Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ověřují příjmy u zaměstnavatele?

Od: ranatka91 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, prosím o radu, včera jsem si koupila v kamenné prodejně telefon, levnější variantou byl paradoxně úvěr od Home creditu (celkově i s úroky 8999,-) než platba v hotovosti (10.199,-). Prodavač, s kterým jsem smlouvu uzavírala po mě chtěl jen OP a kartičku pojištěnce, předem jsem se ho zeptala, jestli je potřeba nějakého potvrzení ze zaměstnání, řekl, že ne. Vyplňování dotazníku nebylo nijak přesné (tak odkdy si myslíte, že tam pracujete, čistý příjem - zhruba, kolik asi tak dáváte za domáctnost atd, od kterého roku asi tak máte bankovní účet).
Ale nakonec se mě zeptal na telefon na zaměstnavatele - dala jsem mu tedy číslo na mého přímého nadřízeného. Zeptala jsem se ho, jestli si to někdo bude na tomto čísle ověřovat, a řekl mi, že ne, že žádost je schválená a tím to končí. Ale mám pocit, jestli mě tak trochu "netahal za nos" jenom abych mu to podepsala. Nemám z osobních důvodů a vztahů na pracovišti zájem o to, aby můj nadřízený věděl, že jsem si vzala jakýkoli úvěr na cokoli v jakékoliv výši a z jakéhokoli důvodu. Ověřuje si tedy někdo (prodejce nebo samotný Cetelem) jestli tam opravdu pracuji a jak je to s mým příjmem? Děkuji všem za jakýkoli názor.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Někdy ověřují, někdy zas ne. Ale pokud už máte úvěr schválený, tak to dodatečně ověřovat nebudou.

jm*
hodnocení

0x

Většinou si to neověřují. Ale mohou zavolat zaměstnavateli, zda opravdu jste zaměstnaná. Ale není to zvykem těchto společností. Já bych se tohoi neobával.

hodnocení

0x

Pokud nebudou problémy se splácením, tak se oni nebudou obtěžovat se s někým na telefonu dohadovat. To je běžná praxe.

hodnocení

0x

do teto castky jak kdy , nekdy mi prodali pracku hned , nekde jsem hodku cekal na schvaleni , nekde jsem musel jeste vytahnout vyplatni sacky zda nekecam ... je to individualni a nekdy take o tom , kdo sedi za tym PC a schvaluje...

mike32*
hodnocení

0x

Zavolat a ověřovat samozřejmě mohou ... pravé peklo ale zažijete pokud by jste splátky neplnila a nebo se jen dokonce opozdila ... zvláště u nebankovních institucí typu Home Credit a Cetelem ...

buss
hodnocení

0x

Ano, někdy ověřují, lidi totiž lžou a kradou, už se ověřují někdy i nájmy, vlastní na katastru.

stirecek*
Docela by me zajímalo, kolik splátek budete platit a po kolika?
Bussi kradou všichni - kdo nekrade, okrádá rodinu :)

martin1965*
hodnocení

0x

Tak to tam máte nějakou chybu, protože nikdy nemůže být levnější úvěr než platba hotově (to totiž odporuje základním finančním zákonitostem), a dnes, kdy jsou exekuce celkem vymáklý, tak nikoho nezajímá, kolik vyděláváte a jestli to budete schopni reálně splatit, spíše naopak, aby Vás pak mohli lépe obrat.

stirecek*
10.02.14 15:35

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]