Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nakupujete na Netu?

Od: humbucker* odpovědí: 13 změna:

Ahoj. Proč lidi nakupují kde co na netu? I to, kdy si uvedenou věc, mohou prohlédnout v prodejně ze všech stran a ještě vyzkoušet? To proto, že je to Cool a moderní? A pak řeší, různě problematické raklamace, za divné cetky, za relativně malé peníze?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nesrovnatelně větší výběr, pohodlí, obrovská úspora času a samozřejmě cena. Co se týká reklamací, tak jsem za posledních několik let reklamoval akorát nějaký gadget z Číny, který mi číňan bez řečí poslal znovu. To reklamace v kamenném obchodě bývají mnohdy problematičtější.

Pokud můžu zhodnotit třeba loňské vánoce, tak možná 90% dárků jsme koupili na netu.

uska*
hodnocení

1x

Úspora času, peněz, pohodlnost objíždět okres a shánět něco, lepší výběr, dovoz do domu. Za mnoho let co takto nakupuji ( vše mimo potravin) jsem udělala dvě reklamace. Vlastně v 10 km vzdáleném větším městě nevím co prodávají. Neměnila bych.

hodnocení

0x

Já nakupuji přes net, protože to výjde o dost levněji (samozřejmě z Ćíny). Ať se jedná o telefony, tablety, oblečení, atd.. vše je tam o dost levnější. U nás už vůbec nenakupuji,kromě jídla.

Protože je to levnější, pohodlnější a většinu pořádných obchodů např. s elektronikou mám 40 km daleko. A protože aukro není kamenný obchod ;)
doplněno 15.02.14 13:05: blesku, to měla být samozřejmě reakce na tazatele, ne na tebe :)

duha*
hodnocení

0x

všechno si prohlídnu porovnám a najdu si lepší cenu to v obchodě nemohu tam je cena jen jedna

hodnocení

0x
Lepsi cena, vyber, neni problem se podivat na to v shopu a pak si to objednat o dost levnejsi na netu, ktomu to dovezou domu a no stress :) jidlo zas koupim kvalitnejsi a levnejsi za hranicemi takze dost usetrim a nenazrany cesky stat dostava oddeme minimum :) dekujme bankerum z cnb :)

hodnocení

0x

Na netu nenakupuji. Oblečení a boty si nejraději "omakám", vyzkouším, potraviny nakupuji běžně v prodejně, podívám se na záruky a když je čas, i na složení. Pokaždé ne a je to škoda. . Dovolenou nakupuji u "mé hodné paní" v cestovní agentuře.Paní i agenturu znám už asi 10 let a nikdy mě nepodrazily.

Jediné, co nakupuji přes internet, je elektro. Poslední dobou pračku,mixér a ohřívač k dřezu. Ale najdu si na Heuréce ceny,porovnám, a k mému štěstí se mi pokaždé povedlo, že zboží, o které mám zájem,měli v kamenné prodejně jen 20km od nás. Tak jsme si tam zajeli,dodatečně prohlédli, dozvěděli se další podrobnosti.

Mám ráda ten kontakt prodavače a zákazníka. Když je prodavač co k čemu, dobře vysvětlí,poradí, předvede. To internet nedokáže. A není trapnější věc, než stát nad rozdělaným balíkem a přemýšlet, co a jak.Proto mám raději nákupy "z očí do očí", i když vím, že ty po internetu jsou levnější. Jenže si pak člověk občas připadá jako blbec. Jaga.

Jestli koupit něco pomocí pár kliknutí myši nebo si pro to jet 20 km, to by u mě bylo velmi lehké a rychlé rozhodnutí *frajer*

martinaa*
hodnocení

0x

Humbucker, na netu nakupuji 80% věcí, ať už oblečení, knihy, potřeby do domácnosti atd. Pečlivě prohlédnu recenze a hodnocení, zda je obchod důvěryhodný. Leckteré věci, především oblečení a obuv, seženu na netu nejen daleko levněji, než v obchodě, ale kamenný obchod má také omezenou kapacitu, takže na netu je daleko větší výběr. Ano, dvakrát se stalo, že mi obuv střihově nesedla, tak jsem ji prodala dál. To je hol riziko. Minulý týden jsem kupovala novou zásobu knížek, oproti nákupu v knihkupectví jsem ušetřila 300,-, což není malá částka.

Reklamaci jsem řešila jednou jedinkrát, zčásti i kvůli své chybě. A přes net bych si nikdy nekoupila elektroniku, to si opravdu chci vyzkoušet osobně.

doplněno 15.02.14 15:55:

A souhlasím s Jethrem, dárky na Vánoce jsem taktéž z 90% pořizovala z netu, neb to většinou byly věci, co se v kamenných prodejnách běžně neprodávají.

sargo*
hodnocení

0x

Ráda vybírám v klidu a pročítám si dlouze parametry, rovnou si hledám o dané věci refrence od dalších lidí - to v kamenném obchodě nejde. A už vůbec ne v noci :-D Co je potřeba okouknout naživo, okouknu naživo. (Oblečení tak nenakupuji, snad leda nějaký outdoor od značek, co už znám a vím, jak padnou.) U netu nemám tak sklony podléhat impulzivním nákupům (fler se nepočítá *smich*). Vzpomínám, jestli jsem musela něco reklamovat... asi ještě ne. Jen notebook a tam byl způsob nákupu šumák, věnovala se tomu ta značka osobně, přijeli domů, opravili. Na cetky za malé peníze jsem měla také zatím vždycky štěstí, ale fakt je, že u toho docela přemýšlím. Pověst obchodu řeším jen relativně - zatím přišlo vždycky všechno, co jsem zaplatila, v přiměřené kvalitě. :)

humbucker*
hodnocení

Sakra, to jste mě teda pěkně rozebrali. Já teď, kůli vám, snad budu muset začít nakupovat na netu taky. Ale co s tím, když buď všechno mám, nebo to nepotřebuju. Mám to takhle nějak podobně i při návštěvě vesnických všehoburz přes léto. Máte to takhle, třeba jako já, taky?

Humbucker. Teda tomu nerozumím. Tak přece když něco nepotřebuji, anebo to mám, tak nebudu nic takového kupovat. A je fuk kde. Nebo asi rád nakupujete a Vám je zase fuk, že to nepotřebujete, nebo dokonce už máte. Pokud je to takto, měl byste založit otázku jiného rázu...*smich*

"Co mám dělat, strašně rád nakupuji všechno možné, ačkoli to nepotřebuji. Máte to také tak?"

humbucker*
hodnocení

Ahoj. Suzymon, právě že já nakupuji, tak 4x týdně, mojí těžko pohyblivé sousedce. Tak že, se ve věci nakupování vyřádím víc jak dost. Často chodím do stavebnin, železářství, stavebních bazarů, Obi a podobně. To většinou z důvodu profese a nebo potřeb známých. K těm burzám. Tam mě většinou vytahují známí-kámoš, abych mu dělal společnost a radila, kdyby bylo třeba. Aby se taky mohl hned zčerstva pochlubit, na co všechno krásné a skvělé narazil a abych mu schválil jeho perfektní nákup. Občas si udělám takovou malou, drobnou radost a koupím si něco malého. Dnes jsem vydražil minci 50 haléřů z roku 1969 v kvalitě 0/0, z mat. CuZn. Vyšplhalo se to v tuhým boji z 2 Kč na celých 24 Kč. Tak, tak nějak to mám já.

+

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]