Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spoludlužník, úvěr

Od: zuzanaxxx* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den mám dotaz ohledně spoludlužníka, pkud je na smlouvě uvedný spoludlužník a přesto nezaplatil ani jednu splátku mám právo po něm částku vymáhat...jakým způsobem a po kolika letech se tento spor dá obnovit, děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Trochu vám nerozumím, vy jste dlužník a máte ručitele, spoludlužníka? Takže hradíte dluh vy, pokud ne, nastupuje ručitel a má pak možnost to páčit z vás. Jinak lhůty máte v OZ.

zuzanaxxx*
hodnocení

dluh splácím já a od ex manžela jsem na tento úvěr neviděla ani korunu...přemýšlím o podání žaloby jen netuším zda jsem v plném právu toto učinit

athenaise*

Tak to jo, sestra měla stejný problém. Byla spoludlužníkem a bývalý manžel nic neplatil. Tak ona vše platila sama a pak , když měli soud o SMJ, tak ona prokazovala, že od ...platí sama a on byl nucen dát polovinu nákladů. Jenže se pak dohodli, že nemovitost prodají, peníze rozdělí napůl a on pak doplatil půlku částky, kterou ona po dobu jeho neplacení musela platit. Je možné, abyste soudně vymáhala půlku od bývalého manžela.

athenaise*
hodnocení

0x

Jde-li Zuzko o hypotéku, kde je dlužník a spoludlužník, tak musí platit aspoň jeden. Mají stejná práva i povinnosti. Jinak nemovitost propadne bance. Vymáhá to banka napřed po dlužníkovi a pak , když neplatí, tak musí spoludlužník.:(.

Vy jako dlužník nemůžete nic.

zuzanaxxx*
hodnocení

moc děkuji, asi to budu mít služítější jedná se o klasický úvěr a ex manžel není schopný nikde pracovat na smlouvu je vždy zam. tzv, na černo a já jelikož mám invalidní důchod tak i pracuji abych to finančně utáhla splácet je to smutný, ale je to tak...a nevím zdali se mám vůbec do takového sporu pouštět...

athenaise*

Ale jak říkám...klasika, když neplatí jeden, musí druhý. ALe je to risk.

Kamarádka takhle vymáhala 18 let výživné na dítě.Pak si bývalého našla sama, pracoval na černo, vyfotila ho při každodenní činnosti (asik týden) a předala to policii. Také je dobré zjistit, jaký má bývalý majetek. Je možné, že exekucí by se dalo něco zmoct. Ale chce to radu odborníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]