Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana v rodině

Od: 123456789* odpovědí: 10 změna:

mám problém v rodině psychycky mě šikanují,např jsou to maličkosti ale potrápí to život mám vztek na sebe na celej svět chci je zabít psychycky mě šikanují co mám dělat poradte mi prosim

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Odmítám radit někomu, kdo chce někoho zabít.

Beztak to bude další troll.

doplněno 15.02.14 19:35:

Tak tak, dá se to formulovat pětkrát jinak.

Máte pravdu. Měli bysme to tu uznat za takový nepsaný zákon. Jak někdo začne o těchhle hovadinách, tak si ho nevšímat!

hodnocení

1x

Linka důvěry (anonymně), Poradna pro rodinu, výchovný poradce na škole, školní psycholog, odbor sociálně právní ochrany dítěte...jít se poradit s odborníkem přes rodinné vztahy. Nevím jestli jste od/do 18 let?

pohanka*
hodnocení

1x

Tady na poradně v takto závážném případě jistě najdete rychlou pomoc. Ale nebude to pomoc trvalá, pouze jednorázová. Jste na začátku celého života a ten start se nepovedl. Aby jste si netáhl celým dalším životem tuto černou nit, neudělejte nic, co cítíte, že by jste udělal, aby se Vám ulevilo. Svěřte se svému lékaři. Pokud k němu nemáte důvěru, přejděte k jinému. Požádejte o psychologickou pomoc. Není to na jedno sezení, je to běh na dlouhou trať. Budete muset se sebou pracovat. Nezůstávejte na to sám, ale běžte opravdu za nějakým odborníkem. Probrat všechno, co a jak, dobrat se pravdy, jak co řešit, proč se tohle stalo zrovna ve vaší rodině. Zřejmě je Vaše rodina nefunkční. Pokud si zadáte na internetu psychopomoc, nebo linka bezpečí, linka důvěry apod. vyjedou určitě nějaké kontakty, jak telefonické, tak třeba on-line. Svěřte se, pracujte na sobě, najděte si kamarády a lidi, kteří k Vám budou hodní, vstřícní, se kterými Vám bude dobře. Těch se držte. Věřím, že pokud budete hledat a chtít řešit svoji špatnou situaci, tak pomoc najdete a Vy se odrazíte zase ode dna. Hodně štěstí.

iz*
hodnocení

1x

Také se mi příčí radit někomu, kdo má chuť zabíjet jiné ... Ale zkusím to: Popiš co nejpřesněji vše, co považuješ za šikanu (ne všechno, co se ti nelíbí, musí být šikana).

Jestli po tobě rodiče vyžadují, aby ses připravoval do školy, uklízel po sobě a pomáhal doma, nejde o šikanu. To vše jsou tvé povinnosti.

hodnocení

0x

Nenanpsals ani jak, ani proč, ani jaká je tvá role v rodině. Ani kolik ti je... to se těžko radí.

123456789*
hodnocení

Je mi skoro 16,no role to je jedno ,jsou to maličkosti ale potrápí to život když se to děje tak si připadám jao kdyybch neexistoval rozbuši semi hlava a pak mám výbuch že musim něco zničit,nemají ze mě respekt posmívájí semi atd.. jaoo kdybxhc tam neměl místo jako kdybych byl nakej odpad kterej neexistuje už jsem si chtěl kvuli podřezat žíly 2 krát ale nedokončil jsem a navíc ještě před nima skoro a oni nic neudělali mám tam ted jizvy a oni nato úpně serou asi mě neberou věžně jenomže já jsem skoro udělal chci jít na internát jenomže to je ještě dost času nevim co mám dělat

pohanka*

Jste labilní, problémy řešíte sebepoškozováním. Co tím získáte? Jak vidite nic. Léčit by jste se měli asi celá rodina. Odstěhujte se k prarodičům, jestli by to u nich nebylo lepší. Jinak platí již dříve napsaná odpověď.

doplněno 15.02.14 20:19:

Mladý muži, nade mnou píšete, že to jsou maličkosti! Tak já nevím, proč tak přehnané reakce! Chcete zabít sebe, ostatní a to jako kvůli maličkostem, které potrápí život. V životě budete řešit stále nějaké věci, a většinou nebudou milé. Hledáte se, nejste ještě dostatečně psychicky vyspělý, ale chce to trochu se mírnit, nebýt neustále napružený. Buďte milý, pomáhejte ostatním třeba se to zlepší.

123456789*
hodnocení

k prarodičum bysem šel kdybych naky měl

sargo*
hodnocení

0x

Já bych je nezabíjela, v pasťáku bude jakákoli šikana mnohem horší. A ono by se na to samozřejmě přišlo, většina vražd je mezi rodinnými příslušníky a policajti jdou dost najisto.

Ale ne, vážně - kolik ti je, a jak vypadá celková situace? Takové věci bývají řešitelné, jen to chce chladnou hlavu a zapracovat na tom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]