Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na nepoctivého řemeslníka?

Od: majka® odpovědí: 11 změna:

Poraďte prosím, jak na řemeslníka, který udělá nekvalitní práci a opravit ji jen slibuje.

Mám problém s majitelem firmy Klempířství - pokrývačství - Hodinový manžel s Tomášem Vaverou z Hradce Králové, který dne 30.7.2013 dal novou střechu na řadovou garáž. Při předání dostal za materiál a práci řádně zaplaceno s tím, že když budou zjištěny závady, tak je ihned opraví. Při prvním dešti závada zjištěna byla - do garáže zatéká. Tomáš Vavera se na vnitřek garáže a střechu byl podívat vadu uznal a slíbil, že střechu druhý den opraví. Bohužel zůstalo jen u slibu jednoho a pak dalších a dalších... Od prosince nebere telefon na SMS neodpovídá. Na email mi napsal ve čtvrtek 9.1.2014, že pracuje přes zimu v Belgii a až se vrátí, že střechu opraví. Další slib a planá výmluva, protože v pátek 10.1.2014 byl v baru v Hradci Králové. Když jsem ho na tuto skutečnost SMS upozornila napsal mi 14.1.2014 email, že v Belgii je a na víkendy jezdí domů. A to co o víkendech dělá, že mi může bejt ukradený.

Podle mě to je nesmysl kdo by jezdil takovou dálku na víkendy domů... Prostě jen další výmluva, abych mu stále opravu střechy nepřipomínala...

Napsala jsem mu 14.1.2014 email, ať tedy střechu opraví o víkendu, když tvrdí, že na víkendy jezdí domů, protože já na jeho další slib nepřistupuji. Ten email mu píši každý den, ale do dnes to jest 17.2.2014 neodpověděl... Na SMS neraguje a telefon nebere...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaltopic*
hodnocení

3x

Přečetl jsem si recenci na Nejremeslnici.cz a mohu poradit jediné. Vemte nějakého chlapa a vydejte se za tím řemeslníkem. To jeho "Jdi do ha**lu ču**o" by mi stačilo na to, abych ho vzal lopatou! *bum*

hodnocení

1x

Všchny písemnosti a celý ten příběh poslat do Černých ovcí. Tam si pána proklepnou, udělá si reklamu před celým národem. Většinou se podobní kulišáci ale schovávají a neotevřou. Ale oni ho časem najdou. A pak bude mít co vysvětlovat.

Černé ovce pomohly mnoha lidem se zdánlivě neřešitelnými případy. On nikdo nechce, aby se o něm v televizi špatně mluvilo. Jaga.

hodnocení

Babajaga,

děkuji za radu. O těch Černých ovcích popřemýšlím. :)

Trochu jsem pátrala na internetu a zjistila jsem, Tomáš Vavera stahuje prezentace svých firem Klempířství - Pokrývačství - Hodinový manžel, ale na Maxportál.cz začal od 27.1.2014 prezentovat firmu s novým názvem - Tomáš Vavera -Mytí střech.

Popis: Mytí střech,chemické postřiky střech proti mechům,řasám a lišejníkům,mytí zámkové dlažby,fasád domů,venkovních obkladů,podezdívky plotů a mytí fasád.Nátěry plechových střech,okapů,klempířských prvků.Pokládka hydroizolačních pásů.Výroba altánů,pergol,zahradních domků.Tesařské,klempířské,pokrývačské práce.
Na AAAPOPTÁVKA.CZ... nejpoptávka.cz ...a AAADODAVATEL.cz začala být prezentována firma se stejným názvem - Mytí střech a se stejnou adresou firmy, jako má na Maxportá.cz Tomáš Vavera
Edvarda Beneše 1416
Hradec Králové
50012
Se stejným číslem telefonu... 774928319
Se stejným webem ... mytistrech.webnode.cz/...
Se stejným emailem ... mytistrech@centrum.cz
Se stejným ičem...668 28 368
Jiná je jen kontaktní osoba... a to Lukáš Koromház
Když jsem na novou emailovou adresu napsala přes Maxportál.cz s oslovením Tomáše Vavery, tak mi odpověděl Lukáš Koromház , že žádného Tomáše Vaveru nezná a že to je jen jeho firma. Poté co jsem ho emailem upozornila, že na Maxportál.cz u firmy Mytí střech není jeho jméno Lukáš Koromház, ale Tomáš Vavera, tak za 2 dny jméno Tomáše Vavery u firmy Mytí střech z Maxportál. cz zmizelo.
Koukala jsem se do Registru živnostníků Ministerstva průmyslu a obchodu a hledala jméno Lukáš Koromház. Zjistila jsem, že člověk toho jména a příjmení nikdy nevlastnil a nevlastní žádnou firmu v České republice. Konzultovala jsem toto zjištění i s Živnostenským úřadem kde mi byl tento fakt potvrzen.
Tomáš Vavera v Registru živnostníků Ministerstva průmyslu a obchodu má teď dvě adresy podnikání a to :
třída Edvarda Beneše 575/90
Hradec Králové
500 12 Hradec Králové 12
a druhou
Edvarda Beneše 1416
Hradec Králové
50012
Rozhodla jsem se tato zjištění napsat na emailovou adresu mytistrech@centrum.cz Lukáši Koromházovi. Odpověděl mi, že firma je jeho a Tomáše Vaveru nezná a podává na mě trestní oznámení za obtěžování.
Abych pravdu řekla byla jsem reakcí Lukáše Koromháze překvapená. Čekala jsem, že shromážděná fakta ho přimějí k tomu, aby šel s pravdou ven. Ale po jeho posledním emailu jsem si plně uvědomila, že pro nepoctivé podnikatele a jejich přisluhovače je popírání faktů a lež stejně běžnou věcí, jako dýchání. A vyhrožování trestním oznámením každodenní praxí, jak odradit nespokojeného zákazníka.
Přes Facebook jsem zjistila, že Lukáš Koromház má Tomáše Vaveru v přátelích...takto veřejně prezentují svoje přátelství a mě Lukáš Koromház tvrdí, že žádného Tomáše Vaveru nezná...
Obrátím se na Českou obchodní inspekci.

buss
hodnocení

0x

Majko, předpokládám, že máte řáádnou smlouvu, snad i uvedení záruky. Pro vás platí starý OZ, přečtě te si to. Pokud byste sehnala více poškozených, zkuste požalovat na živ. úřad.

doplněno 17.02.14 18:20:

Miklous: tazatelka se o žáádné škodě nezmiňuje, tak nenavádějte. Víte zda a jakou má smlouvu, jak reklamovala? Jaké trestní oznámení pro "úmyslně zaviněnou škodu" radíte podat? Takového stavitele bych chtěl vidět a policistu, co ho na to udělá. Znáte rozdíl mezi úmyslem a nedbalostí? A výši škody?
Babajaga: černé ovce si vybírají, aby nepohořely.

hodnocení

Díky za radu. Zkouším sehnat další nespokojené zákazníky Tomáše Vavery.

Zatím se mi ozvala jedna paní, které tento "mistr" nekvalitně oplechoval 10.8.2013 nový komín na domě. Píše ciruji: praci odvedl spatne a k reklamaci se postavil zady. 4x nam slibil, ze se dostavi a zavady odstrani, dodnes se tak nestalo. Na opakovana volani nereagoval, sidlo firmy mel v te dobe (nevim, jak je to nyni) uvedeno na jine adrese nez kde skutecne pusobil. Na vykonanou praci nemáme doklad.

Tomáš Vavera prezentuje svoji firmu Tomáš Vavera - Hodinový manžel Hradec Králové ( má ještě firmu - Klempířství - Pokrývačství) na Nejřemeslníci kde se můžou psát na firmy reference. Poslala jsem negativní referenci na Tomáše Vaveru. Napsali mi, že nejdřív musím poslat doklad, že práci dělal protože někteří jedinci psali nepravdivé reference, aby firmy poškodily ačkoli ty pro ně žádné práce nedělaly. Oskenovala jsem fakturu a oni uveřejnili moji referenci na něj

Při posledním telefonickém hovoru 7.12.2013 jsem totiž Tomáši Veverovi řekla, že bych ráda na jeho práci napsala kladnou referenci, ale nebudu moct pokud tu střechu neopraví. Položil mi telefon a od toho dne mi telefon nebere. A tak jsem na něj začala psát negativní reference.

Poslala jsem přes NejŘemeslníci 4 poptávky na opravu střechy Tomáši Vaverovi. Přišel mi email z Nejřemeslníci cituji -

O vaši poptávku Oprava střechy na garáži firma neprojevila zájem.
Prosila jsem, aby poptávky Tomáši Vaverovi posílali dál. Přišel mi email: Bohužel poptávky mu posílat nemůžeme, z našeho pohledu jsme Vám vyšli vstříc zveřejněním reference. Současně jsme s panem Vaverou ukončili spolupráci. I nás v tuto chvíli samozřejmě ignoruje.

doplněno 14.06.14 18:05:

Aaaaaaaa zase ten Tomáš Vavera...

Dne 4.6.2014 jsem Tomáši Vaverovi poslala fakturu za opravu střechy na garáži, kterou 30.7.2013 nekvalitně položil.

Za 4 minuty jsem dostala emailem odpověď, cituji:

Dobrý den.

Fakturu uhradím jen jak to bude možné.

Je možné se s vámi po zaplacení faktury domluvit na ztažení těch nelichotivých recenzí na mou firmu?

Děkuji Vavera Tomáš

-----

Fatura byla splatná 10.06.2014

Dnes je 14.06.2014 a faktura uhrazená není.

Pokud by opravdu "podnikateli "Tomáši Vaverovi záleželo na dobrém jméně jeho firmy, tak mám peníze na účtě.

Na čem tedy záleží tomuto "podnikateli?"

------------

Na webovém portálu Recenze a hodnocení píše 28.5.2O14 pán, cituji: pan Vavera mi dluží 60 tis. nevíte kde ho mohu najít? Adresu? Bydlel ve Vysoké nad Labem, ale odstěhoval se. Myslím, že osobní "kontakt" bude lepší než telefon nebo registr dlužníků. Tomu se jen směje.

-------------

Takže na čem záleží "podnikateli" Tomáši Vaverovi je jasné...

majka1

Aaaaaaaa... je tu rok 2015 a kdo si myslí, že "mistr podnikatel" Tomáš Vavera i do tohoto roku vstoupil s dluhy, tak se nemýlí.

Ano je stále tím člověkem, který nejen že neumí odvést kvalitní práci, ale ani dodržet dané slovo, že svoji nekvalitní práci opraví - NEOPRAVÍ.

Jeho písemný slib, že za opravu zaplatí je pro něj zjevně nezávaznou slovní hříčkou. Dluh mu samozřejmě každým dnem narůstá...
Kdo si myslí, že Tomáš Vavera si není schopný narůstající dluhy spočítat?
Vypadá to, že Tomáši Vaverovi není zjevně ve všech směrech z hůry dáno ...
A tak je nutné každý den mu stav dluhu připomenout, jak emailem, tak SMS.
Tomáš Vavera změnil taktiku po různých výhrůžkách, jako...- Jdi do hajzlu čubko.Ještě jednou mi napiš a najdu si tě...se teď schovává za hradbou mlčení...
Dnes to je 7 měsíců a 17 dnů, kdy měl Tomáš Vavera zaplatit fakturu za opravu střechy na garáži, kterou 30.7.2013 zfušoval.
Na internetu jsem zjistila, že švagr Tomáše Vavery pracuje u Policie České republiky. Zavolala jsem mu na služebnu. Co jsem se od ně dozvěděla? Řekl mi, že Tomáš Vavera je ČERNOU OVCÍ RODINY. Byl bezpočtukrát hledán a vyšetřován Policií ČR pro různé přestupky,podvody a trestné činy. Roky podvodů, nekvalitní práce, braní záloh a podrazů vyřešila rodina a příbuzní Tomáše Vavery tak, že s ním přerušili veškerý kontakt...
Tak takový člověk je Tomáš Vavera i vlastní rodina se od něj odvrátila...
Na Facebooku má Tomáš Vavera profil Tomáš HK.
Opět všechny před tímto "podnikatelem", varuji.

Pokud chcete kvalitní práci a profesionální jednání Tomáši Vaverovi se i v roce 2015 obloukem vyhněte.

doplněno 13.03.15 18:55:

Aaaaaaaaa opět na pořadu dne "podnikatel" a dlužník Tomáš Vavera.

Dnes je to 9 měsíců a 3 dny kdy měl tento "mistr - podnikatel" zaplatit za opravu střechy na garáži, kterou zfušoval.

Tomáš Vavera se po dnech mlčení postavil ke svému dluhu opět tak, jak je pro něj typické...na moje upomínky mi odpovídá vulgárními výrazy například, cituji: JDI DO HAJZLU KURVO.

Přesto že jsem ho předem upozornila na to, že napíši do recenzí jeho vulgární reakce na moje upomínky dál v nich pokračuje...

Je zjevně zatížen na slova ČUBKA a KURVA při vyjadřování se vůči NESPOKOJENÉ ZÁKAZNICI ... A vůbec mu nedochází, že těmito vulgárními výrazy zchlazuje nejen sebe, ale i výchovu svých rodičů...

Pokud chcete zjistit, jak vypadá tento "podnikatel" s vulgarismy Tomáš Vavera podívejte se na Facebook. Najdete ho tam pod nickem Tomáš HK .

miklous*
hodnocení

0x
Dobrý večer. Napsala bych mu, že tehdy a tehdy byla reklamovaná jeho práce a že ani po X urgencích nebyl sto dílo opravit, čímž Vám vznikají škody (třeba že důsledkem vlhka hrozí odpadávání omítky v garáži). Že mu dáváte poslední možnost do (datum určíte Vy) dát vše do pořádku. Pokud ani pak nebude práce hotová, že odstupujete od smlouvy a požadujete zpět peníze (ty budete chtít do ...). Jestli ani peníze nevrátí zajdete na ŽÚ a zároveň na něj podáte trestní oznámení pro "úmyslně zaviněnou škodu" (? Nevím jak to formulovat? - snad někdo pomůže). Snad se zalekne... Držím palce. M
doplněno 24.02.14 13:31: Buss: Napsala jsem
a/ že hrozí... (to znamená, že k tomu může dojít - ne že k tomu došlo)
b/ že nevím jak to přesně formulovat... (myslím, že jsem tím jasně dala najevo, že nevím, ale možná by mohla vést cesta i tudy)
Zřejmě mé formulace byly špatně zvolené. Nechtěla jsem nikoho navádět ani uvádět v omyl, jen pomoci... M
hodnocení

Dík za radu i držení palců. :)

Majka

kosta007
hodnocení

0x

Dobrý den, rád bych, aby jste si dopředu ověřila fakta, než začnete hanit moje jméno (Lukáš Koromház), s Vaverou nemám nic společného a s mytím střech vůbec ne a nikdy jsem Vám na nic neodepisoval. V přátelích ho mám, protože jsem potřeboval přes něj kontaktovat jednoho známého. Pokud nevěříte dejte mi na Vás tel. a já se Vám ozvu. Děkuji a žádám Vás o smazání nepravdivých informací. Již jsem kontaktoval WEBY, kde jsem neprávem uváděn aby smazaly dané údajea odkazy.

Tomáše Vaveru jsem již kontaktoval, aby mi vysvětlil co to má znamenat, že používá moje jméno.

S pozdravem

Koromház Lukáš

hodnocení

Dobrý večer,
pokud jste mi nepsal emaily Vy pak je tedy vašim jménem a s vašim podpisem Lukáš Koromház psal Tomáš Vavera.
Jak Vám Tomáš Vavera vysvětlil, že používá vaše jméno?
Dnes je to 11 dnů, co jste mi tu nechal tuto zprávu a nic se nezměnilo...na internetu dál beze změny funguje prezentace firmy Mytí střech na AAAPOPTÁVKA.CZ, AAADODAVATEL.CZ, NEJPOPTÁVKA.CZ, s ičem 66828368 Tomáše Vavery a s kontaktní osobou - Lukáš Koromház
Přestože Tomáš Vavera použil bez vašeho vědomí (jak tu z vašeho textu vyplývá)) vaše jméno pro své podnikatelské aktivity máte ho dál na Facebooku v přátelích... což je nepochopitelné po tom, co tu píšete. Samozřejmě je to jen a jen vaše věc koho máte na Facebooku v přátelích...

Kdyby jste byl na mém místě, co by jste si o těchto faktech pomyslel?

doplněno 02.04.14 17:35:

Jak je vidět, Lukáš Koromház se s námi nechce podělit o to, jak mu Tomáš Vavera vysvětlil neoprávněné používání jeho jména.

Zjistila jsem, že u prezentace firmy Mytí střech na NAJPOPTÁVKA.cz s ičem Tomáše Vavery je od 25.3.2014 jiná kontaktní osoba místo Lukáš Koromház je - Martin Bartoška.

Je Martin Bartoška další "vypůjčené " jméno Tomáše Vavery?

doplněno 01.05.14 22:54:

Aaaaaaaaa...opět ten TOMÁŠ VAVERA...stále nekomunikuje...

Aaaaaaa... Lukáš Koromház má stále TOMÁŠE VAVERU v přátelích na Facebooku... Proč asi?

Na webovém portálu dTest - Vaše stížnosti.cz píše o TOMÁŠI VAVEROVI paní Michaela Kubínová,cituji:

"Panu Tomáši Vaverovi byla proplacena zálohová faktura na nákup materiálu pro zhotovení střechy zahradního domku v hodnotě 18.000.
Faktura byla vystavena 4.11. 2013. Od té doby pan T.Vavera nereaguje na telefonáty ani na písemné výzvy."
Takže "mistr" Tomáš Vavera dál vesele podvádí lidi.

Nám jak tu píši dal nekvalitně 30.7.2013 střechu na garáž - opravu několikrát slíbil, ale zůstalo jen u slibů a po čase přestal úplně komunikovat. Předpokládám, že mu bylo jasné, že střechu opravit nedokáže, tak jako ji nedokázal kvalitně položit. Proč takový člověk dělá práci, kterou neumí? Je jasné, že pro zisk za každou cenu.

"Práci mistra fušera" Tomáše Vavery vidělo již 6 pokrývačů a zjistili, že nedokáže ani správně utáhnout šrouby, které drží šablony Cembritu u konstrukce - utáhl je moc a tak šablony praskají a trhlinami prosakuje při dešti voda. Nedal mezi šablony těsnící pásku a v pravém rohu garáže se vůbec neobtěžoval zkompletovat 2 šablony krytiny, takže tam je díra - to jsou základní nedostatky pro které při dešti do garáže teče.

Zfušovanou střechu opraví jiný pokrývač, ale já na Tomáši Vaverovi budu požadovat peníze za opravu. Pokud se bude platbě vyhýbat dám ho do Registru dlužníků.

"Podnikatelé" ražení Tomáše Vavery spoléhají na to, že jim všechno projde - nekvalitní práce - braní záloh na materiál, který nedodají a další podvodná jednání. ¨

Postavme se těmto nepoctivcům pišme o jejich nekalých praktikách, aby neměli šanci dá podvádět poctivé lidi.

doplněno 26.05.14 20:13:

Aaaaaaaaa opět je na pořadu dne... Tomáš Vavera... a jeho nekvalitní práce -

Dne 15.5.2014 jsem mu poslala fotky střechy garáže po dešti - té střechy, kterou 30.7.2013 nekvalitně položil. Email s fotkami jsem poslala na jeho novou emailovou adresu mytistrech@centrum.cz kterou má u své firmy s novým názvem - Mytí střech s textem, cituji:

Tomáši Vavero, tak co říkáte své nekvalitní práci?

---------

Tomáš Vavera mi odpověděl opět "vypůjčeným "příjmením - Koromház toto, cituji:

Jdi do hajzlu čubko a piš si s tím kdo ti tu ztřechu zkurvil.

Ještě jednou mi napiš a najdu si tě.

Koromház.

-------------------

Tak takhle řeší reklamaci své nekvalitní práce "podnikatel " Tomáš Vavera, který se stále skrývá za "vypůjčeným" příjmením Koromház...

Na opravu střechy si NETROUFÁ, ale na vulgární vyhrožování ANO...

PS: Fotky - ukázka "práce mistra" Tomáše Vavery

Jak na nepoctivého řemeslníka?
Jak na nepoctivého řemeslníka? #2
Jak na nepoctivého řemeslníka? #3

oooooooo
hodnocení

0x

Hmm dát to do černých ovcí by nemusel být špatný nápad.

Mě napadl pořad A DOST! - jsou tam Tuna a Klinghor, určitě by si to vzali na starost, řeší tam i nepravosti tohoto typu. A DOST! běží na stream.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]