Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevěděl by někdo, jestli , když mám pronajatý byt na kterém mám hypotéku, musím zároveň v něm bydlet, když chci uplatnit slevu na dani právě na hypotéku?
Mlčet. A když... Byla jsem jednou (není to tak dlouho) na druhé straně - sousedka byt, hypotéka, jiný soused jí dělal zlo, protože coby právnička se zasazovala o správné fungování SVJ, což jemu se nehodilo do krámu (předsedal svj, tunel to byl úchvatnej, než se nám ho podařilo odvolat... :-/ ), normálně ji psychicky vyštval, byt pronajala a sama pronajala sobě jinde (!), pak otěhotněla, přítel, atd atd. Zpětně ji vyhmátli, jestli může dokázat... Bylo jí řečeno, že stačí jeden soused, který prohlásí, že tam bydlela. Tak jsem prohlásila, že tam bydlela. S naprosto čistým svědomím... de iure možná ne, ale pro ni ano. Holt když někdy člověk váhá mezi literou zákona a lidstvím, není to snadné. Tj. buďte za dobře se sousedy, pro případ...
doplněno 21.02.14 20:06:Chápu... No, nevím tedy, jestli to stojí za ty nervy, "riskovat" to - za běžných okolností to tak asi dělají všichni, bych řekla, ale jestli tušíte, že po vás ex půjde... Nevím, no. Je to hodně peněz, ale za ten klid... to zas taková částka není.
Dík za nápady, ale kdyby to nemuselo být...jsem rozvedená již 16 let a bývalý stále napadá...poslední čin byl, že se mi podívá na daně za pronájem, věřte, že to není jen tak, ale pro jistotu... je takový od rozvodu a já nemám klid, zkoušela jsm se odstěhovat i o 150km dál...nic platno. Voják, policajt a ...m...g..r, věčně na psychiatrii a na práškách. Jina by to bylo v pohodě. Skoro nic z toho nemám, ale jsem raději s chlapem na chalupě než v paneláku a tak jsme ho pronajali, ono platit 11 000,- jen tak není žádná sláva
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.