Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zub - roste nebo ne?

Od: zzz* odpovědí: 2 změna:

Zdravím Vás.

Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s růstem zubů, konkrétněji stoliček. Před několika dny mě začala pobolívat dáseň, předpokládala jsem, že jde o růst zubu. Jak je patrné z fotky, na dásni se mi vytvořil jakýsi objekt, který je bolestivý. Myslíte, že se jedná o růst stoličky nebo o něco jiného? O co se jedná? Je podle Vás nutná nějaká urgentní návštěva zubního lékaře?

Předem díky za odpovědi.

Zub - roste nebo ne?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

Mohu jen potvrdit, že ty mrchy stoličky dokáží pobolívat i tak, že to člověka budí ve čtyři ráno ;) Je to dobrá zkušenost - člověk pak má větší soucit s ukňučenými miminy :-D Může to být i zcela nárazová záležitost na dlouhá léta dopředu, aniž by skutečně vyrostly (tři dny jo, pár měsíců nic, ťuk ho, tři roky nic, týden ano... :-D) Jestli je to ono bych si z fotky netroufla soudit, ale je to dost pravděpodobné. Já bych s tím třeba k doktorovi nechodila, ale určitě vám tu někdo poradí okamžitě utíkat na pohotovost, tak to lze rovnou shrnout tak, že je to o intenzitě bolesti a míře obav, jaké to ve vás vyvolává. Třeba vám doporučí je doktor vytrhnout a budete mít o zábavu postaráno. :)

hodnocení

0x

Vypadá to, že se vám prořezávají 8mičky, t.zv zuby moudrosti (ze snímku není zcela patrné, zda jde o 8. zub). S těmi bývá opravdu trápení, nejlépe je se jich zbavit. Navštivte zubaře, může vám uvolnit dáseň nad zubem, to by mělo pomoci. Ale lepší by bylo jej vytrhnout. To se dělá v lokálním umrtvení, takže to nebolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]