Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovni obuv povinně?

Od: tomtomtom odpovědí: 5 změna:

Dobry den

Existuje nějaký papír co můžu dát zaměstnavateli? Nebo i zákon na to abych nemusel nosit praovní boty?
Děláme v Technickém oddělení a lítáme celý den .. často musíme i běhat na poruchy a celý den jsme opravdu v pohybu a na nohou protože musíme kontrolovat dopravní systémy.Jde o to že mají 2 - 3 kila a nosit to 9H denně je už docela už síla.Navíc mám z toho už křivé prst a každý večer mě bolí nohy když ležím ...
U nás se dělá s oblečením ... Jsou tu max těžké krabice 25 kilo ... papírové plné oblečení ... Dělal jsem 2 roky na stavbách a takhlen jako tady mě nohy ještě nikdy neboleli a to tu už dělám skoro 2 roky.Děkuji předem za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

3x

Urcite nic takove neexistuje a nikdo vam nic takoveho neda. Mate jedinou sanci, a to koupit si vlastni, pohodlne, pracovni boty samozrejmne s odpovidajici kategorii obuvi. Budou vas stat vice penez, ale za to pohodli to stoji.

Přesně tak. Pracovní boty nejsou všechny stejné. V jedné kategorii jsou tvrdé "komisňáky"co váží každá bota 1,5kg i měkké a lehké boty co váží polovinu. Ovšem (podle mých zkušeností) většinou nevypadají stejně. Takže bych to zkusil řešit s nadřízeným. Vysvětlit mu své problémy a navrhnout zakoupení pohodlnější obuvi ve stejné kategorii. Buď na firmu, případně za vlastní.

Tabulky kategoríí např. zde. Značení bývá na botě i na krabici.

hodnocení

1x
Neexistuje. Z bezpečnostinich předpisů se nedá vykecat, nebo donést omluvenku. Kupte si lehké boty co vám budou vyhovovat a zvenku budou vypadat jako ty originální. Ale v pripade úrazu vám nikdo nic nedá.
raadek*
Papír od ortopeda a koupit kvalitní pracovní boty nejspíš na vlastní náklady. Záleží na zaměstnavateli, ale neměl by to být problém.

hodnocení

1x

Tome, na technickém oddělení můžou být různé boty. Základem je vnitřní předpis firmy a hlavně domluva se šéfem.

Já zaměstnance pošlu, aby si vybrali boty sám, odzkoušel je a pak je proplatím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]