Nejste přihlášen/a.
Zdravím,v našem městě asi tak 3 minuty čekají chodci než naběhne zelená a když už je tak ani nestihnu přejít přechod a už je červená.Jak je to u vás?Myslíte že mám napsat starostovi :D?
Zelená může být třeba dvě vteřiny a je to správně. Zelená vám dává povolení ke vstupu na přechod, nebude čekat na všechny až přejde, ale je nastavena právě tak, aby při vstupu do vozovky na zelenou člověk s přehledem stihl přejít, než budou mít zelenou auta.
doplněno 09.02.14 23:26:ale zjistil jsem, že opravdu existuje velké množství lidí, kteří si stěžují, že mají zelenou strašně krátkou dobu. Přitom nechápu, proč by měla být déle, copak člověk potřebuje 10 vteřin na odhodlání vstoupit na přechod?
Rozhodující je doba od rozsvícení červené pro chodce pro rozsvícení zelené pro auta.
doplněno 09.02.14 23:26:červená je pro to, aby DALŠÍ CHODCI již nevstupovali do přechodu, protože by nemuseli stihnout přejít dřív, než auta budou mít zelenou. Pro lidi co již na přechodu jsou to neznamená vůbec nic
doplněno 09.02.14 23:31:Ano, to samozřejmě chápu, je to nepříjemné. Kvůli tomu zkuste stížnost podat, pokud to bude reálné, třeba uspějete. Jen jsem narážel na tu krátkou dobu "zelené", na to slyším totiž stížnosti ze všech stran a někteří nehodlají pochopit, jak to je
Ale chápete jaké to je když někam spěcháte a je zelená a najednou se zobrazí červená a musíte čekat 3 minuty?
Dobrý den, u nás je to podobné a ještě je semafor na tlačítko. Ale, myslím, že je to tak správně, aby se ta doprava hýbala - chodec "nečmoudí", tak si počká.
Pokud vcházíte do vozovky na zelenou, tak pokračujte směle, rozhodně a rychle na druhou stranu. Ani po naskočení červené neváhejte - řidič Vás vidí a počká (pokud ho nebudete umýslně zdržovat, tak ani nezatroubí). Také jsem již viděl, že se chodec zase po naskočení červené vrátil zpět - takový chodec se nikdy na druhou stranu nedostane a asi tam stojí dodnes. Starostu bych zatím neobtěžoval, ale zkusil bych odbor dopravy na radnici.
Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.