Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychické týrání od matky

Od: annalol* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer všem,

Mám problém se svou matkou. Dlouholetý.

Od malička nás s bratrem týrala jak psychicky tak fyzicky.

Dostávali jsme takovým tím upleteným korbačikem po kterém zůstávali i několik hodin na kůži stopy. Do smrti nezapomenu jak to bolelo.

Nicméně, bratr už s námi nežije matka už se díky bohu zmůže jen na týrání psychické.

Je opravdu labilní a měla by se léčit.

Letos maturuju a mám problém s tím, že nevím co dál...

Vyhazuje mě už několik let z bytu.

Chtěla jsem studovat ve Zlíně na baťovce english businness, ale sama vím, že na tuto úroveň jazyka jakou se tam učí ještě nemám. Rozhodla jsem se tedy že pojedu do Anglie jako au-pair atak si vydělám na roční kurz angličtiny v našem městě a posléze pujdu do Zlína, matka s tím jakž takž souhlasila, ale změnila názor. Zase a opět, jako vždy. Že mi nebude platit ubytování tam a kdo se postará o psa. Další problém můj pes. Nechci ho nazývat problémem, ale bydlet by se dalo ve Zlíně i s ním. V 11ti jsem si ho vydobyla tak je to můj pes a jim ho na krku prostě nenenchám. To jsou slova matky, ale přitom psa miluje...

Opravdu nevím co mám dělat, práce se nebojím až do teď jsem měla dvě brigády přičemž jednu už jsem musela pustit kvůli matuře. Ale vydělávat si při studiu na vysoké na celé živobytí a ještě do toho zvládat učení? Nejsem až zas tak chytrá a schopná..

Bylo mi řečeno ať jdu pracovat, že jsem plnoletá...

Na jednu stranu by to bylo fajn mít práci a plat, konečně si splnit sen a odstěhovat se pryč, ale na druhou stranu nechci celý život makat za minimální mzdu u pokladny nebo vybalovat zboží. Chci mít nějaké pořádné vzdělání a žít trochu na uúrovni.

Jestli mi nepomůže někdo z rodiny? Táta nebo někdo?

NE.

Taťka je chudák a slaboch, matky se bojí a je radši na její straně aby měl klid. Nemůžu mu to mít za zlé...Je prostě chudák..

Takže co by jste mi radili? Nemám se pořádně z čeho těšit, vždycky jsem si jako malá říkala, že až budu mít 18 tím dnem padám pryč. Ale vyrosla jsem a pochopla jsem, že nic není tak jednoduché..Kdybych byla možná tenkrát chytřejší a nenechávala si její chování pro sebe byla bych jinde, možná na lepším místě, možná ale taky ne. Teď už mi táhne na 20 a klesám na mysli...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je Vám dvacet? Máte problém s matkou? Tak se osamostatněte, sežeňte si práci a bydlení, tím se vymaníte z jejího vlivu a budete si rozhodovat za sebe.

Ovšem z Vašeho příspěvku jsem nabyl dojmu, že byste ráda samostatnost, ovšem za sponzoringu rodiny. Tak to nefumguje. Nikdo Vám přece nebrání dodělat si vejšku - klidně to jde přece i dálkově! Co se však týče ,,makání za minimální mzdu - no To je přece o tom, co dovedete a chcete. Nemyslím, že by byla vejška podmínkou slušného výdělku.

hodnocení

0x

chce to asi samosattné bydlení asi ze začátku s kamarády prostě někde po vícero lidech (2, max 3) v jednom pokoji, prostě podnájem. třeba www.spolubydlici.cz, ale neidealizujte si, že zrovna zde najdete něco vhodného, je to jen příklad. Nebo třeba přítele a bydlet u něho. Dnešní holky randěj už od 13ti, a i já naprostý amatér co se týče holek a věčně umaštěný nebo zašpěněný od motorek sem měl v 19 ti už poměrně vážnou známost.

pohanka*
hodnocení

0x

Vysoká škola není zárukou dobré práce a životu na úrovni. V dnešní době je vysokoškolsky vzdělaných lidí dost. Ale zase záleží kterým směrem. Některé technické obory mají vzdělaných odborníků málo, v jiných humanitních směrech je velký převis absolventů. Záleží, jakou školu budete mít. Není pravidlem, že mladý člověk s maturitou skončí na pokladně a s vybalováním zboží. To si myslím byla nyní Vaše brigáda. Opravdu nejlepší by bylo si svoje kroky rozplánovat a neřešit s rodinou nějaké dlouholeté plány, nemáte u nich podporu. Přimlouvala bych se za ten výjezd do Anglie, kde se určitě zdokonalíte ve své angličtině. Dál bych nic s rodinou neřešila. Tomu bych podřídila celé své jednání. Určitě práci přes nějakou agenturu, s kterou by jste mohla během roku komunikovat a případně měnit rodiny, či druh zaměstnání, podle zlepšování jazyka. V Anglii totiž můžete najít dobrou práci, nebo se s někým seznámit, kdo Vás posune někam dál. Rok je dlouhá doba. Pokud by se rodina postarala dobrovolně o pejska, tak by neměl být problém. Případně se domluvit se širší rodinou, babička, bratranec apod., nebo známí, sousedé s tím, že by to bylo na ten 1 rok, /pokud by rodiče couvli/. V případě, že by toto nevyšlo, postarat se o pejska jinak, inzerát a cizím lidem. Každopádně, pokud to je Váš pejsek, netlačit a asertivně si pejska sama udat, bez výčitek a vydírání. Pak se sbalit a odjet. Nic Vás tam nedrží, je to Váš život, máte ho před sebou. Rodiče musí počítat, že svoji povinnost splnili a děti jim vylétnou z hnízda. S tělesnými tresty se nikdy nesmíříte. Nejste v tom sama. My jsme byli s bratrem také biti. Otec nás bral do sklepa a tam nás mydlil a přitom řval, proto jsem stavěl tak hluboké sklepy, aby vás nebylo slyšet. Bratr se šel ve 13 letech kvůli strachu z bití oběsit. Nikdy nezapomenu, když jsem běhala po lese a hledala jsem ho. Bylo mě 11. Nemohu zapomenout, s otcem se nestýkám, a jsem ta špatná, otec vše popře. Bylo by toho víc, ale nebudu rozepisovat. Hodně štěstí.

hodnocení

0x

Psychické týrání, ale i fyzické je něco strašného. Ale z psychického se dostáváte spoustu let. Kdo to nezažil, měl vánoce každý den a neumí si to představit. Taky jsem to zažila.. Nepíšeš, co všechno ti máma říkala. Je to individuální a každý to nese jinak. Snažila bych se co nejdřív jít pryč. Tvůj otec je opravdu slaboch, když se vás nezastal. Jinde je to zas obráceně. Zajdi si do nějaké poradny psychologické.

hodnocení

0x

Já bych si požádal o výživné soudně /aby mě nemohli vydírat/ a pak se ubytoval někde na koleji. Až bych dodělal školu, tak tradá do ciziny. Pes není dítě a pokud ho mají rádi, neublíží mu. Ale tohle vy asi nezvládnete...výmluvy, výmluvy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]