Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je mi 17 a dneska odpoledne se mi najednou na zádech udělaly malé svědivé pupínky, vypadá to trošku jako beďárky a mam jich tam několik i pod prsy na břiše. Zatím nikde jinde + mi trochu svědí hlava. Zatím jsou ty pupínky takové malé světlé, vzala jsem si zirtek hned jak se mi to udělalo, kdyby to měla být nějaká alergická reakce, ale oblečení jsem neměla vyprané v žádném novém pracím prostředku a nejedla jsem vůbec nic, co bych obvykle nejedla, takže z toho by to být nemělo. Šance že bych se nakazila neštovicemi je také docela značná, jelikož chodím na gympl kde je spouta prcků a v jedné třídě prý zrovna teď někdo neštovice měl. Co myslíte? Jak dlouho bych vůbec musela být doma a budu mít i milion pupínků na obličeji?
AhojS určitostí ti to poví lékař,ale pokud to u vás ve škole někdo měl,tak jsi to dostala také.Těch pupínků sice není milion,ale více jich tam bude.Hlavně neškrábat.Léčba spočívá především v izolaci/to asi víš/,a probíhá cca 14dní.
Příznaky: nemoci.vitalion.cz/...
doplněno 13.02.14 20:07:Příznaky: nemoci.vitalion.cz/...
Neštovice jsou provázeny horečkou, zimnicí, bolestí svalů a hlavy, zvracením a také průjmy, přičemž tyto příznaky spravidla přichází před prvním výsevem pupínků. Pupínky samotné se pak většinou poprvé objevují na obličeji nebo ramenou. K tomu jsou všechny příznaky u osob, které chytnou neštovice později (puberta a dospělost) silnější, než u dětí. Jestliže tyto příznaky nemáš, tak je nepravděpodobné, že jsou to neštovice. Spíše to budou potničky nebo jiný druh vyrážky.
A navíc, pokud už jsi jako dítě neštovice měla, tak je jistě nedostaneš znovu.
Nesouhlasím s příspěvkem výše,a to v tom směru,že nemoci předchází průjem,zvracení,bolesti hlavy,atpod.Můj synovec je měl před měsícem a žádné takové příznaky neměl,pouze ty pupínky.Je mu 14let/pro upřesnění/.Bude to evidentně individuální...
Vím, že pokud člověk jednou neštovice měl, tak je znovu mít nemůže, tak hloupá vážně nejsem.
Nic z příznků nemám, dnes mi jen bolela hlava, ale to spíš tím, že jsem teď dva dny měla velkou rýmu, bolest v krku..
No vidíte, a já je měla dvakrát. Není to obvyklé, ale ani nijak výjimečné. Pupínky s rýmou a bolestí v krku vypadají spíš na něco jiného... ale bylo by dobré je mít za sebou, to zas jo.
Tak pokud má někdo slabší průběh, tak třeba je může dostat podruhé, tělo si třeba nevytvoří tolik protilátek, nevím jak jste to měla vy
NE NEMĚLA JSEM JE NIKDY.
No vidíte a já jsem z generací doktorů a o náctiletých, co dostali plané neštovice a skončili v nemocnici s horečkou a dehydratací, slýchám od dětství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.