Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohmožděná záda?

Od: aja08* odpovědí: 13 změna:

Ahoj, včera jsem spadla z koně ve cvalu na záda. Bolí mě v levém dolním "rohu" zad. K doktorovi se bojím. Když si sedám tak to bolí a když ležím tak to také trochu bolí. Co mám dělat? Vím měla bych jít k doktorovi, ale bojím se.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ten lékař není špatný nápad. Naražená záda bolí hodně, tak si snad naordinujte Ibalgin a doufejte, že to jednak zmírní bolest a také, že nemáte ani vnitřní zranění. Zdravím!

pb®
hodnocení

0x
K doktorovi, já jsem takhle po pádu z koně měla nějak hýbnuto s žebry, že jsem nemohla spát. Neovzalo se to hned, ale až přestala bolet naraženina. Doktor pochopitelně řekl, že jsem měla přijít hned. Pak jsem pěkných pár let když mě to vzalo, musela cvičit automobilizační cviky.

jm*
hodnocení

0x

Dobrý den, jak již bylo řečeno, návštěva lékaře by byla vhodná. Vč, Rtg snímku. Pokud je to naražené, tak nějaká analgetika, záda mazat fastumgelem, klid na lůžku.

Přeji at jste brzo fit ! A zvažte návštěvu lékaře :)

hodnocení

0x

Nebojíte se, že máte zlomené žebro? Já bych se bála!

aja08*
hodnocení

Kdybych měla zlomené žebro tak by to bolelo o hodně víc. A asi by to bylo i víš.

Podle intenzity bolesti nepoznáte jestli je žebro zlomené, naštípnuté nebo naražené. Chycenou můžete mít páteř, ledvinu. Také radím jít k doktorovi.

eulalie*
hodnocení

0x

Okamžitě mazejte k lékaři. A proč se lékaře bojíte? Pošle vás na rentgen, ten nebolí. Se zdravím nehazardujte.

aja08*
hodnocení

Bojím se toho, že mi řekne ať jdu na CT a tam mi třeba zjistí, že mám něco s ledvinou a pošlou mě na operaci:( Ale zítra jdu k doktorovi...

eulalie*

Ale no tak, i kdyby tomu tak bylo, tak čím dříve se to zjistí, tím lépe pro vás, ne? S tím si fakt nezahrávejte. Uvídíte, že zítra už budete klidnější, protože vám třebas zjistí jen pohmožděná žebra :)

Schvaluji, jděte. Lépe hned než čekat až Vás odveze rychlá a nebo si poškodíte zdraví na celý život. Držím palce.

hodnocení

0x

Šupem k lékaři,můžete mít i pohmožděnou ledvinu a s tím není radno si zahrávat !

lidus*
hodnocení

0x

Sice mi včera chyběl kůň ale upadla jsem na záda když jsem šla do mrazničky, práskla se hlavou o regál, levou lopatku a rameno modré a dost špatně se mi nadechovalo. Vůbec jsem nepřemýšlela, že se půjdu, sice velmi dobrých rádců, zeptat když jim to budou říkat jen písmena. Manžel mě naložil do auta a vezl rovnou do špitálu. U lékaře RTG a možná vás udiví, že i plic. Naštěstí vše jen hodně naražené ale dostala jsem léky na ředění krve. Dnes mě to bolí ještě víc jak včera, levou ruku mám v šátku a raděj nechodím. Čeho se bojíte, doktoři nekoušou a RTG nebolí, dokonce se už nemusíte ani svlékat, zrentgenují vás i s tričkem.

Liduš, to je mi líto, že máte velkou bolest navíc. Přeji vám co nejméně bolesti a rychlé uzdravení. *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]