Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
známé jsem půjčil os.automobil, kterým způsobila dopr. nehodu. Sepsal se záznam o dopr.nehodě,pojištovna poškozenému proplatila způsobenou škodu. Dušovala se, že se bude na opravě mého vozu podílet,tak jsem nechal vůz opravit (30.000kč). Po cca 8 měsících mlčení jsem jí poslal "Uplatnění náhrady škody". Po dalších 3 měsících "Dohodu o uznání dluhu" se splátkovým kalendářem., téměř bez reakce.
Vše bylo doporučeně na dvě adresy. Veškeré doklady mám.
Ptám se: Jak ted postupovat v případě vymáhání pohledávky? Jaký paragraf Obč. zákoníku by se na toto mohl případně vztahovat? Podat trestní oznámení na náhradu škody na PČR? Nebo je ještě jiná možnost?
Díky za reakce ![]()
Jak případně postupovat při občansko právním řízení?
Pokud máte veškeré doklady a víte že peníze má a má příjem vše bych předal Exekutorovy Ještě před tím bych jí písemně upozornil že pokud do určitého dne nezaplatí nebo se nedomluví tak že okamžitě jdete předat veškeré důkazy o dluhu Exekutorovy a ten se už postará a ještě se jí navýší odměna za Exekuci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.