Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může sex a láska ublížit?

Od: liza12 odpovědí: 37 změna:

Ahoj,já vim je to asi blbost ale já to nevymyslela.To říkali v nějákým filmu a já to něják nepochopila co tím mysleli. Je to fakt možný že by mohl sex někomu ublížit? a jestli jo tak jak?

Jo ale nemysleli tím znásilnění nebo sadomaso nebo tak něco. prostě jen normální sex co má každej rád

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já bych asi odpověděla takto: Láska a sex je krásná a potřebná lidská činnost. Ale musí být od vhodného věku a s vhodným partnerem. Potom to riziko je minimální. *pusa*

liza12

Aha no já to chápu asi takhle. Když se mi podaří toho kluka nekam zatáhnout tak se bud udělám anebo neudělám.Když se neudělám tak sem naštvaná ale není to horší než dybych se s ním vůbec nepotkala.Takže pořád nechápu v čem je to ublížení. Teda jako to psychický.

To Lidka:

No a když není vhodný věk a nebo partner tak jako jak to ublíží? co se může stát horšího než že se neudělám já anebo on no a tak je to jako kdyby nic nebylo. Tak za pokus to stojí ne?

lidka*

Víš, já bych řekla jednu věc. Krása lásky a sexu není pouze v tom, jestli se uděláš a nebo neuděláš. To má mnohem hlubší základy, než se zatím domníváš. A já bych Ti moc a moc přála, abys je objevila a poznala co nejdřív. Aby Ti nešlo jenom o to, kluka někam zatáhnout a být naštvaná a nebo ne. Když nic jiného, musíš mít pocit, že k tomu - budeme říkat klukovi - Tě přitahuje mnohem víc, než nějaká touha po sexuálním vyvrcholením. Předpokládám, že jsi ještě nepoznala ten pocit, kdy se Ti rozklepou kolena, když se dostaneš do bezprostřední blízkosti toto "svého". Zatím se asi jenom snažíš pochopit něco o sexu. Ale myslím, že jsi nenabrala ten správný směr hledání. A také bych Ti přála, aby tomu sexu předcházela nejprve jenom láska. Jinak se o to krásné připravíš! Možná, že se Ti moje rada bude zdát staromódní - ano možná, že je. Ale takové už jsme my - babičky. Ale byla bych ráda, kdybys alespoň o tom mém povídání trochu přemýšlela. *mala*

lm®

Tak,tak,souhlasím s lidkou.Sex bez lásky je strašně chudý a je to jen fyziologický chtíč,je zduševního hlediska nanic.To už je snad stokrát lepší láska bez sexu.No co vy ostatní nemám pravdu?Nebo na to máte stejný názor jako liza12?

liza12

a jak teda vysvětlíš že milionáři kterí na to maj choděj do bordelu?

lm®

Milonáři maj na co?Nějak jsem mimo?Tohle asi bude nějaká provokace typu Eva ,Kája apod.že?

Láska= cit.

Peníze=platidlo.

Sex= fyziologický chtíč.

Do sebe prosím nemíchat.

lidka*

Ano Lenko, napadlo nás to stejně. Já jsem napsala poslední řádky a končím! Přeji hezký den a hlavně dobrou práci! *jasne*

liza12

A ještě bys mohl vysvětlit co myslíš tím pojmem CIT?

takovýhle slovíčka každej říká ale nikdo neví stejně co to znamená

kuckyas*

Nezlob se ale vážně pochybuju i tvém zdravém rozumu, Jsi takhle b...á pořád nebo jen někdy. Každopádně ať s tebou jdou rodiče k psychologovi.

liza12

Další takovej... posmívat se když někdo něco neví dovede každej,

ale vysvětlit to už ne viď? Jestli víš co to je Cit tak to napiš, já se ráda poučím, jestli ne tak neurážej druhé jo?

Teda jako co se říká a tak to vím, ale jak to je doopravdy cítit? jako hmatem, chutí, čichem, nebo jako když koukám na kluky a chce se mi onanovat? To sem si vždycky myslela, ale to prý je sex a ne cit tak teď nevim?

A je mi už víc než 12 tu přezdívku mám totiž už rok a nechce se mi to menit

ondrasek*
Cit
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Skočit na: Navigace, Hledání
Emoce jsou psychologické procesy, zahrnující subjektivní zážitky libosti a nelibosti, provázené fyziologickými změnami (změna srdečního tepu, změna rychlosti dýchání), motorickými pojevy (mimika, gestikulace), změnami pohotovosti a zaměřenosti. Hodnotí skutečnosti, události, situace a výsledky činností podle subjektivního stavu a vztahu k hodnocenému, vedou k zaujetí postoje k dané situaci. Vyvolávají a ovlivňují pak další psychologické procesy. Lze u nich zjišťovat přibližování či vzdalování, intenzitu a dobu trvání. Emoce jsou evolučně starší než rozumové jednání, a proto jsou jejich projevy silnější a obtížněji ovlivnitelné. Emoce se poměrně snadno přenášejí na ostatní (panika, pláč na pohřbech, neutišitelný smích apod.) [1] Silné emoce mohou poškodit zdraví nebo doknce přivodit smrt. Také dlouhodobé působení určité emoce může vést ke změnám zdravotního stavu.Cit je poněkud užší pojem, kterým se označuje konkrétní pocitový zážitek.[2]
Obsah
[skrýt]
1Vlastnosti emocí
2Funkce emocí
3Emoční inteligence
4Rozdělení emocí podle intentzity a délky trvání
5Rozdělení emocí podle charakteru
5.1Základní emoce
5.2Vyšší emoce
6Citové vztahy
7Tělesné pocity
8Související články
9Reference
10Literatura
[editovat]Vlastnosti emocí
subjektivita - na stejné situace mohou různí jedinci odpovídat různými a různě intenzivními emocemi (např. hněv nebo strach), pokud někdo reaguje výrazně odlišnou emocí než ostatní, zpravidla k tomu dochází z důvodu intoxikace (alkohol, drogy), poškození mozku nebo duševní choroby[3]; pokud se u někoho nedostavují emoce, mluví o apatii, lhostejnosti,
spontánnost - emoce se spouštějí samovolně, s nízkou možností jejich ovlivnění rozumem,
předmětnost - emoce se vztahují ke konkrétnímu zážitku (tím se liší od nálady, která je spíše nezacílená[4]),
aktuálnost - emoce se odehrávají bezprostředně, okamžitě,
polarita - emoce lze zpravidla umístit na dimenzi libost - nelibost, jen někdy jsou nevyhraněné, ambivalentní (příjemný strach),
vliv na paměť - emoční stavy mají vliv na paměťové procesy, pokud je nějaký údaj spojen s určitou emocí (pozitivní i negativní), jedinec si ho snáze zapamatuje; velmi silná emoce může schopnost zapamatování naopak snížit (úlek, vztek).[5]
[editovat]Funkce emocí
Původní smysl emocí je příprava jedince k adekvátní reakci na konkrétní zážitek. Kromě toho vedou emoce ke vštípení zážitku. Například strach má jedince připravit na nebezpečí a vtisknout danou situaci do paměti jako nepezpečnou. Emoce tak vedou k vymezení a hierarchizaci hodnot, vytvoření schopnosti seberegulace.[6][editovat]Emoční inteligence
Emoční inteligence je schopnost zvládat své emoce a vcítit se do emocí ostatních lidí. Zahnuje pět základních složek:
znalost vlastních emocí,
ovládání vlastních emocí,
schopnost sebemotivace,
schopnost empatie, vcítění se do emocí jiných lidí,
schopnost přizpůsobit své jednání na základě emocí jiných lidí.
Poslední dvě složky se někdy souhrnně označují jako sociální inteligence.[7][editovat]Rozdělení emocí podle intentzity a délky trvání
afekt - velmi intenzivní, krátkodobá emoce,
nálada - méně intenzivní, dlouhodobější emoce,
vášeň - intenzivní, dlouhodobá emoce.
[editovat]Rozdělení emocí podle charakteru
Emoce lze podle jejich evolučního stáří rozdělit na základní a vyšší. Základní emoce se vyskytují nejen u všech národností a kultur, ale z velké části i u vyšších živočichů. Související jednání a mimika jsou zčásti vrozené (smích, pláč). Přesné vymezení základních emocí se u různých autorů liší.[8][9][10][editovat]Základní emoce
emoce
podnět
reakce
strach nebezpečí útěk, únik hněv překážka, nepřítel útok, agrese radost zisk, úspěch uvolnění, úsměv smutek ztráta hodnoty, neúspěch pláč, apatie důvěra přátelství, přímé jednání spolehnutí se na druhého znechucení nepříjemná věc nebo situace odstranění zdroje znechucení, únik očekávání neznámá, nejistá sitauce orientace, získávání informací překvapení nečekaná situace nástup další emoce podle situace (strach, radost, očekávání aj.)
[editovat]Vyšší emoce
intelektuální - zaměřené na překonávání překážek a problémů:
cit pro pravdu a hodnotu pravdy
zvědavost
morální - vystupují ve vztahu k morálce společnosti:
stud
altruismus
empatie
estetické - hodnotí a vyjadřují vkus člověka
[editovat]Citové vztahy
Kombinací určitých emocí se vytvářejí složitější vazby na ostatní jedince, které nazýváme citové vztahy. Jsou to především:
láska
přátelství
nenávist
nepřátelství
závist
[editovat]Tělesné pocity
Tělesné pocity nejsou emocemi, ale mají k nim úzký vztah - určitý tělesný pocit zpravidla vede k vyvolání některých emocí. Mezi hlavní tělesné pocity patří:
bolest
únava
hlad
žízeň
sexuální pocity (především orgasmus)
[editovat]Související články
Wikislovník obsahuje slovníkovou definici slova cit.
Psychologie
Poruchy emotivity
Emoční inteligence
Nálada
Emotikon
[editovat]Reference
↑HARTL, Pavel; HARTLOVÁ, Helena. Psychologický slovník. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-303-X. s. 138.
↑HARTL, Pavel; HARTLOVÁ, Helena. Psychologický slovník. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-303-X. s. 87.
↑VONDRÁČEK, Vladimír; HOLUB, František. Fantastické a magické z hlediska psychiatrie. Bratislava : Columbus, 1993. ISBN 80-7136-030-9. s. 62.
↑NAKONEČNÝ, Milan. Lidské emoce. Praha : Academia, 2000. ISBN 80-200-0763-6. s. 136.
↑NAKONEČNÝ, Milan. Lidské emoce. Praha : Academia, 2000. ISBN 80-200-0763-6. s. 23.
↑NAKONEČNÝ, Milan. Lidské emoce. Praha : Academia, 2000. ISBN 80-200-0763-6. s. 29-34.
↑NAKONEČNÝ, Milan. Lidské emoce. Praha : Academia, 2000. ISBN 80-200-0763-6. s. 191-192.
↑NAKONEČNÝ, Milan. Lidské emoce. Praha : Academia, 2000. ISBN 80-200-0763-6. s. 42.
↑VONDRÁČEK, Vladimír; HOLUB, František. Fantastické a magické z hlediska psychiatrie. Bratislava : Columbus, 1993. ISBN 80-7136-030-9. s. 62.
↑BENESCH, Hellmuth. Encyklopedický atlas psychologie. Praha : Nakladatelství Lidové noviny, 2001. ISBN 80-7106-317-7. s. 223.
kuckyas*

Hele vyonanuj se a jdi už do p dele!

liza12
ty seš ale sprostej
měl bys dostat ban!
Hele my sme se učili že sex se má dělat z lásky ale jak se dělá ta láska nebo ten cit to sme se neučili tak to chci vědět!
A já zase umím sambu a břišní tanec že každej kluk čumí div mu nevypadnou oči zdůlků a zachvílu mu stojí. A to ty určitě nedovedeš
xsisi*

Souhlasím s lidkou, sex bez lásky je uplně o něčem jiným. A Proč choděj kluci do bordelu, protože si chtějí JEN užít fyzicky, jen chtějí sami dojít k organizmu, ale sex s láskou-tam de o vzájemný porozumění, to chtějí oba partneři udělat dobře tomu druhýmu a ne jen sami sobě a taky člověk má hned krásnější pocit když po milování se může přitulit ke svýmu partnerovi, kterýho miluje a věří mu.

Já to takhle alespoń cejtím, ale nemůžu zas tak moc posoudit, protože nemám moc zkušeností.

liza12

Chtěj si jen užít... Ale proč? Kdyby věřili tomu že láska je mnohem lepší než jen sex tak si asi budou chtít užít radši tu lásku ne?

To není zrovna chytrý argument *smich* To máš tak - lásku si za peníze nekoupíš. Sex ano. Můžu chtít stokrát lásku, ale kde nic není,ani smrt nebere. A já se pak buď užírám sama doma, nebo někam někoho zatáhnu nebo vezmu prachy a jdu do bordelu *nevi* (teda ne já jako já, to byl jen řečnický obrat)

Druhá věc je ta, že láska není jenom o sexu a pokud mám chuť na hamburger, tak si taky nekupuji celou krávu. A naopak, pokud budu stát o to mít v chlívku krávu, pečovat o ní, dojit vlastní mlíko... a co já vím, co taková kráva potřebuje... tak mi asi těžko pomůže, když si zaskočím k McDonaldovi. Prostě potřeba lásky a potřeba sexu jsou dvě oddělné potřeby, ta první je potřeba spíše psychická, ta druhá naopak spíše fyzická.

liza12

Aha, takže už to asi chápu: Když je někdo borec a je hezkej a je mi sympatickej (vzrušuje mě) a sme třeba kamarádi a rozumíme si a pak se s ním vyspím tak je to z lásky.

A když se vyspím s někým kdo je hajzl a on nebo jeho holka mě naštvali tak se s ním vyspím a pak to rozkecám abych se jim pomstila tak to je jen sex bez lásky.

No a co když bude hezkej sexy borec co chodí do fitka (takový miluju) a ještě mi za to zaplatí. ale třeba jen 100 kč. Tak to bude z lásky nebo ne?

Ne. To, že je někdo borec, hezkej, sympatickej a vzrušující ještě neznamená, že se s ním člověk vyspí z lásky ;) O tom láska opravdu není, tahle definice by spíš sedla vyspání se pro sex (ptž ten hezkoun mě vzuršuje). Z lásky jsem třeba s manželem, ačkoli jsme se v jednu dobu málem rozváděli a já si v té době spočítala, že vzato čistě rozumově, bez něj by mi bylo finančně líp a i ten sex bych si mohla zařídit jinde.

liza12

Tyjo to je fakt zajímavý...

Tak takovej pocit kdy se mi rozklepou kolena sem fakt nepoznala... I když jeden takovej to byla jízda asi 6x po sobě, on si dal extázi nebo něco takeho a to sem byla total vyklepaná že sem ani nemohla stát ale to stálo za to :-D

Ještě mi prosím vysvětli proč by měla být prvně JENOM láska a jaxe mužu o to krásné připravit? Když to budu dělat tak se připravím a když to nebudu dělat tak se o to nepřipravím? to fakt nechápu.. Když bude láska až za pár roků po sexu tak co se stane?

lidka*

Jedna taková slečna už tady nedávno s podobnými názory byla. Pokud se jenom nudíš a děláš si srandičky, tak se obrať na jinou vhodnou poradnu. A jestli to myslíš opravdu vážně tak, jak píšeš, to Tě mohu jenom upřímně politovat. A můžete zůstat klidně na práškách a užívejte si, když je to pro Tebe vrchol slasti! :( Potom do toho netahej slovo láska. *stop*

kuckyas*

Pochybuju, že jsi už měla chlapa, ale fet ten určitě.

liza12

tak fet skoro nikdy! a před sexem ani chlast to bych si to neužila víš? to mě nas*** když mě prvně ožere a pak sex to si užívá pak jen on

ukulele*
hodnocení

1x

Zase jeden! může ublížit pohlavní chorobou - jakoukoliv, může dojít k vymknutí čehokoliv a i poškození čehokoliv, ale myšlenka byla spíše zaměřená na ublížení v duševní sféře!

lm®

A co když je to myšleno tak,že někoho milujeme tak moc,tak moc si ho vážíme,že sex s ním nám připadá stupidní,ponižující pro tu osobu?..Já nevím jestli jsem to popsala tak,jak to myslím.Třeba tomu někdo porozumí.

liza12

Jo tam to právě bylo myšlený jako na tu duševní sféru.

hodnocení

1x

Ahoj Lizo12, Na tyto otázky které tu otevíráš, by netačil v odpovědích ani tento celý server. Co je lidstvo lidstvem se tyto otázky řeší. Každý člověk je nastaven od přírody jinak, každý pojetí lásky chápe a cítí jinak. Láska je ten nezranilelnější cit který člověk má, ale to poznáš až budeš doopravdy zamilovaná a potom poznáš, jak láska umí bolet. Co se týče sexu je to obdobé. Pokud to má někdo jako sport nebo si dokazuje jaký je borec, tak je nevyzrálý puberťák, který až dojde na to jak je to doopravdy, příjde o spoustu lásek a milenek. V období dospívání hormony dělají své a v počátku převažuje živočišno. Ale tím musí projít každý.

Přečti si třeba Shakespeara a jeho Sonety.

liza12

O tom jsem přemýšlela už dávno. Proč ten nejzajímavější sport - sex - pořád není na olympiádě? Že to už dávno někoho nenapadlo ho tam dát to jsem nikdy nepochopila.

Ale mně by zajímala teda už jen 1 jednoduchá věc: Naši to taky tvrdí ale nikdo neví proč: Proč má být prvně láska a pak sex a proč to nemůže být obráceně? A jak se můžu sexem připravit o to krásné? Jestli je to fakt tak krásné tak proč to nemůže být až třeba za rok po sexu? až třeba s mým 10. klukem? a s těma předtím aspoň jenom sex? A proč až od vhodného věku a s vhodným partnerem?

lm®

Vážení rádci ,liza 12 je provokatér typu Eva,Kája...*bzum*Kdo jí odpovídá,ten to ještě nepochopil.*cteni**vezen**bezim*

liza12

To není pravda neurážej jo? Já nejsem žádnej provokatér . Jen nemám ráda pokrytce moralisty a takový.

Proč ve vhodném věku a se správným chlapem? Protože až o sexu něco budeš vědět, tak mě dáš za pravdu že to musí být ten správnej chlap.

alf*
hodnocení

0x

ano, ale je to na dlouho a pokud jsi to nepochopila ve filmu ...

alexandra*
hodnocení

0x

Myslím si,že láska může ublížit pokud není opětovaná.to už záleží potom na každém jedinci,jak to psychycky zvládne a jak se s tím dokáže vyrovnat.

Jestliže partneři provozují sex a snaží se při tom experimentovat,měli by si návzajem dávat najevo co je jim příjemné či nikoliv.Pokud budou toto tolerovat,neměl by jim sex nijak ublížit.Toť můj názor.

mobilman*
hodnocení

0x

sex lásce nemůže nikdy ublížit tedy pokud je to oboustranná láska:)A taky podle toho jakej sex byl myšlenej jestli třeba grupen sex apod:))

petr12345*
hodnocení

0x

No já taky přesně nevím jak to s tím je, ale nastuduj si Bibli a tam je toho o lásce hodně. Jednak je základní myšlenka že láska je Bůh, a o Bohu je popsáno jak vypadá, nebo jakou si vzal na sebe podobu atd. a co říkal atd. A bůh je duch a to už je něco konkrétnějšího než nějáký abstraktní cit. A máme milovat všechny bližní a podle bible jsou to všichni lidé bez rozdílu, takže kdo je věřící tak pro toho je sex vždycky z lásky. Takhle aspoň to chápu já i když taky se v tom moc nevyznám.

kuckyas*
hodnocení

0x

Lizo 12 to je jako let nebo co, jak tady čtu ty otázky tak se musím smát, a uvažuju o zdravém rozumu zdejších přispěvovatelů. Ale i o těch kdo ti tak zasvěceně odpovídají. To je úroveň, to nemá chybu!

No tak aspoň že nepochybujete o zdravém rozumu Lizy12. Přestože si tady všichni myslí, že si Liza12 děla srandu nebo provokuje, existuje možnost, že je tak strašně naivní trdlo. A pro tu možnost se tady přispěvatelé se značnou mírou laskavosti a tolerance snaží pomoci.

tyna*
hodnocení

0x

Ano muze pokud myslis ze milujes kluka on tebe pak mate sex on si uziju a odkopnete tim padem ti ublizit muze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]