Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
známé jsem půjčil os.automobil, kterým způsobila dopr. nehodu. Sepsal se záznam o dopr.nehodě,pojištovna poškozenému proplatila způsobenou škodu. Dušovala se, že se bude na opravě mého vozu podílet,tak jsem nechal vůz opravit (30.000kč). Po cca 8 měsících mlčení jsem jí poslal "Uplatnění náhrady škody". Po dalších 3 měsících "Dohodu o uznání dluhu" se splátkovým kalendářem., téměř bez reakce.
Vše bylo doporučeně na dvě adresy. Veškeré doklady mám.
Ptám se: Jak ted postupovat v případě vymáhání pohledávky? Jaký paragraf Obč. zákoníku by se na toto mohl případně vztahovat? Podat trestní oznámení na náhradu škody na PČR? Nebo je ještě jiná možnost?
Díky za reakce
Jak případně postupovat při občansko právním řízení?
Pokud máte veškeré doklady a víte že peníze má a má příjem vše bych předal Exekutorovy Ještě před tím bych jí písemně upozornil že pokud do určitého dne nezaplatí nebo se nedomluví tak že okamžitě jdete předat veškeré důkazy o dluhu Exekutorovy a ten se už postará a ještě se jí navýší odměna za Exekuci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.