Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Planovana dovolena

Od: bejbinkal* odpovědí: 4 změna:

Dobry den, chtela bych se zeptat :

Mame narizenou celozavodni dovolenou ...to chapu,ale nechapu to ,kdyz zbyvajici dny ,ktere mi zbyly si musim naplanovat do konce roku ,kdyz ani nevim kdy ji budu potrebovat .Je to v souladu se zakonem? Aby mi zamestnavatel naridil abych si stanovila termin vsech dnu dovolene na zacatku roku?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, zaměstnavatel Vám může nařídit kdy si dovolenou musíte vyčerpat, avšak musí Vám to oznámit min. 14 dnů předem.

Můžete se samozřejmě dohodnout...ale konečné slovo má zaměstnavatel.

bezplatnapravniporadna.cz/...

majsterjoe*

Jen dopnim, pokud vam zamestnavatel urcuje dovolenou, musi byt v trvani nejmene 10 dni.

doplněno 18.02.14 15:11:

Jsem se lehce spatne vyjadril, takze jeste jednou, jestlize zamestavatel urcuje zamestnanci dovolenou v nekolika castech, pak alespon ta jedna musi byt v delce dvou tydnu v celku.

hm*
hodnocení

2x

Jak už Vám odpověděli, dovolenou určuje zaměstnavatel. Takže dal-li Vám volnost v určení zbývajících dnů, je vlastně ještě "hodný".

iz*
hodnocení

1x

Ano, je to v souladu se zákonem. Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel s přihlédnutím k oprávněným zájmům zaměstnanců. Právě pro zájmy zaměstnanců po Vás zaměstnavatel vyžaduje naplánování dovolené. Jinak by mohl určit čerpání celé dovolené sám. Stačí oznámit čerpání dovolené oznámil 2 týdny předem.

Zaměstnavatel potřebuje zabezpečit provoz po celý rok. Proto se dovolené zaměstnanců plánují předem.

Zkuste se na situaci podívat i z jiného úhlu: Představte si, že by si bez plánu dovolených 6 zaměstnanců z oddělení o 10 zaměstnancích vzalo dovolenou a zbylí čtyři by museli zvládnout práci za všech 10.

Podle mne je plánování dovolených v zájmu jak zaměstnavatele tak i zaměstnanců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]