Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V jakém jsou příbuzenském vztahu?

Od: babina* odpovědí: 9 změna:
Nemůžeme se doma domluvit,v jakém jsou příbuzenském vztahu mimina:jsou sourozenci sestra a bratr.Sestře se nedávno narodila vnučka a bratrovi se narodil syn.V jakém vztahu jsou tato 2 mimina?Kombinujeme a nedaří se nám na to přijít.Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

2x
Zdravím. Sestřina vnučka je neteř bratrova syna (tedy on je její strýc). M
doplněno 19.02.14 10:17: ... rozuměno přes koleno ;). Alespoň podle mě ;).
doplněno 19.02.14 12:31: Někdy jsou rodinné vazby sranda ;). Také jsme velká rodina... ;)
"čin - čin" - ať chutná ;) M
babina*
hodnocení

No já si to taky myslím,že jsou to strýc a neteř,zbytek rodiny to říká naopak,že teta a synovec a už jsme dokombinovali na neuvěřitelné vztahy-smích.Ale asi jsem vyhrála lahev červeného.A ta dvě mimča budou vyrůstat kousek od sebe,tak jim bude fuk,jaké jsou mezi něma příbuzenské vztahy,jen nás velké to napadlo.

hodnocení

0x

Podle mne v zadnem specialne pojmenovanem. Jednoduse vdaleni pribuzni.

Bratrancum a sestrenicim od rodicu (coz je tento pripad) se asi bezne muze rikat strejdo / teto, pokud se casteji potkavaji, ale to je asi tak vsechno.

doplněno 19.02.14 10:11:

A pokud je vnucka zhruba stejne stara (mimino) jako bratranec jeji matky, tak si asi budou rikat jmenem.

Az budou oba pubertaci a potkaji se, asi mu strejdo rikat nebude :)

hodnocení

0x

Děti sourozenců jsou sestřenice/bratranec. Jejich děti jsou příbuzní. ;)

hodnocení

0x
Vycházím z toho, že bratr a sestra. Teda nejstarší generace zúčastněných jsou sourozenci. Jejich děti jsou bratranci a sestřenice. Zároveň jsou strýci a tetami těch novorozenců.
A ti špunti jsou nejspíše bratranec a sestřenice z druhého kolena.
doplněno 19.02.14 10:14: Doplnění
...bratr a sestra, teda nejstarší generace...

flavia
hodnocení

0x

Jednoduše, pro ní je to vzdálený strejda a jeho vzdálená neteř (mluvím o těch dětech)

figurek*
hodnocení

0x

na Moravě se takovému vztahu říká příbuzenství z druhého kolena. On je v rodě o generaci starší, než ona. Proto on je její strýček z druhého kolena a ona je jeho neteř z druhého kolena.

hodnocení

0x
Nechápu, proč sem pletete v posledních příspěvcích vztahy strýc - neteř a opačně!
Otázka zněla jasně:
...v jakém jsou příbuzenském vztahu mimina:... ...V jakém vztahu jsou tato 2 mimina?...
doplněno 19.02.14 13:10: Jsem nepozorný. Omlouvám se, máte pravdu.Já toho novorozence bral jako vnuka bratra , a on je to syn bratra!
Ještě jednou omluva.
doplněno 19.02.14 13:14: Nestihl jsem omluvu po znovu přečtení nasmolit na mobilu před tím. než zareagoval axus. I tak i jemu díky.

Protoze si precti otazku jeste jednou.

Sice jsou to oboji mimina, kazde ale z jine generace. Nejedna se o bratranka a sestrenku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]