Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat invalidní důchod zpětně?

Od: nozicka* odpovědí: 1 změna:

Jsem právě v procesu žádání o invalidní důchod. Mám zažádáno na sociálce, viděl mě posudkový lékař, který uznal že mám nárok na invalidní důchod třetího stupně a příští týden to jdu k němu sepsat.

Je mi 25 let a postižená jsem od narození. Vím, že bych teoreticky měla mít nárok na invalidní důchod až 5 let zpětně.

Co mám udělat pro to, abych důchod zpětně získala?

Peníze bych chtěla použít na elektrický invalidní vozík, bez kterého nemůžu samostatně fungovat, ale podle pojišťovny na něj nemám nárok.

Díky za všechny rady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

O invalidní důchod lze žádat zpětně a to ke dni vzniku invalidity. Podat žádost, mít v pořádku u lékaře zdravotní dokumentaci a čekat na sociální šetření a zasednutí posudkové komise, myslím, že víc udělat nemůžete. Pokud neprošla žádost o el. vozík, odvolejte se nebo žádejte stále znovu, také mi neprošla, podle posudkáře ZP se špatně orientuji v prostoru a na cestě by mě srazilo auto. Mechanický mám, tam má orientace v prostoru asi nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]