Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
občas cestuji vlakem na trase Praha - Zábřeh na Moravě. S vlaky čd cestuji s inkartou 25% včasnou za 150-180 Kč (jinak cena 200Kč). Taky jsem koukal na Regiojet kde je cena asi 185Kč. Máte někdo zkušenosti jak je to s Regiojetem a jejich kreditovou jízdenkou? Jaké tam jsou asi přibližné slevy? (např. jízdenka bez slevy 185kč, se slevou 150kč tak radši pojedu s nimi než s ČD). Na jejich infolince jsem se dozvěděl pouze jak si ji zařídit, nějaké informace a jak ji používat. Výše slevy mi bohužel nebyla schopná říci.
Dobrý den,
ona totiž sleva na kreditovou jízdenku není procentem, ale vždy na konkrétním spoji se vám ukáže, kolik stojí ten spoj s kreditovou jízdenkou a kolik bez ní. Zařídit se dá online a je to vlastně jen to číslo, které dostanete. Já si pak vyzvedla i kartičku, ale jen pro své pohodlí, není nutné ji vlastnit. Cestuji raději s kýmkoliv jiným než s ČD, štve mě principiálně jejich politika. Se službami RJ jsem naprosto spokojená (když už jedu, pak vlak Pha - Ova a zpět, příp. bus Brno - Pha) - levnější, lepší a profesionálnější než ČD. Už za ten pocit mi to stojí.
doplněno 10.02.14 23:31:Fergi, absolutně nejde o "kafe zadarmo", ale o (konečně!) zrušení monopolní nadvlády ČD, kterou nic a nikdo nepřinutil zkvalitňovat služby. A jestliže mi někdo nabídne příjemnější (a čistší!) vlak, lepší a milejší služby za srovnatelnou cenu, nevidím jediný důvod, proč podporovat státní, špatně řízený podnik.
doplněno 11.02.14 23:06:Martine, to zjistíte vždycky tak, že si na stránkách regiojet.cz/... zadáte konkrétní spoj, například:
a zaškrtnete možnost "náš tip - nejlevněji s kreditovou jízdenkou", například:
Pak si rozkliknete ten který čas chcete a pochopíte, proč nelze takhle jednoduše říct, "kolik je sleva". Ve vlaku jsou i jinak drahá místa podle toho, jeslti sedíte v kupé po šesti, nebo po čtyřech apod. Prostě musíte vyhledat na konkrétním spoji, jestli se vám cesta s Regiojet vyplatí, nebo ne.
Jenže když pojedu s ČD, tak mě zpáteční vyjde na 300Kč. S Regiojetem na 360Kč. K tomu ještě cestování po Praze cca 64Kč (jízdné 2x90 minut). Takže si myslím že celkem rozdíl. Proto mě zajímá, jaká je reálná cena s tou jejich kreditivou jízdenkou. Zda ji někdo používáte a jaké slevy tam jsou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.