Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat potvrzení o příjmu

Od: bodyk* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Chci se zeptat do kdy mi musí mzdová účtárna vystavit potvrzení příjmů pro daňové přiznání.

Jsem zaměstnanec a po práci vykonávám vedlejší prac. činnost na kterou mám živnost. list. Daňové přiznání si podávám sám, zpracovává mi ho známá účetní. Každý rok mám problém dostat v zaměstnání potvrzení o příjmech. Je ze zákona daný nějaký termín do kdy mě ho musí účtárna vydat, popř. můžu si stěžovat a kde? Vůbec nechápu postup mzdové účetní, dnes je 13.února a všichni z okolí povrzení dávno mají. Přitom jde jenom o jeden papír a pár kliknutí myší. Kdyby moje účetní postupovala také tak rychle, tak bych daň. přiznání nestihl podat ani do konce roku. Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, termín neznám (pokud tedy je), ale ta účtárna má jistě nějaké vedení nebo nadřízeného - a tam bych začal se stížností. Na to daň. přiznání (jeho podání) je čas do konce března. Zdravím!

jm*
hodnocení

0x

Přesný termín neznám (jestli nějaký je). Ale na podání Dp je ještě čas,jak psal ben@. Zašel bych za učetní a vše ji vysvětlul ještě jednou.

rv*
hodnocení

0x

Požádal jste o potvrzení? Určitě nejste v podniku sám. Jak jsou na tom ostatní? Já požádal včera a v pondělí ho dostanu.

uska*
hodnocení

0x

Znám firmu, která potvrzení vydává jen oproti písemné žádosti. Udělala jste to?

buss
hodnocení

0x

Nejsem si jist lhůtou vystavení. Ale jinak jste mohl na intu si toto potvrzení stáhnout a účetní se žádostí předložit ať ho jen vyplní. A vy jste dodal všechna potvrzení, díky kterým si můžete snížit daňový základ? Možná na to čekala.

tak
hodnocení

0x

Potvrzení o příjmu ze závislé činnosti (zaměstnání) je ze zákona povinen vydat zaměstnavatel zaměstnanci do deseti dnů od podání jeho žádosti. Žádost může být i ústní a není pro její podání žádný termín.

Prázdný tiskopis je nesmyslné zaměstnavateli dávat, protože vám vytiskne z počítače, ze mzdové evidence, tiskopis již vyplněný a po podepsání a orazítkování oprávněnou osobou vám ho vydá.

Na tiskopisu je vedle vašeho ročního příjmu i např. odvody pojistného...

K daňovému přiznání přikládáte zásadně originál výše zmíněného potvrzení. Udělejte si pro sebe pro svoji kontrolu i ev. následnou kontrolu FÚ, jednu kopii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]