Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co rychle a ucinne na Afty?

Od: aftik odpovědí: 11 změna:
Ahojte,
moc Vas prosim,co rychle a ucinne zabira na AFTY v puse?Jsem uz bezradna..Vcera jsem byla u doktorky a napsala mi vodicku na kloktani.Uz jsem polovinku vypotrebovala za jeden den,tak me to trapi.A ta bolest...V noci se budim a musim si vzit prasek od bolesti.Polykat skoro nejde...Prosiiim Vaaas
Rano jsem si otevrela pravou domaci palenku a taky kloktam,co delat Vic?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Můžete vyplachovat heřmánkovým čajem, rozpuštěným hypermanganem ve vodě, jezde čerstvé kvasnice (vitamin B), proti bolesti cucat kostky ledu, vypálit afty francovkou nebo silným alkoholem nacucaným do vaty, jíst borůvky, mrkev, mastička Aloclair - bez předpisu, atd., na netu je rad dostatek.

doplněno 21.02.14 20:18:

Rádce host doporučuje genciánovou violeť. Té se vážně vyvarujte, neboť vám zabarví celá ústa včetně zubů na fialovo a nejméně 14 dní to nesmyjete !

vlasatec*
hodnocení

1x
Je třeba vyřešit příčinu a to je nedostatek B vitamínů, hurá tedy pro pangamin.

levlef*
hodnocení

1x

co zabira vzdycky me - sumivy celaskon, prilozit na aft a pockat az sumi. je to trochu nehumanni a clovek by v tu chvili vrazdil, ale aft se "vypali" a dobry...

doplněno 21.02.14 16:01:

jeste se priklanim k MUndisal gelu, ten mirne znecitlivuje :) panaka si klidne dejte, ale vykloktat a nepolykat, vyplivnout - i kdyz plosne bych si nebyla jista jestli si spis neublizite :) ale mundisal doporucuju

hodnocení

1x

Co takhle čaj šalvěj? Ta funguje celkem dobře na všechno - klidně celý den vyplachovat, ale raději moc nepolykat.

hahanaj*
hodnocení

0x

mám URGOna afty - jen 2x namažu a je klid afty se znecitliví

martinaa*
hodnocení

0x

Ústní voda Listerine, vyzkoušeno.

dericcaster*
hodnocení

0x

Osobně používám gel Mundisal v kombinaci s ústním sprejem Orofar. Bohužel délku léčby nijak závratně nezkrátíte. Je to jak u rýmy. Vhodnými prostředky lze zmírnit bolest a vitamíny podpořit organismus, ale i tak vás týden, či dva potrápí. Pro více iínformací doporučuji stránky afty.eu.

host*
hodnocení

0x

Pro dospělé i pro malá miminka se na afty nebo moučnivku (sór) používal fialový roztok tak zvaná Genciánová violeť, protože barvou připomíná květy hořců (genciana). Genciánová violeť bývala v lékárnách volně v malé flaštičce se špuntíkem.

levlef*

jasne, gencianku koupis i ted v kazdy lekarne, ale jeji ucinky jaksi... jsou na trocku dlouhou trat :)

hodnocení

0x

Koukla jsem na rady, které může nabídnout strejda G. Je tam mnoho rad, ale ani jedna se mi nelíbí tak, že bych ji doporučila. Afty, to je porušená imunita v ústech a z toho vyplývající alergie. ;) Měla jsem je, když jsem jedla nějaká antibiotika. Musela jsem je ihned vysadit. A vím, že je mám po čerstvém ananasu. Přemýšlejte, z čeho je máte vy. Ta pálenka, to je špatný nápad. Zničíte si velkou plochu sliznice.

doplněno 22.02.14 07:30:

jojo, šalvěj! Na tu jsem zapomněla!

hop®
hodnocení

0x

Herbadent na kousek vaty, je to hnusný a hořký, člověk pak slintá jak "nadrbaný" pes, ale pomáhá to... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]