Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejvhodnější banka

Od: leny* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, poradte mi pro jakou vedlejší banku se mám rozhodnout mezi třema favority. ZUNO, FIO, nebo AIRBANK. Chci prostě "vše" zdarma s tím, že na účtu nebude zůstatek , ani nepříjde třeba dva měsíce nepříjde ani koruna... Samo úrok je vítaný. O výběry z bankomatů mi nejde,stejně tu žádné nemáme... Chci se soustředit zejména na celosvětový platební styk přes platební kartu, případně převody.

Hlavní banku mám Mbank a nehodlám nic měnit.

Děkuji za pomoc se rozhodnout

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den,

já zvolil FIO banku a nemůžu si v ničem stěžovat. Snad jen toho, že jsem dlouhá léta zbytečně krmil nenažranou Českou spořitelnu. Veškeré podmínky u FIO jsou přehledné a jasně dané.

leny*
hodnocení

Kdesi sem čet, že snad nemá moc bezpečné Interetové bankovnictví něco v tom, že se musí zadávat jméno atd. Nevím no co na Vy?

Nezadává se jméno, ale jakýkoli váš identifikační kód a pak PIN. Takže ještě lepší než jinde, kde ID máte určené bankou.

doplněno 14.02.14 22:44:

Jo a ty platby do EU má na úrovni. Včetně rozlišení, jestli poplatky bance zaplatíte vy, příjemce, nebo každý své bance. To si můžete vybrat při platbě.

hodnocení

0x

#jakou+banku

to už se tady řešilo :)

leny*
hodnocení

...řešilo se tu snad něco podobného před rokem to už nemusí být pravda. A já jsem napsal co preferuji, co zamýšlím dělat.

stirecek*
hodnocení

0x
Equa bank má běžné účty v několika měnách, taktéž karta je multimenova. Ale pokud tam nebude alespoň stotis nebo se tam neotočí desítka měsíčně, je tam poplatek. Nevím jak zuno, ale celkem dobré kurzy má fio a tam je vše zdarma, jen minimální vklad 100 Kč. Ale kurzy má dobré. Ovšem i ta equa má výhodu, můžete si směnit v době výhodného kurzu, na druhé straně je ale treba více kapitálu. Kurzy u airbank taky nesleduju, takže nevim, ale běžný účet má nějak trochu uroceny.
leny*
hodnocení

Equa ne! tam jsou podmínky a podmínky ja nechci. Proto jsem ji ani nezařadil do výběru. Děkuji za snahu

stirecek*
Jasně. Zuno má taky dobré kurzy, lepší než air, ale v případě platby USD si účtují jinak. Je jasné, ze Mbank má kurzy hrozné, takže vás chápu. Air není špatná, kurzy lepší nez fio, teď jsem se díval, takže záleží jen na vás. Nicméně equa má kouzlo v tom, ze si kurz určite sám. Mám všechny tři banky plus dvě další... ale jasně, je to i podmínkách.
leny*
hodnocení

Od té Airbanky bych asi upustil zpoplatněná platba do cizí banky se mi nezamlouvá (pokud teda neplatím 150Kč/měs)...Nechal bych to asi na ZUNO nebo FIO.

Doplním k úvodu: Poplatky za výběry z bankomatu mě v tomto případě nezajímají

PS: co znamená u ZUNO : "ale v případě platby USD si účtují jinak"

stirecek*
To uz záleží, jestli budete peníze převádět nebo platit kartou. Platba kartou je zdarma. Převody má výhodné fio, taky equa, zuno nevím, tu ještě nemám :)
Jinak více o karetnich kurzech v cizích měnách u zuno píšou zde zuno.cz/...
Co se týká fio, k přihlášení slouží jméno a heslo. Heslo si můžete kdykoliv změnit. Ale i kdyz se tam někdo dostane, musel by mít vás mobil. Jakákoli transakce se potvrzuje SMS kódem, třeba i změna limitu na kartě. V mobilním bankovnictví pak slouží pin.

hodnocení

0x

Pro toto zadání a s tímto výběrem bych doporučil FIO.

leny*
hodnocení

Proč právě FIO oproti ZUNO nebo Airbank? Můžete být trochu konkretnější o platby na Slovensko mi nejde. Spíše USA a Asie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]