Nejste přihlášen/a.
Ahoj, začínám mít takové menší dilema. Bude mi za chvíli 17 a ještě jsem něměla přítele=s nikým jsem nespala. Všechno to beru tak trohcu jinak, do 15 mě kluci moc nezajímali, spíš se mi vždycky tak půl roku někdo líbil..No možná to znáte, dávala jsem si na plochu tapetu kluků, co byli starší a líbili se mi, ale nic víc, prostě jsem byla dítě a užívala si to. V 15 první sex? To se mi nezdá... Holka zrovna vyhodila panenky a všechny hračky a vymění je rovnou za kluky? Toho nejsem příznivcem. V 15 se mi líbil půl roku jeden kluk, pak jsme spolu byli na horách, no ale tam se mi líbit přestal, nebo prostě spíš to byl takovej muj bráška a kámoš... Pak jsem si tak různě dopisovala a chodila ven s klukama, ale nebyl nikdo, kdo by se mi líbil, spíš to bylo takové jednostranné z jejich strany, já o ně nejevila zájem. Prostě já nechci chodit s někým, koho opravdu nemám ráda. Jsem ten typ, co přesně ví, jak by její kluk měl vypadat. Já vím, že to zní dost sobecky říct " no ten nemá to a to, neprošel".. Jo ale co, rpostě taková jsem, takových je víc, nikdo s tím nic neudělá, je to moje vlastnost a já se přeci nebudu přetvařovat a chodit s klukem, který se mi nějak víc nelíbí?! No a tak jsem se pomalu se všemi přestala bavit, protože byli naštěstí dost chytří a pochopili, že zájem nemám Teď si nepíšu s nikým, nechodím s nikým ven, nejsem ta co chodí furt někam "chlastat" abych byla strašně in, tam byla ožralá a s někým se seznámila a nejen třeba seznámila. Já vím a uvědomuji si, že hooodně holek z mého okolí tímto způsobem našly kluka a dokonce některé s ním teď i mají vztah.. Ale já to rpostě odmítám. Až se jednou někdo zeptá-"jak jste se poznali?" no tak přeci neodpovím "nooo na chlastačce"... Jsem trochu zásadová... Nebo snad staromódní? A dostávám se k věci, co mě začíná štvát. Spousta holek už se základky už ve 14 spaly s klukem. No chudinky si oni zničily dětství dle mého názoruí, ale dřív mě to neštvalo, to nebylo nic nenormálního být pannou. Ale teď, když většina kamarádek mého věku už o "to" přišla a já stále jsem mimo... Nebo ve třídě asi budou panny ty, co moc s klukama nerandí, třeba není tolik kluků, co by se jim ony líbily... Já nikdy neměla pocit, že bych by nebyl nikdo, kdo by o mě měl zájem, ale takové ty věci jako "první pusa" "první vztah" "první sex".. aby to bylo něco, na co by se dalo vzpomínat i bez toho, abych se jednou za to musela stydět... Teď mi bude 17 a než si třeba někoho podle těch svých "měřítek" najdu, tak budu v důchodu.
.. Mám prostě pocit, že v dnešní době komu je víc jak 15 a je stále "nevinný" tak je to naprostej exot a outsider.. Já doufám, že celý tento text nezní nějak pokrytecky a sobecky a sebestředně a já nevím jak, že se tady do mě nikdo nebude navážet že sjem hloupá a abych se změnila, jsem jaká jsem, jestli mi někdo chce napsat, že to ať si potom nestěžuju, tak to já si právě řekla sama. Všechno tuto vím, ale... Spíš by mě zajímal váš názor na tutu celou věc.. Já po tom netoužím hned s někým spát, ale ten pocit až budu ještě starší a někdo se mi zeptá.. tak přeci nebudu lhát.. Jde mi jen a jen o to.. Protože až si najdu toho svýho vysněnýho kluka, tak ten to jistě pochopí.. doufejeme...
Jak jste to měli vy a co si o tom myslíte? Stejně odpoví nejspíš ti starší, co asi budou mít i podobný názor jako já..
BUĎ SAMA SEBOU!
To je celé.. neexistuje žádné měřítko, kdy je na první sex ještě moc brzy nebo už moc pozdě. Ani nemůžeš poznat, jestli si to některá z kamarádek jen nevymyslela, aby byla IN.
Každý máme jinou povahu, jsme jinak vyzrálí fyzicky i psychicky, každý máme jiný žebříček hodnot. Každý potkáme vhodný protějšek v jinou dobu.
Nech ostatní, ať si žijí život po svém a ty si žij ten svůj tak, abys s ním byla spokojená ty, nemusela ničeho litovat a za nic se stydět. Ono ti nic neuteče, neboj
Milá Bello, mně je teď 17,za půl roku mi bude 18 a jsem na tom úplně stejně jako ty. Když slyším kamarádky jak o to přišli na diskotéce, dělá se mi zle. Jsem taky zásadová, nikdy bych se nemohla vyspat s někým, koho nemiluju a i když mě OBČAS dostane nějaká depka, kdy si říkám, že bych si opravdu měla někoho najít, jen aby ostatní neměli kecy, tak jsem ráda, že mě to nakonec přejde a já zůstanu u svých zásad. Někdy to je složitější, když mám kolem sebe takové lidi, jaké mám (asi jako ty), ale já si pořád opakuju, že já jsem já a ostatní ať si dělají co chtějí. Taky se bojím, že si třeba nikoho nenajdu, i když pár kluků mělo zájem, žádný se mi ale nelíbil jako někdo, s kým bych mohla chodit. A říkám si, že je furt lepší být sama, než chodit s někým, jen abych s někým chodila.
Rozhodně není ani divné ani out být v 17 panna.
Sexu si do smrti většina z nás užije dost (pánové jistě se mnou souhlasit nebudou). Až to přijde tak to přijde, přece se nevyspíš s nějakým klukem jen proto, že už je načase.
Domnívám se, že by sis to mohla znechutit na dlouhou dobu. Až se zamiluješ, poznáš sama kdy nastane čas.A ze své pozice 15 let vdané ženy tě ujištuji, že ty první pusy, dotyky, mazlení atd. ještě před sexem byly stejně nejhezčí.
A když spolužačky začnou zase machrovat tak jim řekni, že je někdy lepší bejt panna než běhna. No ne?
Člověk by měl ke všemu dospět, nemá cenu se do něčeho zásadně nutit. Časem mentálně více dospěješ, začneš se na kluky v okolí dívat jinýma očima, toho pravého najdeš a vše půjde samo. Nemyslím si, že by nějakému klukovi v budoucnu vadilo, že jsi panna, alespoň bude mít jistotu, že od Tebe nic nechytne a nebude Tě otravovat nějakej bývalej Znám třeba pár, kde partneři byli oba "nevinní" když se dali dokupy a možná i proto, že nemají s čím srovnávat, spokojeně spolu žijí. To, že nevymetáš hospody není na závadu, není nic horšího než kuřačka věčně v lihu pro kterou zábava = hospoda.
U přemýšlivějších holek trvá často trochu déle než přijdou na to, co doopravdy chtějí, co je skutečně důležité. Do té doby čekají na nějaký vysněný ideál, i když nikdo takový neexistuje. Pokud se zdá, že ano, je to jen dobrý herec. Btw. na seznamkách je plno holek nad 30 let které pořád hledají pana dokonalého, často až do 45 kdy to vzdají a zůstanou samy. No ale to je skutečně krajní scénář, na který máš ještě tak 13 let čas
Bello, klidně zůstaň taková, jaká jsi. Proč se měnit k obrazu někoho jen proto, že je to zrovna v módě. Naštěstí je ještě na světě spousta kluklů, kteří ocení to, že jsi taková. Např. já mám syna taky takového založení, jaká jsi ty. A dlouho si k sobě hledal děvče, které by bylo taky takové. A našel . Takže mně jako exot nepřijdeš
.
Jsi mladá a jsi´úplně normální. Vážím si Tě za pěkný písemný projev i za Tvé názory.
Tím, že Ti je 17, nemusíš za každou cenu vyrazit za sexem. Je to přece u každého jiné, každý má svá přesvědčení. Některá by dala každému u nádraží, jiná si to šetří pro toho, koho bude mít opravdu ráda.
Poprvé to bylo v mých 19, jemu bylo 23. Dneska nám je 59 a 63 a v říjnu oslavíme 39 výročí svatby. Pro někoho možná trapné, ale věř, že jsem spokojená. Nerozfrndala jsem svůj "pel", jak se kdysi psávalo, někde po zábavách, ale udělala jsem to proto, že jsem k němu opravdu něco cítila. A tak nějak podvědomě jsem věděla, že to bude ten pravý. Byl.
Proto Tě chválím, že k tomuto tématu přistupuješ zodpovědně. Neboj se, až poznáš někoho, na kom Ti bude opravdu záležet, bude to všechno daleko hezčí, oba si to líp užijete a ten chlapec jistě ocení, že jsi "počkala opravdu až na něho".
Tak hodně štěstí. Jaga.
Kdesi jsem četl odpověď, kterou dal zkušený klukovi: když se ptáš, jestli jsi dost starý na sex, tak nejsi. Já sám bych si netroufl radit, asi ani klukovi ne a ž vůbec ne slečně, jen bych přidal poznámku: ne všechny ty patnástiletí a patnáctileté a mladší, co se vytahují svýmí zkušenostmi, nekecají. Možná něco napoví zpravy.idnes.cz/...
doplněno 09.02.14 18:50:ajímavý příspevěk k tomuto tématu je detektivka Dicka Francise "Risk".
Morální podporu si můžete přečíst ve spoustě příspěvků. Pravděpodobně se nenajde nikdo, kdo by vám mohl něco vytknout. Nikomu neubližujete, neděláte nic nemorálního a ve vašem věku se nad tím ani nikdo nepozastaví. Z pohledu chlapa můžu říct, že kdyby se mi slečna třeba v 20ti přiznala, že je ještě panna, tak by mi to snad přišlo i lichotivé, že si mě vybrala jako jejího prvního milence. V 25ti už bych se asi v duchu začal ptát "proč?", ale nejspíš bych to neřešil. Po třicítce už by mi to asi bylo divné a možná bych se začal pídit po důvodech.
Ahoj,
určitě buď sama sebou, jak zde říkají již předešlé příspěvly. Také si nemyslím, že je něco špatného nan tvých názorech, ba naopak mi dle tvého textu přijdeš velmi rozumná, inteligentní.
Já jsem měla první sex pár dní po oslavení šestnáctých narozenin. Bylo to z lásky, žádné hrrr rozhodování podle názorů nevyspělých jedinců. Milovali jsme se po 4 měsících vztahu, půl roku jsme se znali. Jsme spolu doteď, zažili jsme si velmi hezká i velmi špatná období. Nebylo to nic, na co bych musela po 60letech vzpomínat, ale málokdy se podaří, že "poprvé" je podle tvých představ. Ničeho nelituju, naopak. Ale souhlas, v tomto věku je to stále brzy, alespoň to je můj názor, ale je to ryze inviduální záležitost. Já jsem ráda, že jsem o to přišla s tím, s kým jsem o to přišla a neměnila bych.
Avšak mám tu jednu věc, kterou dosud nikdo nezmínil. Zkus polevit ze svých "seznamových nároků" na partnera. Troufám si říct, že nikdo nebude podle tvých představ. Jak to nejlépe vysvětlit? Opět si dovolím uvést vlastní zkušenost. Dost mě štvalo, v mých 15letech, že nikoho nemám. Kdybych aspoň měla nějakou partu kamarádů, jenže ani to jsem neměla. Pouze jednu nejlepší a jednu dobrou kamarádku, tím mé společenské dění končilo. Objevil se můj současný přítel a ano, byla jsem zamilovaná. Začali jsme spolu chodit a nedávala jsem tomu víc jak měsíc. Měsíc uběhl a já tomu nedávala víc než tři měsíce. Nějak to nebylo ono, nepřeskočila žádná jiskra, ne z mé strany. Po třech měsících se to začalo zlepšovat, ale vadilo mi docela dost věcí-nějak se mi přestal líbit, nezamlouval se mi ani styl jeho oblečení, kolektiv, v jakém žije... Celý vztah byl nahoru a dolů. Teď ho miluji se vším všudy a právě ty nedostatky, které mi tak vadily teď z něj dělají výjimečného člověka. Kdybych se s ním na začátku vztahu rozešla kvůli těmto "blbostím", byla bych husa. A opelichaná k tomu.
Chci říct, neodsuzuj lidi hned. V partnerském vztahu bys mohla mít později problémy.
Když já nevím, já prostě taková jsem, já to v sobě cítim, vím, že to rozhodně není kladná vlastnost mít na kluky měřítka a říct si co všechno MÁ mít a jakmile něco z toho nemá tak jde z kola ven... Já si to plně uvědomuju! Vím, že já sama mám k dokonalosti sakra dlouhou cestu, že kdyby si kluci na mě vyhradili měřítka, tak neprojdu ani čirou náhodou, ale prostě tohle jsem já. Já se třeba rok kamarádím s klukem, všechno v pohodě bavim se s nim uplně v pohodě, jsem na něj milá, ráda mu pomůžu atd atd... No ale ten kluk si pak asi řekne "hmmm ta není tak špatná" a začne se ke mně chovat jinak. No a víte co tím myslím to "jinak". Prostě najednou se nějak víc o mě zajímá, jsou tam takové ty letmé dotyky a jakmile já tohle vycítím, to že z kámošky se najednou někomu líbím, tak je mi to proti srsti. Jakoby moje vnitřní já najednou s tím člověkem vůbec nechtělo být, mluvit.. Prostě najednou se začnu chovat jinak, začnu být protivná a ne milá, přestanu se s tím člověkem bavit, snažim se co nejvíc, aby si řekl neee už se mi nelíbí. Ne že bych to přímo cílevědomě dělala, spíš tak podvědomě, až pak zpětně si to uvědomím. Ale to pak i většinou bývá pozdě, jelikož ten daný člověk si pak řekne, že jsem uplně blbá a rovnou ztratím i toho kamaráda, kterým mi byl předtím. Pak následuje doba, kdy to neřeším, ale pak často přijde chvíle, kdy si říkám "jéééžiš já husa, proč jsem s nim nikam nešla, proč jsem mu třeba jen nedala šanci.." a strašně mi to kolikrát mrzí. Když třeba se mi stalo, že kluk, co se mi líbil mi milionkrát říkal ať někam jdu a já prostě furt nešla.. no a teď mě ignoruje a já ho jen vidím s těma ostatníma holkama? Nebo když kluk, kterýmu jsem třeba i tu radost udělala a šla jsem s ním ven, ale já to udělala jen proto, že jsem chtěla být kamarádka, já v tom nic víc nehledala, on byl strašně hodnej, takovej chytrej inteligentní kluk, ale ne, MNĚ prostě nebyl dost nóbl! A víte proč? Chcete se zasmát a říct "jo holka ty jsi ztracenej případ, tobě už nic nepomůže!"? Víte proč se mi nelíbil? No protože přeci nezapadal do mých měřítek! No přeci měl světlé řasy a oči a ty oči nebyly dost velké a nosil furt jedny a ty samé kalhoty s dírou na kapse, no to přeci vůbec nepřipadá v úvahu, to se mi nelíbí! No tak ale dobře, jinak by se mi líbil. Ale to bych mu nejdřív musela namalovat řasy aby mi vyhovoval... kurňa já tady z toho svýho monologu celkem zjišťuju, jakej jsem pokrytec.. Mně pomuže možná jen doktor Ne, teď vážně. Chci tím jen říct, touhle prasárnou nepřehlednou co jsem zase v rychlosti tady na podlaze sesmolila, s miliony chybami, že prostě ta vlasnost, kterou sem tu milionkrát zmínila, tak ta je mojí součástí. Stejně jako někdo je vegetarián, vsugeruje si "něco" a nejí maso, tak stejná jsem já. Vegetariánovi taky nevysvětlíte, že maso by měl jíst a bla bla bla.. On to třeba i ví, ale stejně ho nesní, ale pokud mu chybí nějaké živiny, tak si pak následky nese sám... No asi blbé přirovnání.
Já nevim... Já mám furt pocit, že ti "božští" kluci za mnou začnou padat z nebe, jeden perfektnější než druhy, že si budu moct vybírat... Nebo že prostě jednou toho ,co mi bude zapadat do představ , najdu a bude to všechno ok.. ale pak třeba takového najdu a bude zrovna takový jako já a nebudu tam zapadat já?!
No a nebo taky bych mohla všem možným klukům poslat dotazníček s nadpisem "zaškrtněte zda vyhovujete či nevyhovujete dané věci-otázce".. jo jasně.. jsem asi divná...
No ale není nad to se takhle rozepsat, deník si nepíšu, ale spisovatelka by ze mě byla dobrá, lidi by chudáci ale ze mě asi měli deprese.. nebo spíš blažený pocit, že na tom nejsou ještě tak blbě
jen mě prosím moc neodsuzujte... trošku jsem se rozepsala, ale jsem strašně moc línááá to po sobě číst, takže kdo si to přečte, ten si to přečte, jen spíš reaguji na poslední příspěvek, který reagoval na tu věcičku, kterou tady řeším. díky a krásný večer
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.