Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lék na vysoký tlak a alkohol,může se?

Od: kyticka777® odpovědí: 8 změna:

dobrý den,moje přítelkyně dostala nedávno lék na vysoký tlak ,,Amilostad" v příbalovém latáku jsem se dočetla že se nesmí pouze grapfruitovou šťávu,prostě grep obecně ale o alkoholu ani zmínky. je mi jasné že žádné extra velké pitky tvrdého alkoholu absolutně nepřipadají v úvahu ale mohou uškodit i např 2- 3 piva při posezení v restauraci? děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Alkohol tlak zvyšuje, ano, problém to být může. Beru léky na vysoký tlak ale kávu si 2x denně uvařím.

hodnocení

takže myslíte že těch pár piv by taky zas až tak moc neuškodilo?

pár piv je kolik?A denně?To by asi uškodilo.Léky +alkohol=závislost(většinou) viz:známá-neznámá česká zpěvačka

hodnocení

denně vůbec ne! jednou za čas o víkendu že by si dala třeba 2-3 piva. nebo vyjmečně po obědě malou skleničku jen na zapití-jak se říká

cuca*
hodnocení

1x

Kyticko, na to at se pritelkyne zepta lekare. Nevim, jaky je jeji stav, zda mela opravdu hodne vysoky tlak, zda-li se ji dela nekdy spatne.

Pokud léky dostala nedavno, nemusi ji taky 100% sednout, a chvili muze mit s tlakem problemy.

No a jestli ji je dobre, klidne si muže zkusit 1 pivecko dat a pak si ten tlak zmerit.

No a jestli ji doktor rekl, nebo rekne, ze nesmi, tak at si ho odpusti, zdravi je prednejsi.s vysokym tlakem není radno si zahrávat.

hodnocení

0x

Každý jsme jiný.Mně osobně na Vysoký tlak ani alkohol ani káva nevadí,mně vadili cigarety-přestal jsem kouřit a tlak mám jako nemluvňátko (i s kávou a občas i akoholem).Pkd není napsáno u léku že se nesmí požívat alkohol tak by němělo ani vadit!

celp*
hodnocení

0x

Zdravím.Pivo je nevhodné stejně jako tvrdý alkohol.Pokud to nejde bez alkoholu je vhodnější kvalitní víno,ale tak 2 dcl denně maximálně.

hodnocení

0x

Beru prášky na tlak již mnoho let, ale vínko, nebo sklenku piva si občas dám, ikdyž jsem pak rudá jako rak... Nesmí se to ale přehánět. Beru prášky ráno, tak někdy večer si dám víno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]