Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď podaná zaměstnancem-podpora-dotaz

Od: ala* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

ve své nynější práci jsem od r. 2009 - poslední dobou jsem v práci napadována, že neplním svou práci odpovědně, přitom toho si vědoma nejsem, spíš si myslím, že manažerka, která mne nemá v lásce a její přítelkyně ji požádala o to, aby až se uvolní nějaké místo, aby jí to dala vědět...takže si myslím, že mne chce vyrazit a dělá mi nepříjemnosti. Abych pravdu řekla, tohle její chování mi nahání husí kůži, jelikož vím, že ředitel je její dobrý kamarád, takže ani u něj bych se nedočkala toho, že by mne bránil. Přemýšlím, že odejdu a kouknu se po něčem jiném, jelikož o téhle osobě vím, že když něco chce, tak to udělá, a nebojí se ani "podvodů"...Kdybych dala výpověď - jsem tam 5 let - mám právo na podporu? Na úřadu práce jsem za těch 9 let, co pracuji po škole, byla pouze tak na měsíc, takže jsem státu odvedla na sociálce docela dost...neříkám, že se chci ulívat, platím dost vysoký nájem v Praze, takže bych se samozřejmě snažila si práci najít co nejdříve, ale není to tak jednoduché. Jen bych si přála vědět, že třeba cca 1-2 měsíce, co by se mi zatím nevedlo si práci najít, mi ten stát nebude dělat potíže...dnes aby byl člověk "opálený" a má vše bez práce :( Hrůza.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Na podporu nárok mít budete, ale pokud rozvážete pracovní poměr sama a bez vážného důvodu, bude se Vám podpora krátit. Celou podpůrčí dobu budete pobírat jen 45%.

iz*
hodnocení

1x

Zaměstnanec může dát výpověď z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu.

Uvedete-li v písemné výpovědí vážný důvod podle zákona o zaměstnanosti, budete mít nárok na podporu ve standardní výši (65, 50 a 45 % průměrného čistého výdělku)..

___ Viz: Zákon o zaměstnan/... (§ 5 písm. c)

fido*

Opravdu myslíš, že bude tazatelku nějak moc trápit zda bude mít o dva měsíce o 20% vyšší podporu, když pak bude třeba několik let bez práce? Je potřeba najít řešení v práci, ne o ni přijít !

iz*

Myslím, že v dnešní době člověk o výpovědi uvažuje až poté, co vyzkoušel jiné možnosti. Počet nezaměstnaných je vysoký, a každému je asi jasné, že na něj nikde nečekají s "otevřenou náručí". A podle mých zkušeností se s šikanou na pracovišti moc dělat nedá (obzvláště, pokud nelze hledat oporu u vedení firmy).

Pokud chce tazatelka dát výpověď, asi se nám nepodaří jí to rozmluvit. Tak aspoň minimalizovat škody ...

ala*
hodnocení

Oprava - napadána :)

paw*
hodnocení

0x
Vypoved dejte, az si sezenete neco jineho.

hodnocení

0x

Výpověď nedávejte a bojujte. Vše si pojišťujte, abyste mohla dokázat kdo má pravdu. Nenechte se zlomit. Když stejně chcete odejít, tak stejně nemáte co ztratit. Případně si pak stěžujte na inspektorátu práce na neoprávněnou výpověď a zacházení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]