Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
Pomáhám jednomu sdružení (menší sportovní klub) a teď budou dělat nějakou větší akci a mám jim zajistit tisk.
Teď k otázce - předběžně jsme se domluvili, že na můj účet by poslali sponzoři peníze pro tuhle akci a já bych z těch peněž platil tisk atd. aby se to urychlilo tím, že to budu rovnou platit, když to už domlouvám.
Nebude to malá částka, tak se chci zeptat zda ikdyž já z toho nebudu mít ani korunu pouze peníze přes můj účet protečou (fakturace a vše bude probíhat na to sdružení) nebudu muset dávat do daní, přece jen peníze budou na mém účtě.
Sám podnikám a nerad bych potom jako neplátce dph zjistil, že kvůli tomuto pohybu musím přejít na plátcovství nebo jný problém.
Děkuji za rady.
Dobrý den, já bych zdaňoval jen svůj příjem - tedy, v tomto případě ne. Jenom pozor na případný úrok, ale ten bude asi zanedbatelný. Bylo by dobré mít k dispozici všechny doklady, aby se dalo prokázat, že to Váš příjem nebyl. A zdaňovat příjem by měl majitel těch peněz. Zdravím!
doplněno 06.04.14 22:52:Když čtu Váš dotaz znovu, tak se divím, proč ten klub nemá svůj účet? Takto je to dost komplikované a jsou možné problémy s dokazováním. Možná raději založit jiný účet a jen pro tento účel.
Oni vlastní účet mají, ale chtěli to zjednodušit tím, že já budu zařizovat vše kolem tisku a dalších blbostí, tak abych to mohl rovnou platit. Zatím jsme jen řešili zda by to tak šlo abych nemusel s každou fakturou (bude se toho platit hodně) nemusel běhat za nimi přece jen nedostanu se tam každý den.
Souhlasím s Uškou, rozhodně svůj účet nikomu nepropůjčujte! Sportovnímu klubu zřiďte pro sponzorské dary ideálně transparentní účet (bude se hodi i pro případné dotace apod.), na němž bude přehledné, kdo/kdy/co poslal, a co se z darů platilo.
Účet klidně můžete spravpvat Vy, ale neměl by mít nic společného s podnikatelským ani soukromým účtem.
Rozhodne ne. A už vubec ne podnikatelský, na tom musíte mit vse doloženo účetnictvím.
Proto ma manžel sporoziro, kde mame osobní platby.
Nezadelavejte si na připadne problémy.
Agendu jim veďte, když mate chuť,ale s jejich účtem.
Nepsal jsem, že to půjde přes podnikatelský účet, vlastním potom svůj účet a banka nabízí zřídit si podúčty, tak bych na to zřídil podúčet na moje jméno.
Nejde mi o vedení jejich agendy ani, že mi budou chodit peníze každý den (příspěvky mládeže atd)- šlo jenom teď o oslavu 100let od založení klubu, kde jim zařizuju vše kolem tisku atd.
Takže šlo o to abych nemusel s každou fakturou běhat za nimi přece jen by to zabralo další čas navrch těch faktur bude hodně.
Řešili jsme i tuhle možnost, že bych peníze měl na svém účtě aby si klub nemusel zřizovat účet na tři měsíce.
Můžete sponzory uvést do průšvihu. Ti si budou sponzorský dar odepisovat z daní a sponzorování má také svá pravidla. Nelze kohokoliv sponzorovat a odepsat si částku z daní. Neexistuje sponzorovat soukromou osobu bez jakékoliv vyjmenované činnosti u sponzorování. Je rozdíl, zda částka doputuje na váš soukromý účet a nebo účet sportovního klubu. Založit účet pro klub vám zabere několik minut.
doplněno 07.04.14 20:02:* založit DALŠÍ účet pro klub ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.