Nejste přihlášen/a.
Hezký večer,
měla bych spíš prosbu ohledně nalazení kytary. Protože doma bohužel nemám ladičku, tak jsem si ji našla přes internet (online) a snažila se to naladit. Píše mi to tam, jako, že jo, že jsem to naladila dobře, ale i když nemám hudební slich (a v tom bude asi ten problém) mi to zní divně. Proto bych se Vás chtěla zeptat, jaký na to máte názor
Odkazy : ulozto.cz/...
ulozto.cz/...
Děkuji
Nejspíš se jedná o naladění kytary, a nejspíš nemáte sluch
Jako nezní to tak strašně, ale vzhledem ke kvalitě nahrávky se nedá soudit.
Zkuste ladit, podle alternativních (osvědčených) metod - viz: plzenak.cz/...
Nebo si opravdu kupte ladičku, stokí kolem tří stovek a máte pokoj.
Ohledně hudebního sluchu si můžeš udělat test na clovekonline.cz, test hudebního sluchu. Na Hobby.cz video asi 35 dílů Začínáme hrát na kytaru.
Tak tohle není naladěno ani zdaleka, to je naprosto mimo. Začni strunou "e", tu nalaď podle odposlechu odjinud. Další lze bez ladičky naladit takto:
Až se vám bude zdát struna "e"stejně znějící jako z druhého nástroje, zmáčkněte strunu "h"na 5.pražci a porovnejte ji s prázdnou (nezmáčknutou) strunou "e". Měly by znít stejně. Pokud zní tón ze struny "h"hlouběji, přitáhněte ji (a nebo naopak) a opět zkuste porovnání.
Po naladění struny "h"stiskněte strunu "g"na 4.pražci a porovnejte ji z prázdnou strunou "h", měly by znít stejně. Pokud nezní, dolaďujte a opět porovnávejte.
Podobným způsobem pororovnejte a dolaďte strunu "D"na 5. pražci s prázdnou strunou "g".
Dále strunu "A"na 5.pražci s prázdnou strunou "D"
a nakonec ještě strunu "E"na 5.pražci s prázdnou strunou "A".
Zde bych uz pouze doplnil, ze po naladeni e, pokud to fakt clovek neslysi, tak dal uz ani poslouchat nemusi.
Shora uvedenym postupem ladeni od mikihanse se ostatni struny nechaji naladit uz i pouze pohledem. Pri spravnem nalazeni totiz pri brnknuti na predchozi strunu chytnou vlastni frekvenci a rozkmitaji se.
Když jsem ještě neměl ladičku, stáhl jsem si free z internetu a pomocí mikrofonu za pár Kč to šlo naladit velmi dobře. Zřejmě bude fungovat i nějaká online, ale v každém případě se mikrofon musel dát co nejblíž pod struny k tomu kruhovému utvoru a v mitnosti (nejlépe bez odrazů) musí být ticho, jinak to nefunguje dobře.
Pozor, ať při těch pokusech moc neutáhnete struny a neprasknou vám. Ty ladičky se chytají dobře, když je kytara jen trochu rozladěná. A ta vaše už je mimo dost. Tam hrozí, že vás bude ladička nutit utahovat, i když už je struna utažená moc.
doplněno 18.02.14 23:41:Tak já bych nekupoval novou, dokud bych se nenaučil s tou starou.
Ano, to už se mi stalo :D Tak jsem to utahovala, až to ruplo.. auu :D Ale jinak chápu, já to beru jako legraci, chci si kupovat novou, tak dělám kraviny atd. Takže se omlouvám :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.