Nejste přihlášen/a.
dobrý den,moje přítelkyně dostala nedávno lék na vysoký tlak ,,Amilostad" v příbalovém latáku jsem se dočetla že se nesmí pouze grapfruitovou šťávu,prostě grep obecně ale o alkoholu ani zmínky. je mi jasné že žádné extra velké pitky tvrdého alkoholu absolutně nepřipadají v úvahu ale mohou uškodit i např 2- 3 piva při posezení v restauraci? děkuji za odpověď
Alkohol tlak zvyšuje, ano, problém to být může. Beru léky na vysoký tlak ale kávu si 2x denně uvařím.
pár piv je kolik?A denně?To by asi uškodilo.Léky +alkohol=závislost(většinou) viz:známá-neznámá česká zpěvačka
Kyticko, na to at se pritelkyne zepta lekare. Nevim, jaky je jeji stav, zda mela opravdu hodne vysoky tlak, zda-li se ji dela nekdy spatne.
Pokud léky dostala nedavno, nemusi ji taky 100% sednout, a chvili muze mit s tlakem problemy.
No a jestli ji je dobre, klidne si muže zkusit 1 pivecko dat a pak si ten tlak zmerit.
No a jestli ji doktor rekl, nebo rekne, ze nesmi, tak at si ho odpusti, zdravi je prednejsi.s vysokym tlakem není radno si zahrávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.