Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se Vás zeptat, zda máte někdo zkušenost s cestou do Stadthalle ve Vídni, v červnu se tam koná koncert mé oblíbené umělkyně, ale bohužel jsem nikde nenašel nějaký spoj (bohužel auto nevlastním, takže bych musel vlakem nebo autobusem). Já bych spíše upřednostňoval autobus, protože vlakové nádraží je cca 5 km od haly a moc se mi nechce se potulovat v cizím městě, navíc večer.
Chtěl bych tedy vědět jestli jste někdo absolvoval tuto cestu (ať už vlakem či autobusem) a zda třeba autobus stavil k hale blíže než je nádraží. Bohužel jsem na Idos ani na Google nic nenašel, předem děkuji za případné rady.
doplněno 09.02.14 19:46:Popř. jestli máte někdo zkušenost s Festhalle ve Frankfurtu
Pokud si najdeš Stadthalle ve Vídni na mapě (google.maps.cz), tak zjistíš, že poblíž je nádraží Wien Westbahnhof a v okolí linky metra U3 a U6.
Student Agency jezdí z Prahy přes Brno přímo (některé spoje), v Brně se zastavuje, nabírají cestující, ale ty můžeš vklidu sedět v buse a nikam nepřesedáš. Autobusy jezdí na autobusové nádraží (metro U2 - stanice Stadion), řili budeš muset přesutopovat a kupovat si ještě lístek na metro (není zrovna nejlevnější - 2,10 EUR)
MHD ve Vídni: http://www.wienerlinien.at
Výhodnější je jet vlakem. Vlak z Prahy do Vídně na Westbahnhof nejezdí, ale jídzdenka se prodává do města tj. na kterékoliv nádraží a s jedním přesupem ve Vídni se dá vpohodě dojet. Ale doporučuji si zajít na nádraží (v Praze některé s těch větších - ideálně hlavní nádraží) na mezinárodní pokladnu s tím, jak je to s cestou na Wien Westbahnhof.
Případně se podívej, jaké je spolení ze ze Stadiunu na Westbahnhof metrem (je to výhoda, že tam máš obě linky - U3 i U6, ve skutečnosti můžeš vysoupit o zasávku dřív/později a budeš ještě blíž). Vzhledme k tomu, že si z Prahy budeš mít s metrem asi menší potíž než někdo, kdo metrem nikdy nejel.
Spočítej si, co pro tebe bude lepší, pohodlnější, cenově výhodnější apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.