Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vše obnáší převod podílu na nemovitosti?

Od: jarkistka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
chtěla bych bratrovi darovat svůj podíl na domě, který jsme společně s dalšími členy rodiny zdědili. Nikdy jsem podobnou situaci řešit nemusela, tak opravdu vůbec nevím, co vše je třeba zařídit a na koho se obrátit. Bude k tomu potřeba právník, nebo stačí oslovit notáře? Kdo má na starosti nahlásit změnu do katastru a kolik mě celá tato záležitost bude přibližně stát?

Za odpovědi velmi děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

bezplatnapravniporadna.cz/...

možná něco tady najdete

jarkistka*
hodnocení

Ten případ v odkazu řeší trošičku jinou situaci, ale i tak moc děkuji :)

Ten odkaz na právní poradnu, jsem vložila,aby jste si mohla najít to co potřebujete popřípadě se sama dotázat bezplatně právníka. :)

pavla2014
hodnocení

0x

Pokud navštívíte notáře, pak nemusíte nic připravovat ani zařizovat. Vemte si s sebou bratra a dědické usnesení. Notář sepíše darovací smlouvu notářským zápisem a připraví návrh na vklad do katastru nemovitostí. Na katastru Vás to bude stát 1000 Kč, odměna notáře se řídí notářským tarifem a vychází z hodnoty darovaného podílu na nemovitosti. Pro Vaši představu - kdyby hodnota podílu byla asi 500 tis. Kč, odměna dle sazebníku by byla 3 400 Kč + DPH.

jarkistka*
hodnocení

Děkuji tisíckrát za vyčerpávající odpověď! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]