Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit,prý je nějaký registr dlužníků propojený ve všech bankách.
Když už splácíte nějaký dluh,můžete požádat o výmaz?
Konkrétně syn měl dluhy s podnikání a byl nezaměstnaný,vznikly mu dluhy u VZP SOCIALCE a v Bance.
Já jsem to vzal na sebea platím to úvěrem,jsem už důchodce.
Syn má práci a chce si vzít půjčku na sebe.Banka mu řekla,že nemůže,protože má ještě nějaké resty?
Poraďte,jak z toho ven?
Děkuji.
No,on chce uhradit moji půjčku,tím,že si vezme v bance na sebe.Ale banka mu řekla,ře nemůže,že má ještě nevyřešené nějaké pohledávky a půjčku mu dát nemohou.Tak jsem jenom chtěl poradit,kdo s tím má zkušenost? Někde v televizi říkali,že se dá nově někde zažádat o výmaz v registru dlužníků.
Jak z toho ven? Věřte bance. Když nedá půjčku, tak Vás a syna vlastně chrání. Nezapomeňte, že každá změna, je změna k horšímu. Vytoukat klín klínem, půjčku půjčkou je cesta - spirála do zadlužení. Pokud to funguje, stačíte splácet, ať si nepůjčuje. Píšete, že má práci, tak peníze co platíte, Vám bez problémů jistě dá. Není-li v tom úvěru nějaký háček? Je smlouva nějak nevýhodná? To my nevíme. Zásadně syn nechť poplatí co má za dluhy i s Vaší pomocí,ale opravdu si už nebere na uhrazení stávajících dluhů novou půjčku od nějakých subjektů.
Dobře děkuji za odpověď.
Ale ono to má více souvislostí.Já jsem se musel připojistit za 550Kč.na smrt,protože,kdo by to po mě platil,když umřu a mám to na 7let.Když si vezme úvěr syn ,dají mu menší částku na splátky. Doplatí ten můj dluh a já mohu pojistku zrušit,protože ji mám jen k tomu úvěru. On pojištění má dobré, dokonce dvě. Syn mě samozřejmně platí,ale také potřebuje z něčeho žít.
Ale moje otázka byla,jak se dostat z registru dlužníků,jak požádat o nějaký výmaz?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.