Nemůžeme se doma domluvit,v jakém jsou příbuzenském vztahu mimina:jsou sourozenci sestra a bratr.Sestře se nedávno narodila vnučka a bratrovi se narodil syn.V jakém vztahu jsou tato 2 mimina?Kombinujeme a nedaří se nám na to přijít.Díky
Zdravím. Sestřina vnučka je neteř bratrova syna (tedy on je její strýc). M doplněno 19.02.14 10:17: ... rozuměno přes koleno . Alespoň podle mě . doplněno 19.02.14 12:31: Někdy jsou rodinné vazby sranda . Také jsme velká rodina... "čin - čin" - ať chutná M
babina*
No já si to taky myslím,že jsou to strýc a neteř,zbytek rodiny to říká naopak,že teta a synovec a už jsme dokombinovali na neuvěřitelné vztahy-smích.Ale asi jsem vyhrála lahev červeného.A ta dvě mimča budou vyrůstat kousek od sebe,tak jim bude fuk,jaké jsou mezi něma příbuzenské vztahy,jen nás velké to napadlo.
Podle mne v zadnem specialne pojmenovanem. Jednoduse vdaleni pribuzni.
Bratrancum a sestrenicim od rodicu (coz je tento pripad) se asi bezne muze rikat strejdo / teto, pokud se casteji potkavaji, ale to je asi tak vsechno.
doplněno 19.02.14 10:11:
A pokud je vnucka zhruba stejne stara (mimino) jako bratranec jeji matky, tak si asi budou rikat jmenem.
Az budou oba pubertaci a potkaji se, asi mu strejdo rikat nebude
Vycházím z toho, že bratr a sestra. Teda nejstarší generace zúčastněných jsou sourozenci. Jejich děti jsou bratranci a sestřenice. Zároveň jsou strýci a tetami těch novorozenců. A ti špunti jsou nejspíše bratranec a sestřenice z druhého kolena. doplněno 19.02.14 10:14: Doplnění ...bratr a sestra, teda nejstarší generace...
na Moravě se takovému vztahu říká příbuzenství z druhého kolena. On je v rodě o generaci starší, než ona. Proto on je její strýček z druhého kolena a ona je jeho neteř z druhého kolena.
Nechápu, proč sem pletete v posledních příspěvcích vztahy strýc - neteř a opačně! Otázka zněla jasně: ...v jakém jsou příbuzenském vztahu mimina:... ...V jakém vztahu jsou tato 2 mimina?... doplněno 19.02.14 13:10: Jsem nepozorný. Omlouvám se, máte pravdu.Já toho novorozence bral jako vnuka bratra , a on je to syn bratra! Ještě jednou omluva. doplněno 19.02.14 13:14: Nestihl jsem omluvu po znovu přečtení nasmolit na mobilu před tím. než zareagoval axus. I tak i jemu díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.