Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zastavit trvalý příkaz?

Od: magdon® odpovědí: 9 změna:

Zemřel člověk, který mi pomocí trvalého příkazu ze svého konta posílal určitou částku na můj účet. Pozůstalé prvděpodobně neměl. Jak zastavit tyto trvalé příkazy? Semnou se banka logicky vůbec nebaví. Pozůstalí pravděpodobně žádní nejsou, dědit po něm bude asi stát. Jenže při rychlosti našich úřadů může vyřízení záležitosti trvat i roky. Po celou tu dobu mi budou na účet přicházet peníze, které mi nepatří a které budu muset jednou někomu vracet (komu?). Jak to zastavit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Najděte jeho notáře, sdělí vám jej soud.

hop®
hodnocení

1x

Nejjednodušší pro Vás by bylo to neřešit, jen počítat s tím, že peníze budete muset vrátit, tedy nechávát příslušnou částku ležet na účtu - on se jednou asi někdo přihlásí. S jakýmkoli jiným řešením budete mít starosti...

doplněno 19.02.14 19:59:

Trvalý příkaz na vracení částky zpět není ideální, je třeba stále hlídat, jestli částka opravdu přišla. Pokud totiž částka už nepřijde a nestihneme trvalák včas zrušit, přijdeme o své peníze, které už nám asi nikdo nikdy nevrátí...

doplněno 19.02.14 20:53:

Milane, taktak. Asi bych třeba za půl roku juknul, kolik mi přišlo, a jednorázově to poslal převoďákem zpět...

doplněno 19.02.14 20:55:

Vojto, netuším, kolik máš měsíčně pohybů na účtu. Ale já pravidelně kontroluji pouze Nezrealizovaná inkasa a Neodešlé platební příkazy a toto řeším...

Hope, nikoliv trvalý příkaz, ale jednotlivé platby. Ono to nebude dlouho trvat, nežli banka zablokuje odchozí platby od mrtvého..

doplněno 19.02.14 21:19:

Hope, to nebude trvat ani půl roku...já si tipnu, že do 2 měsíců již zablokují účet..

hodnocení

Záleží na tom, kdy se banka oficiálně o úmrtí dozví. Vzhledem k rychlosti našich úřadů to spíš odhaduju na rok a víc.

magdone, zdravím pane kolego, můžeme si tu tipovat kdy se banka dozví, já tipuji, že notář zablokuje účet do 3-5 měsíců od úmrtí..

Když se bude posílat platba zpět na účet mrtvého, banka pak zablokuje účet a peníze nepřevezme a vrátí zpět...

alfa
hodnocení

0x

Co kdybyste vždy poslal peníze zpátky na účet mrtvého? A zároveň byste měl potvrzení na výpise, že jste částku vrátil. Co se s penězmi bude dít dál, není vaše starost. Až se dědické řízení vyřídí, tak snad by vám peníze mohly přestat posílat.

hodnocení

0x

Normálně proveďte platbu zpět. Správce dědictví se o to pak postará.

hodnocení

0x

Obrat se na okresni soud v miste trvaleho bydliste zemreleho.

Ten te bude schopny nasmerovat k notari, ktery bude dedictvi vyrizovat.

S nim uz se domluvis.

praivo*
hodnocení

0x

Osobně bych si taky nastavil trvalý příkaz a hned to vracel zpět.

doplněno 19.02.14 20:48:

Samozřejmě předpokládám nastavení až za den, kdy ty platby chodí, a pravidelné sledování účtu (což asi každý stejně minimálně jednou za měsíc dělá).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]