Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabídka společného bydlení - ze slušnosti?

Od: troska odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

náhodou jsem narazila na tuto poradnu. Vím, že rozhodnutí je jen a jen na mě, ale třeba mi přeci jen někdo poradí.

Žiju dva roky v zahraničí, kde jsem i pracovala a vesměs se mi dařilo. Přišlo nové bohužel dražší bydlení, ztráta práce a neschopnost už déle, jak 3 měsíce najít práci. Padly všechny úspory a to jak v zahraniční bance, tak v české a najednou jsem na mizině. Dostala jsem se do situace, kdy mám šílené deprese, stavy úzkosti, nemohu jíst, spát, zvracím. Přišel stres, strach z toho, co bude dál. Vím, že ani situace v ČR ohledně zaměstnání také zrovna příznivá a měla jsem stále strach se vrátit domů a začínat od začátku. S ničím z toho jsem se příteli nesvěřila, přišla jsem si neschopná a k ničemu, navíc jsem milovala chvíle s ním, kdy jsem nemusela nic řešit. Ve chvíli kdy jsem se rozhodla, že odjedu domů jsem vše příteli řekla (vím, že pozdě). Scházíme se sice již rok, ale nešlo o nic vážného. Teda z mé strany ano, ale nebyla jsem si jistá zda z jeho strany. Vídali jsme se nárazově. Jeho reakce byla překvapivá. Vůbec netušil, co se děje a že ho mám tak moc ráda, řekl že jsem stále byla odmítavá a nepřístupná a že si nebyl vůbec jistý.

Nakonec mi nabídl, abych zatím bydlela s ním a hledala si práci. Miluju ho, nechci být bez něj, je jeden z důvodů, proč jsem tu zůstávala tak dlouho, ale ta nabídka společného bydlení přišla brzo, a ne kvůli tomu, že by se mnou chtěl bydlet, ale protože jsem ve srabu. Bydlí společně s kamarádem, je zvyklý být sám a mít své soukromí a já mám strach, že ho budu obtěžovat, že mu naruším jeho prostor. Nemyslím si, že by byl bůh ví jak nadšený z té představy, abych žila s ním. Je mu 31 a má své zajeté pořádky. Je to cizinec, přeci jen ta jazyková bariéra tam je. Nevím jestli ta nabídka nebyla jen ze slušnosti.

Od té době, co se o mě dozvěděl "pravdu" se změnil, denně píše, denně se vidíme, tři dny si vzal dovolenou a zůstal se mnou, je jinej, vstřícnější, láskyplnější.

Prvně mi bydlení nabídl před týdnem a ještě 2x to zopakoval. Nijak jsem na jeho nabídku nereagovala. Včera mi jen poslal sms, kdy se musím vystěhovat, já napsala, že ve středu a on, že mě před tím chce vidět. Nevím, jestli počítá s tím, že jedu domů a chce se rozloučit, každopádně dnes se máme sejít. Těžko nabídku zopakuje po čtvrtý, ale nechci se vnucovat a využívat ho. Nedokážu konkrétně popsat své pocity. Snad máte alespoň představu a dáte mi nějaký názor či radu. Momentálně je země troska a uzlíček nervů.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Otázka zní, co je to za cizince. Jestli třeba Polák, OK, jestli třeba nějaký arab, tak to pozor. Nechci paušalizovat, ale určité typy se chovají dokonale ve chvíli, kdy si holku chtějí k sobě přivázat, udělat ji na sobě závislou a potom ukážou pravou tvář. Taková holka se potom stává prakticky nesvéprávným otrokem a skutečnou doživotní troskou, na úrovni zhruba někde mezi pračkou a myčkou nádobí. No ale ono v životě je vždycky něco za něco. Hlavně si uvědom, jestli chceš i do budoucna zůstat v té cizině kde jsi teď a třeba tam vychovávat děti a žít tam až do smrti. Nevím jaký znáš jazyk, ale o lidi, kteří byli v cizině je na trhu práce celkem zájem, možná i z ciziny by sis mohla něco najít v ČR a vrátit se do ČR až budeš mít jisté zaměstnání. Možná to bude lepší než být třeba do konce života závislá na nějakém cizinci. Btw. viděla jsou už jeho rodinu? Dej si vedle sebe všechny pro a proti a potom se rozhodni.

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím Trosko, tak to přátelé a milující partneři dělají, že pomohou ve srabu. Pokud Vám už 3x nabídl společné bydlení, byla byste opravdu hloupá, kdybyste nepřijala. Ze slušnosti člověk nabídne jednou. 3x nabídne z lásky nebo přátelství, kdy mu evidetně stojíte za to, aby změnil své zajeté pořádky.

Já mám z Vaší strany dojem, že si nejste jistá, zda ho máte ráda, protože kdybyste ho milovala a chtěla s ním být, tak s ním chcete být kdekoli a kdykoli, navíc, když Vám chce pomoci. Vy tu ale místo radosti, že můžete sdílet čas a prostor se svým milým, hledáte - s prominutím - blbé výmluvy, proč teda raději odjet domů.

Rozhodnutí je na Vás a na upejpání "abych ho nerušila" už nemáte čas. Nabídka byla učiněna.

hahanaj*
hodnocení

0x

bojí se aby o vás nepřišel- neodmítejte ho

hodnocení

0x

Máte 2 možnosti,buď se k němu nastěhovat a nebo se vrátit domů,pokuď je kam.Rozhodnutí je na vás.Dobře si to rozmyslete,aby jste později třeba nelitovala.

iz*
hodnocení

0x

Souhlasím s Martinou: Nabídka "ze slušnosti"se většinou neopakuje.

Přestaňte hledat výmluvy. Dohodněte se s přítelem, za jakých podmínek byste s ním bydlela. Abyste se necítila trapně nebo jako "vyžírka", můžete se dohodnout na postupném splácení apod.

Zvažte, jestli byste za jiných okolností spěchala domů. Jestli ne (což se mi jeví pravděpodobné), zůstaňte.

troska
hodnocení

Vrchol všeho, vím, že jsem korunovaná K*ÁVA a že kdyby blbost nadnášela já vystřelím do vesmíru jak raketa, ale co se stalo včera.

Přítel po mě chtěl životopis, že má nějaký známý, tak, že ho rozešle a ozval se mu kámoš, že bych mohla v pátek na pohovor, ale já se z bytu musím vystěhovat již zítra a on se mi ptá "Kde budu?" "Tak říkám, že to fakt nevím, že se zeptám kámošky." ..jenže já se nemám ani koho zeptat a ke komu jít, u kamarádek to nejde. Dnes kdyžtak musím koupit letenku nebo jízdenku na bus. Vůbec nevím, co mám dělat. Chtěla jsem být u něho.

mirka1

On asi ví, že nemáš kam jít, jinak by se neptal, kde budeš? Neviděla bych to s ním moc růžově, kdyby měl o tebe zájem dávno by už jsi byla u něho. No bud mu zavoláš, že nemáš kam jít, nebo jed rovnou domů. To jsou dvě možnosti.

agathexp*
Tak mu zavolejte, že u kamarádky to nejde a jestli pořád platí jeho nabídka. Neblbněte. :)
miklous*
Zdravím. Ten kluk má o Vás opravdu zájem. Má o Vás strach a dělá co může. Je evidentní, že o Vás nechce přijít... Proč jeho pomocnou ruku nepřijmete? Někdy, když se nemůžeme "rozhoupat", nás osud popostrčí... ;) - berte to tak!
Vždyť jet domů a tam se litovat můžete vždycky.
Vy s ním nechcete trávit sv. Valentýna? M
doplněno 11.02.14 14:42: :) Ale no tak. Vždyť Vy máte strach, že Vás přestane mít rád... ;) Když to odmítnete vyzkoušet, pak si zakazujete už předem být šťastná. Hlavu vzhůru... Třikrát zhluboka nadechnout... A telefonovat... ! Šup! :)
troska
hodnocení

já z toho mám strašnou paniku, že se mu chci nabourat do života, že z toho nebude šťastnej...já nevím, jak to vysvětlit, ale nemám ani letenku domů ani kde být...Musím mu napsat/ zavolat, ale co říct a vím, že neřekne ne, i kdyby mu to vadilo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]