Nejste přihlášen/a.
Dohadujeme se sousedkou - Jehovisti prý nekouří ,nevíte někdo?
Neslaví Vánoce, Velikonoce, narozeniny, jmeniny, odmítají transfuzi krve, vojenskou službu, účast na politické správě (nejsou voleni ani nevolí), mezicírkevní dialog a kouření.
Možná ano, ale jen vyšší vrstvy v této sektě. Nižší vrstvy dobrovolně svůj majetek odevzdávají svým "nadřízeným", takže pravděpodobně nemají co a za co...
Znala jsem paní, zapřisáhlou jehovistku a kouřila jako ucpaná kamna. Vánoce neslavila, transfúzi by si nedala, nenáviděla gumové bonbóny, prý se tam přidává něco,co jim víra zakazuje. Ale cigárko - to ano.
Tak opravdu nevím - není přesvědčení jako přesvědčení. Jaga
V prostředí Jehovistů jsem se pohyboval 17 let. Věřte, že pokud by to o ní věděl jediný spoluvěřící, že kouří, provedli by potřebné kroky, v případě její neochoty ke změně by to vedlo až k vyloučení z jejich společenství. Třeba tomu i tak bylo, jen ona se cítila být nadále jejich členkou, navzdory tomu, že s nikým ze společenství by nesměla komunikovat (ani oni s ní).
To s těmi gumovými bonbóny - Svědkové Jehovovi v rámci příkazu "zdržovat se krve" nekonzumují ani potraviny či potraviné doplňky obsahující krevní deriváty, v tomto případě Yuwim. Jeden čas byl k nalezení v bonbónech Vexta, Tropo, nebo v Krajance.
jehoviste prisli hlavne o mozek, par jsem jich znal, cili je jedno jestli kouri nebo ne, jsou to tela s mrtvym mozkem
@smetreg ... skoda, ze jsem to nevedel driv, poradil bych cloveku, ktery se chtel vymanit z jejich sparu, aby jen zacal kourit cigara, jak jednoduche, oproti tomu, co musel zazivat on
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.