Nejste přihlášen/a.
Dobrý den měl bych jeden dotaz. Mám syna v jednom pražském sportovním klubu, kde hraje fotbal a tento klub požaduje každý rok zaplatit 6000 Kč jako výchovné. Můj zaměstnavatel mi přispívá 3000 Kč ročně na mého syna, na jeho sportovní aktivity. Zaplatím tedy vždy na jedno pololetí 3000 Kč v hotovosti a na druhé požaduji po klubu fakturu, kterou mi proplatí můj zaměstnavatel. Předpokládal jsem, že mi klub vystaví fakturu na 3000 Kč, ale bylo mi řečeno, že klub je plátce daně a musí tedy z této faktury zaplatit daň, která je 21 procent a proto je faktura napsaná na částku 3630 Kč. Zajímalo by mě, jestli mě náhodou klub neokrádá o 630 Kč, protože když platím v hotovosti na jedno pololetí, tak platím 3000 a když fakturou na druhé, tak 3630 Kč. Poradil by mi prosím někdo kde je pravda? A je vůbec pravda, že sportovní klub, odvádí daně ve výši 21 procent z příspěvků na dítě? Děkuji za jakokoliv info a přeji krásný olympijský večer.
Dobrý den, asi jen obecně. Pokud je někdo plátcem DPH, tak má právo tuto daň fakturovat. Zjistěte si, zda je onen klub plátcem DPH a uvidíte. Možná je nesprávná sazba, ale to nevím, protože neznám přesnou fakturaci (za co to je). Jinak, já bych asi nehledal, zda jsem okrádán klubem, ale děkoval bych majiteli firmy, že je ochoten ušetřit mé výdaje na potomka a "šoupne" 3.000,- Kč. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.