Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jsem na neschopence a včera mě přistihla kontrola,že nejsem doma.Nerada bych o nemocenskou přišla,šla jsem jen pro pečivo.Nemáte někdo prosím zkušenost jak z toho ven,jak jednat s OSSZ atp.? Děkuji moc Ninuš
Možná můžete zkusit na OSSZ vysvětlit, že žijete sama a nemáte nikoho, kdo by Vám obstaral nákup. Není možné Vás přece kvůli neschopence nechat zemřít hlady. Pokud ale žijete s partnerem nebo s rodiči, nebo s kýmkoli jiným, tato omluva neobstojí. Ale nejde o tolik, obvykle se zkrátí nemocenská za 3 dny na polovinu, to není nic smrtonosného.
Krácení nebo odnětí nemocenského (1) Pojištěnci, který porušil režim dočasně práce neschopného pojištěnce může být nemocenské dočasně kráceno nebo odňato,,... Byl s OSSZ nebo posílá kontrolu zaměstnavatel?
Nebudu moralizovat,i když právě skrze takové případy se neustále horší podmínky při marození,ale ihned bych šel navštívit svou OL a danou situaci bych ji sdělil a bylo by na ní jak zareaguje.Moje by napsala pro OSSZ potvzení že v daný čas jsem byl u ní na kontrole a toto bych jim na ossz doložil.
Jinak pro spekulanty-každý práce neschopný má povinnost si zajistit dostupnost pro příp.kontrolu!Tzn-výmluva že jsem spal,že špatně zvoní zvonek atd nemusí projít-záleží jen a pouze na benevolenci kontrolora!
pokud mate na neschopence vychazky, a neprisli zrovna v tu dobu, tak máte nejspíš smůlu..opravdu to jedine zkusit si sehnat potvrzeni od ddoktora.ovsem ten se taky navstevuje spise v tu urcenou dobu ve vychazkach.
Ovsem jestli vas navstivili opakovane, kdyz jste nebyla doma, tak to potvrzeni najednu nepritomnost bude k nicemu.
a nevim jakou byste mela nemoc, na kterou se vychazky nedavaji. A kdyz byste vycházky opravdu nemela, je lepsi poprosit o donasku kkamaradku ci sousedku, nez si takhle zavarit
Můžu uvést přesně,co se stalo mě.
Po dobu trvání PN - operace páteře - mi volali ze zaměstnání,že máme hloubkový audit a nutně mě potřebují.
Přijelo pro mě služební auto a byla jsem pryč asi 2 hodiny.
Po dobu mé nepřítomnosti přišla kontrola z OSSZ.
Zaměstnavatel mi vystavil potvrzení,že mě nutně - vzhledem k mému pracovnímu zařazení - potřeboval v práci na 2 hodiny.
Na sociálce se mnou jednali takovým způsobem,že jsem se hned na chodbě rozbrečela.
Bylo mi řečeno,že uznávají pouze potvrzení od lékaře nebo od soudu,že jsem se zúčastnila soudního jednání.
Byli mi okamžitě pozastaveny nemocenské dávky s tím,že musím čekat,až se sejde komise a budu " projednána".
Komise se prý ale také může sejít třeba jednou za 3 měsíce,dle potřeby.
Na dotaz,z čeho mám teď žít,mi bylo sděleno: půjčte si.
Takže jsem ukončila nemocenskou a šla o berlích pracovat - naštěstí do kanceláře.
Ny vyřízení jsem doopravdy čekala 2 měsíce,byla mi odebrána část nemocenské.
Kdybych nenastoupila do práce,byla bych bez prostředků.
Na různých sociálkách to může chodit různě,toto je ale moje osobní nepřenosná zkušenost.
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak je to když jsem na nemocenské a denně musím docházet na rehablitaci. Napíše mi Mudr. nějaký papír, že jsem byla u nich, kdyby se náhodou dostavila kontrola?
Ještě mám dotaz jestli si můžu požádat o zkrácení NP potřebují mě o den dříve v práci. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.