Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměr invalid.důchodu

Od: 000 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,pobírám ID 2. stupně a můj zaměstnavatel chce po mně vidět platový výměr důchodu co nejdříve-má na to ze zákona nárok?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dericcaster*
hodnocení

1x

Mělo by mu stačit rozhodnutí o přiznání důchodu. To kvůli účetnictví, jsou tam nějaké odpočty na daních. Po tom kolik dostáváte důchodu, mu dle mého názoru, nic není.

000
hodnocení

Taky si to myslim jsou tam nejaké paušáli na odečet daní ze kterých se to počíta pro 1.a 2.stupen asi 2500,-a pro 3.stupen 5000,- ale raději bych to chtěl nějak upřesnit proč to nemusím ukazovat.Děkuji

uska*
hodnocení

0x

Možná se zaměstnavatel jen špatně vyjádřil. Musí se spokojit s kopií rozhodnutí o pobírání důchodu. Víc bych s ním neřešila. Doneste mu rozhodnutí (kopii), kdyby chtěl něco více, tak ze sebe udělejte nevědoucího, že jste to špatně asi pochopila a přímo se zeptejte na jaký účel to potřebuje. Co potřebuje za údaj, který v rozhodnutí není?

000
hodnocení

No právě tu kopii o pobírání důchodu jsem donesl pak jsem musel donést papír z OSSZ že to skutečně pobírám tedy že mě to nesebrali a teď chtějí ještě ten výměr,ale na co nevim?

hodnocení

0x

A nechce náhodou ROZHODNUTI? Na to má právo, protože si pořídí kopiji, Kolik pobíráš do toho mu opravdu nic není.

000
hodnocení

Požaduje invalidní výměr jak jsem psal nahoře všechno ostatní jsem předložil

Jednak Vám mohou na OSSZ na důchodovém oddělení vystavit potvrzení o tom, že jste poživatel (jakéhokoli) důchodu (podle toho jak chcete, vystaví ho s částkou nebo bez částky), a jednak můžete ofotit Rozhodnutí o přiznání, částku zakrýt a zaměstnavateli předat. Podle mě zaměstnavateli nic není do toho, kolik berete důchodu. Výše důchodu nemá vliv na nic, co by se mohlo zaměstnavatele týkat (daně, odvody,..).

doplněno 16.02.14 10:14:

Jak v potvrzení, tak v rozhodnutí je uveden přesný §, podle kterého důchod pobíráte, čili je jasný druh důchodu. To skutečně musí zaměstnavatel vědět. Pro zaměstnavatele je podstatné, jestli máte invalidní důchod 1., 2. nebo 3. stupně nebo starobní důchod řádný či předčasný. Ale částka důchodu mu není k ničemu.

000
hodnocení

Všem děkuji prostě zítra řeknu zaměstnavateli že nemá nárok a fertig

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]