Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s přítelem

Od: adelajda222* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Jsem s přítelem dva roky. Dříve jsem mu lhala, ale když jsem si uvědomila, že ho nechci v žádném případě ztratit, tak už mu nelžu a ani bych mu nelhala, protože nikoho takového už bych nikdy nepotkala. Můj přítel ví, že jsem mu lhala a tak mi nevěří. Dokonce se se mnou i rozešel, ale pak mě vzal zpět.

Bydlím sama s dětmi a přítel ke mě každý den chodí. Ale teď řekl, že to takhle už dál nechce, že chce nějaké razantní řešení. Nabídla jsme mu, ať bydlí s námi, ale on nechce, že prý v tomto bytě nic neudělal a nic není jeho. Tak jsem mu řekla, že si najdeme nový byt, ale on řekl, že teď nemůže, když nemá práci a nemohl by ho platit. Tak jsem mu nabídla, že ten nájem budu platit já, ale on o tom nechtěl ani slyšet, protože podle něj má prostě živit chlap. Teď po mě chce nějaké řešení.

Vím že s ním chci být a myslím, že i on se mnou. Jinak by se ke mě nevracel. Jaké řešení bych mohla navrhnout? A jak si plně získat jeho důvěru?

doplněno 20.02.14 17:36:

Je pravda, že je největší problém v nedůvěře ke mě. Ale jak bych si mohla získat jeho důvěru? Opravdu už mu nelžu a vím že ani lhát nebudu. On mě miluje, ale bojí se. A nemůže přestat myslet na to jak jsem mu lhala. Neví jak na to nemyslet a plně mi odpustit i když by si to přál. To mi řekl.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

3x

Na každé situaci najdete pro a proti. Rozumíte si, to je dobře. Vaše slova - Nikdy bych už takového nepotkala - Jste spolu 2 roky a on v bytě nic neudělal a proto tam nechce s Vámi bydlet? To je lehké změnit. Když nemá práci, ať se snaží něco v bytě poopravit, pokud něco potřebujete. Za druhé nemá práci, ale dnes je taková velká nezaměstnanost a nebyli jsme na to zvyklí, jenom jsme o tom slyšeli.. Ale stěhovat se do nového bytu. Každé stěhování ale něco stojí. Peníze, které nemá, práci, nervy. A táhla by jste to finančně Vy. V jaké situaci by jste byli, kdyby jste ztratila práci i Vy. Jak dlouho by jste dokázali vyžít i s dětmi z Vašich úspor, nebo podpory? Přítel cítí, že to je patová situace, není schopen se zatím o Vás postarat, ale bez Vás by se mohl propadnout někam na dno. Ta dnešní doba je hrozná, když nám vzala takové základní jistoty v žití. Myslím, že by bylo rozumné od Vašeho přítele, aby se s tím smířil, že bude bydlet u Vás, bude opečovávat byt a postupně se zabydlí a zvykne si. Bude se věnovat dětem, nevím jak jsou staré, a Vy se budete moci soustředit na svou práci. Pokud bude zárověň i hledat práci, určitě se nějaká najde, protože bude mít ve Vás oporu, jistotu, ta z něj bude vyzařovat a nebude na pohovory chodit utrápený. Nevím, co děláte Vy, v jaké firmě, ale porozhlídněte se u Vás v práci, jestli by nebyla nějaká práce pro něj. Neodchází někdo do důchodu? Optejte se i vedoucího, naveďte řeč na toto téma u kolegyň. Jinak to prostě nejde. Jde o Váš spokojený život a rozchod negativně zasáhne jak Vás, tak Vašeho přítele. Držte při sobě, doba bude zlá. Je dobré, když člověk sleví ze svých zásad a připustí, že se také mohl mýlit. Také mu připomeňte, že se na Vás už může spolehnout, že Vás to pochybení /lhaní/ moc mrzí. Já jsem se začala držet jedné zásady a to, že člověk má právo změnit své rozhodnutí. Tak si myslím, že přítel by měl slevit ze svých zásad a Vaši podanou ruku přijmout. Pokud to nedokáže, říká se, každý svého štěstí strůjce.

iz*
hodnocení

2x

Já vidím největší problém v nedůvěře vůči Vám a v neochotě Vašeho přítele hledat kompromisy. (Pokud spolu lidi chtějí být, hledají způsob, jak to uskutečnit, nikoliv důvod/y, proč to či ono nejde).

Chcete-li to ještě zkusit, řekněte příteli, ať přijde s konstruktivním návrhem on.

doplněno 19.02.14 20:52:

Napadly mne stejné možnosti jako Kapku, ale vzhledem k té nedůvěře se mi jeví pravděpodobnější snaha o rozchod. Přítel zřejmě nechce výčitky, pláč apod. proto Vás možná tlačí, abyste rozhodnutí učinila Vy.

hodnocení

2x

Dobrý den. Pokud Vám přítel nevěří, pak si nedovedu představit, jaké razantní řešení má na mysli. Nic z toho, co jste mu doposud nabídla není pro něho vhodným řešením. Napadá mne že chce buď manželství, nebo rozchod. Pokud však z jeho strany chybí důvěra a dává Vám to najevo, je těžké razantně cokoli řešit. Proč s nějakým razantním návrhem na řešení nepřijde tedy on sám a požaduje jej na Vás? Když tak dobře ví, co nechce a umí Vám to zdůvodnit, pak by měl mít jasno i v tom, co po Vás tedy chce, nebo co od Vás očekává. A to by Vám měl říci on sám, protože my ho neznáme a ani do hlavy mu nevidíme. Jen pozor na nějaká unáhlená rozhodnutí, kterých byste mohla třeba Vy sama litovat...

hodnocení

1x

Nechci Vám brát iluze, ale doporučoval bych současný stav změnit na přátelství. Bude to pro oba dobré a děti (pokud o vztahu vědí) to přijmou snadněji. Važte si názoru partnera a neriskujte! Jakmile se staví do cesty peníze, je to cersta do pekel. Takový vztah nemá budoucnost. Vlastně má, ale je téměř vždy nešťastná. *stop*

broncah*
hodnocení

0x

Pokud vám nevěří, nevidím žádnou možnost. Taky mi trochu připadá, že se z toho snaží vymluvit. Ale pokud vy nechcete přítele stratit, zkuzte navhnout třeba půjčku nebo tak něco...

pohanka*

Půjčku v žádném případě, nevím proč, ale jak toto slovo slyším, tak mám husí kůži.

vlasatec*
hodnocení

0x
Když sám neví co chce jak to můžete vědět vy? Natož my?
Řešení jste mu nabídla, když se mu nelíbí ať vymyslí něco on.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]