Nejste přihlášen/a.
Mám příliš členitá střeva (i srůsty) a často mám problém obrovského nadýmání spojeného se zácpou. Domnívala jsem se, že mi pomůže konzumace otrub, ale po měsíci se problém zase opakoval. Navíc se píše, že otruby zhoršují vstřebávání vápníku a nedoporučují se brát v případě požívání vápníku. Potřebuji brát vápník a najít nějaké řešení pro zácpu a nadýmání, protože být co chvíli v nemocnici na nálevu je neúnosné. Děkuji za Vaše osobní zkušenosti.
Vhodnou dietní stravu by Vám měl říci ošetřující lékař. Kolik sníte těch otrub za den? Nejedla jste jich hodně? Doporučená dávka je jedna lžíce denně. Jinak pokud jsou srůsty, zúžená střívka, tak je dobrá spíše bezezbytková dieta, s minimem vlákniny. Vy si musíte sama vyzkoušet, která jídla Vám vyhovují. Zároveň s jídlem oběd a večeře vypijte velkou sklenici - půllitr vody, šťávy, pivo aby se jídlo maximálně naředilo a neměla jste zácpu.
doplněno 05.02.14 20:16:Jezte pomalu a stravu opravdu dobře rozžvýkejte.
K radám na namočené sušené švetky a ráno po vzbuzení teplou vodu s citronem přidávám to co se mi osvědčilo - nastrouhat nejemno jablíčka a nechat je zhnědnout (zoxidovat) a sníst. Všechny tyto tři kombinace mi pomohly a chce to jíst hodně syrové zeleniny a dodržovat pitný režim tak cca okolo 2 l denně. Naučit se pít třeba kvalitní zelený čaj s příchutí (bez oslazení), kohoutkovou ohřátou - vlažnou vodu s citronem nebo kouskem zázvoru. Pokud se vám zdá 2 l tekutiny moc, tak se to dá naučit pít. Já ještě na podzim pila jen za celý den 0,2l a k tomu 4 kávy. Místo kávy si kupte Caro, to neodvodňuje. Vyzkoušejte.
doplněno 06.02.14 10:35:Zařaďte si do jídelníčku zelené fazolové lusky - říkám se jim kartáč na střeva. Uvařit pytlík zelených mražených fazolek v osolené vodě. Na pánev dát olivový olej, osolit. Přidat nakrájenou cibulku a později plátky česneku až bude trochu dohněda. Přidat fazolky a promíchat. Na talíři posypat strouhaným sýrem. Podobně se dělá i mrkev, jen mrkev se dopředu nevaří a duší se až na pánvi s troškou jakéhokoliv koření a zakápnuté sojovou omáčku. Měkkou mrkev posypeme na talíři také strouhaným sýrem. Zřejmě máte dost překyselený žaludek a chtělo by to nějaké vyčištění. Já jsem absolvovala 28mi denní detoxikační kůru od Antonie Mačingové, tak se mi to všechno upravilo. Není to hladovka, je to jen jiná skladba jídel a navržený jídelníček podle kterého vaříte. Recepty jsou jednoduché a chutné, hodně je tam zařazena vařená červená řepa. Narovná se překyselení žaludku, upraví se vyprazdňování, budete se cítit lépe. Za pokud by to stálo. Tato skupina je na facebooku uzavřená, stačí podat žádost. Vyhledejte si na facebooku Zhubněte jednou provždy nebo vám můžu dát odkaz na stažení knížky vnitřní zprávou. Je tam skupina lidí, kteří si pomáhají. To je jen můj nápad.
Dobrý večer. Píšete zde o 28denní kůře od A.Mačingové. Zrovna jsem po knize pátrala na internetu, kde ji sehnat nejlevněji a zároveň hledám diskuze k ní. Rovněž nabízíte, že byste ji mohla tazatelce poslat ke stažení. Chtěla jsem Vás požádat, zda byste ji mohla poslat i mně. Na ten facebook taky kouknu. Děkuji. L
Moje mailová adresa je: lily.simkova@seznam.cz
Nelze konkrétně poradit. Musíte napsat vše, co pravidelně jíte. Jakékoliv zdravotní problémy nelze vyřešit tak, že prostě ke špatné stravě, která Vám problémy způsobila přidáte něco dalšího (jako třeba otruby). Tím se problém nevyřeší. Prvně musíte upravit stravu celkově a až potom se třeba na něco konkrétněji zaměřit. Také může tento problém souviset s oslabením i jiných orgánů. Obecně doporučuji snížit překyselení organizmu úplným vypuštěním cukru a všeho co cukr obsahuje. Konkrétněji lze poradit po doplnění otázky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.