Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji se poradit.Byla jsem v roce 2013 od ledna do října na nemocenské.Pak jsem jen dva týdny pracovala a zbytek roku jsem v důchodu.Má mi být vypočítáno vrácení daní nevím asi nemám nárok na nic,chtěla bych od vás radu. Děkuji
Dobrý den.
Zajděte si za bývalou mzdovou účetní, vystaví Vám Potvrzení o zdanitelných příjmech, na kterém uvidíte, jestli jste zaplatila nějakou daňovou zálohu. Pokud ano, požádejte si u ní písemně do 15.2.2014 o roční zúčtování daňových záloh. Pokud jste daň neodvedla, není co vracet a nic nemusíte řešit.
(Možná máte doma i výplatní pásky, z kterých byste také mohla zjistit případnou odvedenou daň)
V jakém důchodu jste v starobním nebo invalidním? Pokud jste v invalidním a máte manžela pracujícího může si na vás udělat odečet daně ale nesmíte si vydělat za rok více jak 68000 ten důchod se do toho počítá také. a pokud jste byla nemocná tak asi také něco dostanete.Pak dále můžete uplatnit slevu když máte hypoteku, životní pojištění nebo úvěr ze stavebního spoření zda darujete krev ( i když nevím zdali to již nezrušily).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.