Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na oddlužení

Od: karlosdos* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit,prý je nějaký registr dlužníků propojený ve všech bankách.

Když už splácíte nějaký dluh,můžete požádat o výmaz?

Konkrétně syn měl dluhy s podnikání a byl nezaměstnaný,vznikly mu dluhy u VZP SOCIALCE a v Bance.

Já jsem to vzal na sebea platím to úvěrem,jsem už důchodce.

Syn má práci a chce si vzít půjčku na sebe.Banka mu řekla,že nemůže,protože má ještě nějaké resty?

Poraďte,jak z toho ven?

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

2x
Dobrý den. Neznám Vás ani Vašeho syna ani důvod proč si chce vzít půjčku. Přesto si myslím, že by v první řadě měl uhradit původní dluhy (i když dnes jsou psány na Vás) a až potom si brát půjčku další. Vím, že to není to, co chcete slyšet, ale co když z nějakého důvodu nebude moci splácet nový dluh? Nebo by měl alespoň nějaký čas šetřit. Jinak jde zkusit zažádat o půjčku i jinde.
doplněno 20.02.14 14:41: Nebylo by jednodušší, kdyby syn dával peníze Vám?
karlosdos*
hodnocení

No,on chce uhradit moji půjčku,tím,že si vezme v bance na sebe.Ale banka mu řekla,ře nemůže,že má ještě nevyřešené nějaké pohledávky a půjčku mu dát nemohou.Tak jsem jenom chtěl poradit,kdo s tím má zkušenost? Někde v televizi říkali,že se dá nově někde zažádat o výmaz v registru dlužníků.

pohanka*
hodnocení

1x

Jak z toho ven? Věřte bance. Když nedá půjčku, tak Vás a syna vlastně chrání. Nezapomeňte, že každá změna, je změna k horšímu. Vytoukat klín klínem, půjčku půjčkou je cesta - spirála do zadlužení. Pokud to funguje, stačíte splácet, ať si nepůjčuje. Píšete, že má práci, tak peníze co platíte, Vám bez problémů jistě dá. Není-li v tom úvěru nějaký háček? Je smlouva nějak nevýhodná? To my nevíme. Zásadně syn nechť poplatí co má za dluhy i s Vaší pomocí,ale opravdu si už nebere na uhrazení stávajících dluhů novou půjčku od nějakých subjektů.

karlosdos*
hodnocení

Dobře děkuji za odpověď.

Ale ono to má více souvislostí.Já jsem se musel připojistit za 550Kč.na smrt,protože,kdo by to po mě platil,když umřu a mám to na 7let.Když si vezme úvěr syn ,dají mu menší částku na splátky. Doplatí ten můj dluh a já mohu pojistku zrušit,protože ji mám jen k tomu úvěru. On pojištění má dobré, dokonce dvě. Syn mě samozřejmně platí,ale také potřebuje z něčeho žít.

Ale moje otázka byla,jak se dostat z registru dlužníků,jak požádat o nějaký výmaz?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma registr dlužníků

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]