější pro bílé. Jinak období dešťů v karibiku znamená, vedro a cca 2x denně slejvák na 1 min a pak zas vedro. Celkem příjemné osvěžení. Zvažte třeba cestu přes Koreu (partner ČSA) dále do JV Asie. Nebo přes arabské země (air Emirates - opět partner ČSA) někam dále stejným směrem. Není špatná Srílanka - letí se Travel Service.
Spinava voda, trava ...nevim,ale treba o jiznim pobrezi Keni mam zatim jine poznatky, tedy alespon plaz Diana. Ja se spis obavam toho co se tyce bezpecnosti turistu. Mozna jeste zvazime ten Karibik,ale nevim, i kdyz ty deste se prezit daji, tak nevim jestli take Hurikany...,ktere by tam v tu dobu mely take panovat...
Nechci cpát stále svá moudra, ale čtěte třeba první co mi vyplivl googl kena.cestovniportal.cz/... . "K relaxaci zvolte raději JIŽNÍ část pláže Diana". Keňa je především safary, ne koupání.
Necpete zadna moudra, kazdy nazor se ceni i negativni. Ten clanek vyse uz jsem cetla stejne tak jak mnoho dalsich. Safari je take duvod proc bychom chteli do Keni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.