Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci vyplnit zdravotní posudek o zdravotní způsobilosti. Vyplněné to již mám i s návštěvou lékařky, ale v políčku (výkon práce-pracovní zařazení) nevím co tam mám napsat...děkuji prosím kdo mi poradí
Pro lékařský posudek k výkonu práce jste byl vyslán zaměstnavatelem. Ten má pro tyto účely svoje tiskopisy a pro lékaře již měl vyplnit o jakou profesi se jedná. Přece nemůže lékař psát posudek, když mu zaměstnavatel neuvedl profesi, kterou budete u něj zastávat. Lékař musí předem vědět jestli např. budete zdvihat břemena, jste vystaven, chladu, hluku, horku, budete pracovat ve třísměnném provoze, budete ve styku s chemikáliemi atd.
Takže do políčka výkon práce nepište nic, nechte to na zaměstnavateli. Je to ale divné. Tato lékařská prohlídka je pro zaměstnavatele velmi důležitá pro případ poškození vašeho zdraví, vzniku nemoci z povolání atd. Také se divím lékařce, že údaj o zaměstnání předem nepožadovala. I ona má pak odpovědnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.