Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplatek pojišťovny

Od: radimus* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s doplatkem od pojišťovny Kooperativa.

Po pracovním úrazu mám sníženou pracovní schopnost a samozřejmě trvalé následky.

Zaměstnavatel mi našel práci s ohledem na můj zdravotní stav, plat činil 12800kč.Pojišťovna mi doplácela do mého průměrného platu, který mi vypočítal zaměstnavatel 21 800kč.Doplatek pojiš´tovny byl kolem 9000kč. Po asi 2 letech mi zaměstnavatel přeřadil na jiné pracovní místo s platem o asi 4000kč větší.To je 16800kč. Byla i sepsána nová smlouva na toto místo. Tím pádem pojišťovna doplácela méně o ty 4000kč.Tedy jen 5000kč do průměru 21800kč.

Po necelém roce se místo zrušilo a vrátil jsem se zpět na původní pracovní místo s menším platem o 4000kč. Opět byla sepsána nová smlouva, která zněla asi takto:

S ohledem na potřeby zaměstnavatele a k vzhledem mému zdravotnímu stavu jsem přeřazen na pracovní míst... atd.Ale pojišťovna mi už ale doplácí jen těch 5000kč s většího platu a ne z toho platu co mám aktuálně teď.Takže jsem stratný 4000kč.A to je opravdu hodně peněz.Když už mám zdraví v háji, tak aspoň ty peníze by mohli nechat.

Chci se zeptat jestli na ty 4000kč mám nárok a když ano, má to cenu se s nimi soudit? A jak bych je měl když tak vymáhat.

Děkuji Radimus

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

2x
Dobrý den. Stavila bych se v pojišťovně a zjistila, kde nastal problém. Osobně si myslím, že neporovnávají současný plat s platem před úrazem (nebo o současném snížení ani nevědí), tím pádem je chyba na straně pojišťovny a máte možnost požádat o přešetření pojistné události. Přeji úspěšný boj... M

iz*
hodnocení

2x

Pojišťovna Kooperativa je známa tím, že krátí, co může i nemůže. (Ony to dělají i jiné pojišťovny, ale u nich nedochází ke krácení nároků po pracovních úrazech nebo u nemocí z povolání.) Pojišťovna má závazek vůči plátci pojistného, nikoliv vůči jednotlivým zaměstnancům (Kooperativa na svém webu uvádí, že partnerem k jednání je pro ni zaměstnavatel).

Takže se obraťte na zaměstnavatele. On je plátcem pojistného, on musí po pojišťovnu vyžadovat plnění. Sám se na pojišťovnu radši neobracejte, s největší pravděpodobností byste neuspěl.

radimus*
hodnocení

Dobrý den,

děkuji za rady. Píšete že, partnerem pro pojišťovnu je zaměstnavatel. Kolega z práce má ten samý problém a musel si to vyřizovat všechno sám. Paní co má na starosti bezpečnost práce a pracovní úrazy, říkala, že nemá páky jak mu pomoci.Pojišťovna kolegovi zdělila, že si opomenul vydělat peníze. Co to jako je?

A mám ještě dotaz, jestli je nějaká lhůta proti tomu se odvolat. Mne asi nic jiného nezbývá než jít také na pojišťovnu,říct co a jak. Když nebudou chtít se mnou jednat, tak to předat právníkům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]