Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
ráda bych věděla, po kolika hodinách si můžu vzít neurol 0,5. jsem v práci ve velkém stresu, tak to řeším takto, musím řešit dost věcí, a nerada bych byla příliš ospalá například. Máte s tím někdo zkušenosti. Vím že je to berlička, ale teď akutně musím " přežít " a o případné změně práce ( což je taky dost riskantní krok ) uvažovat až později.
Dobrý den. D8vkování Neurolu je přísně individuální! Běžně se užívá 0,25-0.5mg 3x denně. V případě tolerance a dobré snášenlivosti se dá dávka zvýšit až na 4mg za den. Ale já bych se být Vámi spíše zamyslel, zda vůbec je nutné tento léčebný přípravek používat, protože Neurol je opravdu velmi silný lék a ke indikován u pacientů trpících různými fobiemi, úzkostnými stavy, mentálními depresemi, panické stavy a záchvaty paniky. Neurol ovlivňuje vnímání pacianta a ovlivňuje jeho psychiku, při předávkování působí ospalost, zmatenost, zpolamuje srdeční akci, působí celkovou slabost, tlumí řeč, pacient je malátný, atd. Proto nesmí pacient řídit motorová vozidla, já si osobně troucfám tvrdit, že i ta nemotorová, a být Vámi, zvážím, zda je nutné tento přípravek používat, protože jste-li, jak píšete v úvodu pracující osobou, neměla byste možná svoji pozici vykonávat. Samozřejmě nevím, co je Vaším povoláním, ani nemám právo na to to vědět, jen Vám naznačuji, že neurol berou pacienti, kteří trpí závažnými duševními poruchami a tito lidé by neměli zastávat určité pracovní posty, pokud možno, tak vůbec žádné pracovní pozice. Neumím si představit, jak může takový člověk řídit chod firmy nebo pracovat bez jakýchkoliv příznaků svazujícíh ho ve výkonu svého povolání, když patrně trpí nějakou duševní poruchou, když mu tento lék lékař předepsal. Pokud jste ovšem Neurol někde našla, či ho kdysi dávno měla jako terapii nespavosti a nyní myslíte, že své problémy v práci tímto vyřešíte ("sjedete se"), tak to není dobré řešení a já osobně Vám radím, pokud jste na tom tak špatně, že Vám od tohoto pomůže pouze Neurol a jeho příbuzná léčiva, kontaktujte svého lékaře a možná uvažujte o změně zaměstnání, protože, jak jistě víte, nacházíte se zcela jistě v určité, té konečné, fázi syndromu vyhoření. Neberte toto prosím jakkoliv ve zlém, berte to jako odpověď na Vaši otázku doprovozenou radou k zamyšlení.
díky, váš příspěvek je pro mě podnětný k zamyšlení. Ve firmě pracuji 17 let a práci, kterou jsem dříve zvládala s lehkostí a bavila mě, už mám pocit, že tak tak nezvládám. do práce chodím většinou s obavami, častěji se dopustím i nějaké chyby. Je pravda, že i atmosféra ve firmě se změnila, když situace už nějakou dobu není příznivá a narůstá i množství " leváren " . o změně práce uvažuji, jen si nedovedu představit, jak budu hledat novou práci v tomto stavu, kdy už i sebedůvěra klesla někam ke dnu a nervy pracují. asi se na mě podepsaly i zdravotní problémy, kdy mě čeká potřetí opakovaná operace, nic vážného, ale člověku to nepřidá.
Navíc zde pracuje i moje blízká kamarádka, která ale je na mě ve výkonu práce velmi závislá, na mém vedení , kontrole a radě. Svým odchodem ji rovněž postavím do těžké situace. K lékaři už jsem se vydala, ale zase se obrátila před vchodem. Mám obavu z toho, jak se zde v malé obci vše "roznese " . Nakonec ale budu asi muset tento krok podniknout.
Kdysi jsem měl podobné obavy jako Vy - bál jsem se dát výpověď a přitom cítil, že mě to zaměstnání vyčerpává a nemá to perspektivu. Váhal jsem nad tím dlouho, připravoval se na to, zjišťoval jiné pracovní možnosti. Nebylo to jednoduché, protože moje sebevědomí bylo podobně jako u Vás na nule. Nakonec jsem tu výpověď dal. A za velmi krátkou dobu bylo jasné, že jsem dobře udělal. Ve všech směrech jsem si polepšil - zbavil jsem se stresu, měl víc svobody, na dovolené se nestrachoval, že zavolá šéf a na dálku s ním budu muset řešit pracovní záležitosti a zase si neodpočinu.
Z popisu Vašeho stavu je jasné, že je to opravdu vážné a současné zaměstnání má na Vás velmi negativní vliv. Je i zřejmé, že pokud v tom budete takhle pokračovat, stejně to jednoho dne skončí špatně. Není tedy lepší být připraven a dát raději včas výpověď? Včas možná není ten správný výraz, protože tak jak to popisujete, není za 5 minut 12, ale 5 minut po 12.
Co se týče Vaší kamarádky - jste si jistá, že ona by se na Vašem místě zachovala stejně a brala ohled? Ani nevíte, jak je pravděpodobné, že by Vás klidně hodila přes palubu. Za svůj život jsem pomohl hned několika přátelům a když jsem potřeboval pomoci já, překvapivě mi nepomohl nikdo - a to ani ti, kterým jsem předtím poskytl pomoc. V dnešní době myslí téměř každý jen na sebe.
Kamarádku si ovšem můžete vyzkoušet (chtít na oko nějakou pomoc), popřípadě se s ní spojit a zamyslet se, zda neexistuje řešení, které by pomohlo vám oběma. Například pokud bydlíte sama a bojíte se, že byste neutáhla nájem nebo hypotéku, zkuste se dohodnout na společném bydlení, abyste měly nižší náklady - berte to jako příklad, neboť neznám její ani Vaši bytovou situaci.
Zvažte případně i velmi radikální řešení - najít si práci, třeba i podstatně hůře placenou, ale která Vás nebude tak vyčerpávat. Možná si to teď neumíte představit a máte pocit, že byste tím klesla, ale vnitřně Vám to může pomoci nejvíc.
Co se týče návštěvy lékaře - je vázán lékařským tajemstvím. Pro lepší pocit si však můžete vybrat lékaře v jiném městě - přijme Vás bez problémů, neboť to není vázáno k místě trvalého pobytu. Konkrétně tímto bych ze všeho nejdříve začal - pomůže Vám to nejen od současných problémů, ale také zvýšit sebevědomí, zorientovat se v situaci a najít řešení do budoucna.
ZdravíčkoVíte,s Neurolem to je individuální.Záleží na tom,v jaké míře stresu se nalézáte...0,5 je sice slabý,ale pozor,je návykový.To asi víte,že?Co doporučit?Dle mého názoru bohatě stačí za den dva.Ostatně,napadlo mě,což takhle zkusit přírodní antidepresiva,abyste si neničila zdraví
Vyprdněte se na ten Neurol,je to opravdu svinstvoBěžte do tohoto: antidepresiva.6nej.cz/...
zdravím, díky za radu. nevím, antidepresiva, v depresi si nepřipadám, jen vynervovaná a " vytřesená" a pak těžko řeším ty problémy a situace v práci, většinou je třeba "rychle, radši včera ". tak jsem zkusila neurol, je to poznat, že se člověk jako zklidní trochu. Vím , že je návykový, doufám, že tenhle nápor se přežene...
Proč se nezeptáte lékaře, který vám Neurol předepsal? Snad neberete "načerno" bez předpisu. Berete ještě další léky? Na Neurol je rychlý návik a velmi těžké odvykání. Při závislosti následuje půlroční odvykací kúra na psychiatrii. Během odvykání může dojít např. k epileptickým záchvatům. Urychleně si najděte jinou práci. Neurol jen v případě krátkého užívání a pokud možno v co nejmenších dávkách. Tyto informaci mám od lékaře.
Souhlasím s>alfa<, že na Neurol je poměrně rychlý návyk a strašně těžké odvykání. Navíc se užívá při nespavosti, takže o bdělém stavu se nedá mluvit. Sice rychle zabere, ale stejnou službu poskytnou i mnohem méně návykové léky. Třeba Guajacuran, přípravky z třezalky tečkované ( ty se ovšem nesmí kombinovat s antidepresivy ), nebo z kozlíku lékařského. Tyto informace mám z vlastní zkušenosti.
doplněno 18.02.14 14:47:Sebodko, mám dvacetiletou ! zkušenost s užíváním benzodiazepinů, které jsem brala ve dne i před spaním. I když moje denní dávka nikdy nepřesáhla v součtu 2 mg, bylo odvykání neskutečně náročné. Teď mi stačí 1/3 z 0,25 mg před spaním a funguje to.
Patronko. Musím Ti malinko oponovat. Neurol se bere i během dne. Jeho běžné užívání je v ranních hodinách, kdy bývá stres silnější. Je to právě při těch stavech, kdy se člověk začne "vnitřně" klepat. Během dne bych neřekla, že ovliv%nuje bdělost, nebo že by nutil člověka jít se vyspat. Ale pravda je, že na každého může působit jinak.
doplněno 18.02.14 16:00:Patronko. V dobách, kdy jsem byla na dně, tak jsem brala 6-7 jedničkových neurolů denně . Trvalo to asi čtyři roky, Takže jsem byla těžký závislák !
Pravda je, že zbavit se závislosti bylo obtížné. Mě v tom hodně moc pomohl naprosto jiný životní režim. Změna bydliště, práce atd. Pominul i zdroj mých problémů.
Určitě je lepší, nemuset tyto prášky brát. Ale na druhou stranu, jestliže se člověk dostane do situace, kdy díky stresu přestává normálně fungovat, tak se domnívám, že je na čase po nich sáhnout. A teď nemyslím takový ten stres, kterým trpí občas trpí většina lidí.
Dávkování Vám měl určit lékař. Určitě Vás utlumí, brát by se měl hlavně na noc. Jinak v příbalovém letáku je třikrát denně, to znamená ráno, v poledne a večer. Po 8 hodinách. Ale nevím, jak potom budete vypadat, a jak se soustředíte na práci. Též účinky na játra a ledviny nejsou pozitivní.
doplněno 18.02.14 10:58:Beru ten slabší a spím pořád.
Neurol účinkuje velmi rychle (jde řádově o minuty), takže jsem ho bral tak jak se má brát - tedy až v případě akutní potřeby. Je to třeba respektovat i proto, že tělo si na něj zvyká a dávka, která vám nyní zabírá už později stačit nebude. V žádném případě ho tedy neberte více než je třeba a i tak si dávejte pozor. Vím, že se těžko poslouchají varování druhých - sám jsem je také nebral příliš vážně, ale je pravda, že se s tím musí velmi opatrně - když jsem ho pak vysadil, nemohl jsem několik dní ani spát a nervozita se dočasně hodně zvýšila. Užívat se může opravdu jen krátkodobě, zatímco práce je dlouhodobá - zamyslete se tedy nad tím, jestli vám to za to stojí. Já se tak rozhodl, změnil práci, s penězi jsem šel dolů, ale ten klid za to stojí, věřte mi.
díky všem za zkušenosti a rady. zatím jsem vzala půlku toho 0.5 . uvidím, jak odpoledne. Teď mi to zrovna pomáhá, i když vím, že ti, kteří odrazují od užívání, mají pravdu, kvůli návykovosti. Zvolila jsem to jako nouzové řešení. Problém s prací je ten, že se bojím, že hned tak jinou neseženu ,( a protože žiju sama, nemá mě kdo " podržet" ). tady na malém městě, když odejdu od jednoho ze zdejších pár " větších" podnikatelů, tak si asi moc neškrtnu. Je to taková provázaná vrtstva lidí. Navíc, bojím se, že jinde to nebude lepší. To už je ale jiné téma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.