Nejste přihlášen/a.
Stavíme dům a teď vyřizujeme hypotéku. Chci se zeptat, zda si budeme moct odečít úroky z úvěru za rok 2014 nebo až dům skolaudujeme (což bude během roku 2015) a budeme v něm mít trvalé bydliště?
Předem děkuji za odpověď
Za rok 2014 v daňovém přiznání v roce 2015.A stále každý rok. Kolaudace s tím nemá nic společného.
doplněno 12.02.14 08:55:Také si myslím, že manžel odepsat úroky nemůže, ale pro jistotu bych ještě vznesl dotaz na Váš příslušný finanční úřad.
Děkuji! Četla jsem totiž něco o tom, že tam má být trvalý pobyt...
S tím souvisí ještě jedna otázka:
Úvěrová smlouva je napsaná na mně i na manžela, pozemek i dům je pouze na mně. Může si úroky odečíst manžel?
Manžel si úroky odečíst nemůže, není-li majitelem objektu. Při odečtu úroků je třeba doložit nejen smlouvu o úvěru, ale i List vlastnictví. Trvalé bydliště stačí pouze v případě, že si berete úvěr na opravu, údržbu bytové jednotky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.