Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivná sraženina (bulka) u prsu /muž

Od: terabit odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
je mi 14 let a včera jsem si nahmatal u pravého prsu podivnou sraženinu, hned u bradavky-možná bulka. Na levém nic není. Když to zmáčknu, tak to trochu bolí. Řekl jsem to rodičům a řekli, že když to nezmizí, tak půjdu k doktorovi.
Jsem kluk a mám strach, žeby to mohla být rakovina.
Může to být jen sraženina, která zmizí?
Je to malé, ihned pod bradavkou- asi 2,3 cm průměr.
Co to může být, mám strach.
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Bude to spíše tuková bulka, fibromek. A protože dospíváš, hormony pracují, může to být také jenom zduřelá žláza, nebo i v horším případě zánět. Proč se trápit a být v nejistotě, jestli zmizí. Zajděte k lékaři hned a uvidíte. Rakovina je u mužů velmi vzácná a natož v tvém věku je procento onemocnění ještě menší.

xixi*
hodnocení

0x

Může to být nějaká banalita, třeba zanícený pór nebo něco podobného. Ale může to být i něco horšího. Proto je lepší zajít k lékaři, který udělá všechno proto, abys byl zase vpořádku. Doktorů se neboj, jsou tu proto aby nám pomohli. Hlavně nic nezanedbat a radši s tím k lékaři. Lepší třikrát zbytečně než jednou pozdě. Držím palec, aby to byla jen nějaká maličkost *palec*

sargo*
hodnocení

0x

Berte to tak, že pravděpodobnost, že je to nějaká tuková bulka, je mnohonásobě vyšší než jakékoli jiné problémy. K doktorovi samozřejmě ano, už kvůli klidu, ale buďte nad věcí. Samozřejmě kdyby to začalo bolet, nějak divně se měnit, cokoli... tak jít rovnou. A nebo ještě líp, když vám to dělá těžkou hlavu, běžte hned i tak. Nejsem zrovna přítel běhání k doktorovi s každou ptákovinou, ale tady je to docela na místě :)

doplněno 20.02.14 12:28:

... a dejte pak vědět, jak jste dopadl ;)

terabit
hodnocení

Děkuji za odpověď, potěšilo mne to, zítra půjdu k dr. Pak dám vědět, pěkný den

sirda
hodnocení

0x

Určitě to nepodceňuj. Můj táta si takto našel bulku u bradavky před 15 lety, byla to jen tuková bulka, která se chirurgicky odstranila. Čím dřív to začneš řešit, tím líp ! Hodně štěstí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]