Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prodávám tablet přes několik inzercí. Ozval se mi nějaký Mr. Carter z USA, s tím, že má o tablet zájem a ať mu zašlu pokyny k platbě. Moc se mi to nezdálo, ale proč to nezkusit, aspoň by se tablet prodal. Zaslal jsem mu tedy údaje a celkovou částku s poštovným do USA. Dnes mi na e-mail přišlo potvrzení od banky Credit Europe (viz. příloha). V tom okamžiku už mi bylo jasné, že něco nehraje Z legrace jsem zkopíroval Transaction code a vložil do vyhledávače. Pár webových stran to nečekaně vyhledalo, bohužel byl text s azbukou. Po přeložení jsem se něco málo dozvěděl, jde o podvodníky, kteří komunikují s lidma po celém světe, zašlou jim potvrzení o platbě a ikdyž vám na účet nic nepřijde, začnou později vyhrožovat. Tak jsem to tedy pochopil já, máte někdo s tímto zkušenost? Mám to nechat být, nebo to mám alespoň ohlásit na PČR? Díky za rady a hezký veče
Pokuď by nějak nevyhrožoval nebo tak. Tak by jsem to nechal plavat. a pokuď vyhrožuje tak na PČR
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.