Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Láska z dovolené - má to cenu?

Od: lilil odpovědí: 14 změna:

O prázdninách na dovolené se do mě zamiloval Ital a nakonec i já do něj. Bohužel neumím ani italsky ani anglicky a on hovoří alespoň anglicky. Zatím si pouze píšeme a on chce, abych za ním přijela. Má to cenu, co tam budu dělat když mám takovou jazykovou bariéru? Má cenu v tom pokračovat?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím.Nezlobte se,ale pokud by jste byla tak zamilovaná,ak píšete,tak by jste sem nikdy nevkládala tento dotaz*bzum*Jelikož zamilovaný člověk se neřídí rozumem,nýbrž city!

amadeus*

To si, milá paní, pletete. Hloupý člověk se neřídí rozumem, ale city. Zamilovaný můžete být jakkoli, ale mozek by vám měl stejně fungovat.

cer
hodnocení

0x

Letní láska vyprchá a mezínárodní už vůbec.

Nejhorší jsou potom ty mezinárodní tahanice o děti, pokud vztah dospěje až k pořízení potomka. Anebo také, že je manželka vězeňkyní svého horkokrevného jižanského chotě. V tomhle bych byl opatrný, ale láska je láska...

hodnocení

0x

Obvykle podobné prázdninové lásky mají úplně jiný důvod. Co když se Ital chce dostat sem k nám? Pro tyhle jižní národy je to tu jako ráj a tohle je možnost, jak se chytit u nás.

A když se dostanete do Itálie, přijdete do úplně jiného prostředí, mezi cizí lidi a zvyklosti. A pokud neznáte jazyk, je to ještě o hodně horší.

Asi bych do toho nešel. Nechte si vzpomínku na letní lásku a poohlédněte se někde blíž.

dfas

Checheche, Ital, jo? *smich* No to určitě, už ho vidím, jak se sem dere.

Dobrý muži, třeba by jste se divil, ale pro mladé a nezaměstnané Italy je tu opravdu vysněný ráj. Samozřejmě nejen tady, ale jsme na seznamu zemí zaslíbených.

iz*
hodnocení

0x

Myslím, že si sama odpovídáte: Proč Vám téměř čtvrt roku po dovolené stále připadá jazyková bariéra jako hlavní problém?

krkovicka*
hodnocení

0x
Itala nebrat.Jako letní flirt ano,jinak je to ztráta času a nervů.Ne,nemá to cenu.On se zamiloval do Vás,napovídal Vám co se sluší a posléze Vy jste se zamilovala do něj.Čeští muži Vám nevoní?Jazyková bariéra-Jazyk to nepotřebujete.Vy na něho česky on italsky.Až mu vynadate bude to jedno.Až Vám bude laskat tvář tak je to taky jedno.Jestli ho opravdu milujete,jděte do toho.Opustite rodinu,přátelé a jeďte za ním.Ovšem tam Vám spadnou růžové brýle.Italové se totiž líbají s muži i se ženami.Rádi osahávájí letmo ženy-pro českou žárlivost neprekonatelne:)

hodnocení

0x

Jak si píšete, když neumíš italsky a ani anglicky? On umí česky? nepsala jsi to.

lilil
hodnocení

Přeloží vše překladač, a já umím velice málo anglicky.Jinak je zaměstnaný v Itálii, má byt i auto.

lilil
hodnocení

A ještě není tak mladý je mu už 40.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud se máte opravdu rádi tak již tři měsíce jste se mohla intenzivně učit italštinu a doučovat angličtinu. Tak na co čekáte!

Tito jižní ,,národové,, jsou velice přátelští, milí a pozorní a lehkomyslní. Pozor na sladká slovíčka, vy to myslíte vážně, pro ně to je nezávazný flirt.

Znám v ulici dnes již dospělou ženu, která se seznámila asi v 18ti letech s Italem. Odešla za ním, vzali se, mají dvě děti. Je to již 35 let. K rodičům přijede jednou dvakrát za rok. Nebylo to lehké, musela se přizpůsobit a vybojovat si místo ve svém novém domově a vlasti. Rodina jejího manžela ji ale měřila dvakrát přísnějším metrem.

Ale zvládla to, a manželství trvá.

Otázka je, kolik nepodařených a nešťastných vztahů proti tomuto jednomu je.

Moje rada je: nechte si tento letní románek jako krásnou vzpomínku.

doplněno 03.11.12 21:46:

A kolik je Vám? Podle dotazu soudím, že hodně málo. A proč píšete, že má auto a byt, co to má s dotazem společného? Pro Vás i pro nás ztráta času!

doplněno 03.11.12 21:48:

Spíš mám pocit, že se tady vytahujete.

knopka*
hodnocení

0x

Stav zamilovanosti to je když za rozum převezme práci chemie-hormony,až vyprchá chemie a hormony se zklidní tak rozum přebírá si svou funkci zpátky a pak vidíte věci jinak a nestačíte se divit,odtud pořekadlo-ztratila rozum.Škoda že ty dvě věci nemůžou spolupracovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]