Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ve své nynější práci jsem od r. 2009 - poslední dobou jsem v práci napadována, že neplním svou práci odpovědně, přitom toho si vědoma nejsem, spíš si myslím, že manažerka, která mne nemá v lásce a její přítelkyně ji požádala o to, aby až se uvolní nějaké místo, aby jí to dala vědět...takže si myslím, že mne chce vyrazit a dělá mi nepříjemnosti. Abych pravdu řekla, tohle její chování mi nahání husí kůži, jelikož vím, že ředitel je její dobrý kamarád, takže ani u něj bych se nedočkala toho, že by mne bránil. Přemýšlím, že odejdu a kouknu se po něčem jiném, jelikož o téhle osobě vím, že když něco chce, tak to udělá, a nebojí se ani "podvodů"...Kdybych dala výpověď - jsem tam 5 let - mám právo na podporu? Na úřadu práce jsem za těch 9 let, co pracuji po škole, byla pouze tak na měsíc, takže jsem státu odvedla na sociálce docela dost...neříkám, že se chci ulívat, platím dost vysoký nájem v Praze, takže bych se samozřejmě snažila si práci najít co nejdříve, ale není to tak jednoduché. Jen bych si přála vědět, že třeba cca 1-2 měsíce, co by se mi zatím nevedlo si práci najít, mi ten stát nebude dělat potíže...dnes aby byl člověk "opálený" a má vše bez práce Hrůza.
Zaměstnanec může dát výpověď z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu.
Uvedete-li v písemné výpovědí vážný důvod podle zákona o zaměstnanosti, budete mít nárok na podporu ve standardní výši (65, 50 a 45 % průměrného čistého výdělku)..
___ Viz: Zákon o zaměstnan/... (§ 5 písm. c)
Opravdu myslíš, že bude tazatelku nějak moc trápit zda bude mít o dva měsíce o 20% vyšší podporu, když pak bude třeba několik let bez práce? Je potřeba najít řešení v práci, ne o ni přijít !
Myslím, že v dnešní době člověk o výpovědi uvažuje až poté, co vyzkoušel jiné možnosti. Počet nezaměstnaných je vysoký, a každému je asi jasné, že na něj nikde nečekají s "otevřenou náručí". A podle mých zkušeností se s šikanou na pracovišti moc dělat nedá (obzvláště, pokud nelze hledat oporu u vedení firmy).
Pokud chce tazatelka dát výpověď, asi se nám nepodaří jí to rozmluvit. Tak aspoň minimalizovat škody ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.