Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lítostivost nervy

Od: xy odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Potřeboval bych poradit , ale nevím jak se správně vyjádřit. Můj velice blízký člověk umírá na rakovinu. Chodím za ním každý den do nemocnice a stále se s tím nemůžu nějak vyrovnat. Stále brečím. Kdyby to bylo aspoň někde doma potaji , ale já se nemohu udržet ani u něho. Jak se s tím vyrovnat. Je nějaký oblbovák na nervy - jezdím tam autem tak něco abych mohl řídit. Máte na to nějaký fígl? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na bolest ze ztráty blízkého člověka nic neexistuje:(Je to zkrátka tak dáno-fáze truchlení je velice důležitá!Já vím,ještě neodešel/la/...Oblbovák na nervy samozřejmě je,antidepresivum-napíše Vám jej psychiatr.Ovšem v takovém případě musíte na auto zapomenout!

eulalie*
hodnocení

1x

Jsou určitá antidepresiva, která vás neoblbnou, takže řídit auto klidně můžete. Zajděte si k psychiatrovi, vysvětlete mu svoji situaci, měl by to pochopit. Jinak ale na to normální fígl neexistuje. Akorát že antidepresiva začínají působit se zpožděním někdy až 3 týdnů...

S svojí situací se vyrovnáte až postupem času. Každý smutek z odchodu blízkého člověka se musí prožít, odžít... jen čas tomu obrousí hrany. A stejně nikdy nezapomenete, tak tomu prostě je. Je to přirozené.

hodnocení

1x

Slzami se člověku na chvíli uleví. Nestyďte se za mě. Pokud jde třeba o tatínka nebo dědu, je to blízký člověk z rodiny a litoval by ho snad každý.

Jenom bych poradila - zkuste alespoň před ním trochu lepší náladu. Vím, nejde to na příkaz a není to lehké. Ale pokud ten člověk bude vidět, jak roníte slzy, sám klesne na mysli a bude vědět, že je to zlé. Aspoň trochu ho zabavit, vím, že se nebude chechtat, ale vyprávějte mu třeba o běžných zážitcích, o rodině, o pejskovi, ale hlavně před ním nebrečte.

Vyprávěli jsme příbuznému /53 let, rakovina kostí v celém těle/, jak se těšíme, až se vrátí, že budeme dělat dříví, že půjdeme na houby, že mu uděláme vynikající svíčkovou. Když mu píchali morfium, říkali jsme, že to jsou jen vitamínové injekce na posílení organismu. Před ním jsme se drželi, jen se zavřely nemocniční dveře, bulili jsme jako krokodýli. Ale jemu jsme to najevo nedali. A tak se, chudák těšil na to, co už nikdy nemohl prožít. Byla to milosrdná lež, věděli jsme, že se už nikdy nevrátí, ale věřil nám.

Je to hrozně těžké a smutné, když odchází někdo, na kom nám záleží. Ale snažte se držet, aspoň před ním a ty poslední chvilky mu tak trochu ulehčete vtipem a nadějí. Já vím, nejde to, jak vtipkovat před nevyléčitelně nemocným? Ale je to pořád lepší, než před ním bulit. To budete zničený Vy i on. A to byste přece nechtěl. Jaga.

jancakk
hodnocení

0x

možná psycholog? nepředepisuje žádné léky, takže se nemusíte bát. Zkuste napsat (klidně) anonymně na psychologie.cz , třeba vám poradí

martin1965*
hodnocení

0x

Skoro bych řekl, že každý mluví sám za sebe, docela tomu i nevěřím, protože, každý bojuje sám za sebe. Je to tvrdý.

hodnocení

0x

,,Smutek vám neodejtde s antidepresivama ..chce to čas ,,ale i ten je krutý ..Nikdy neodejde ,jen někdy se více vynoří a vrací se, To by jste musel byýt na těch lécích moc dlouhou dobu. Každý máme tady svou přítomnost určenou a nakonec se vracíme zpět odkud jsme přišli "domů..".Je to cesta každého z nás ..A tak to berte ,,Každý odchod bolí ..pokuste se něčím zaměstnat ,odreagovat ,vybrečet se ,,já si říkám,,jednou se všichni sejdeme opět.Opravdu ..lépe se to hojí.

xy
hodnocení

Děkuji za váš čas a vaše odpovědi. Nejhorší na tom je , že to nejde nijak zastavit. Jsem u něho a v hlavě si přemítám vtipy, televizní komedie, počítám obkladačky nad postelí ,ale slzy se derou do očí.Zakazuji si to být před ním smutný , ale nejde to. Nejhorší na světě je bezmoc. Ještě jednou díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]