Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč - užívání večer?

Od: kukurice odpovědí: 3 změna:

Koupila jsem si tabletky železa a v dávkování píšou, že se má vzít jedna tableta s večer. Myslíte, že vadí když si to nevezmu večer, ale třeba teď...jako nemyslím tím, že by to nějak extra vadilo, spíš se ptám kvůli tomu jestli třeba to nemůže způsobit něco špatného(zvracení,..) musím být ve škole tak by se mi to úplně nehodilo, ale mám závratě a problémy a chtěla bych aby to už pracovalo...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

2x

A byl by takový problém dodržovat doporučení odborníků? Vstřebávání železa je ovlivněno spoustou různých potravin i nápojů (káva, čaj, vláknina, vitamin C - ovoce a zelenina, kysané mléčné výrobky atd.), proto je nejvhodnější vzít si tabletu před spaním a zapít ji vodou, protože pak už jíst ani pít nebudete a vstřebávání nebude zhoršeno. Tělo také nefunguje celý den stejně, probíhají v něm určité rytmy, některé pochody vrcholí třeba uprostřed dne, jiné večer, jiné v noci. Věřte příbalovému letáku a řiďte se jím. Na druhou stranu negativní účinky by při okamžitém spolknutí tablety hrozit neměly.

mmm1234
hodnocení

0x

Třeba mě bývalo po železe blbě, takže jsem ho vždycky užívala před spaním. Dělají mi to i jiné léky. Raději to zaspím.

hahanaj*
hodnocení

0x

myslím, že by se to tam neuvádělo - kdyby to bylo jedno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]