Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu.Syn se oženil s ženou,která měla 3děti.Spolu mají syna.Já jim nechal byt,který si koupili na hypotéku.Po dvou letech manželství doběhly snachu problémy z dřívějších vztahů o kterých syn nevěděl.Byly to dluhy bezmála milion Kč.Před dvěma roky snacha od syna odešla za novým přítelem.Rozvedeni jsou 10měsíců.V bytě jsou ale stále trvale přihlášeni,syn platí alimenty,nájem,hypotéku ale s bytem nemůže syn nic dělat protože je v exekuční zástavě.Je to velký byt 1 + 3 ve kterém žije syn sám a jen platí poplatky.Poradíte mi někdo jak se z tohoto problému vyvázat.Děkuji.
Opravdu je byt v exekuční zástavě? Neručí jím syn spíše hypotéční bance? Za dluhy Vaší snachy vzniklé před uzavřením manželství Váš syn neodpovídá. A na štěstí se syn stihnul i včas rozvést (než začal platit nový exekuční řád).
Já bych se pokusila dohodnout s bankou o prodeji velkého bytu a předčasném splacení hypotéky a šla bych bydlet do menšího.
Nebo mne napadá sehnat si menší nájemní byt a tento pronajímat (pokud by k tomu banka neměla výhrady).
doplněno 01.06.14 21:45:Syn by spoluodpovídal za dluhy vzniklé v době manželství, ale kromě hypotéky nic nezmiňujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.